Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Κλείνουν Τα ΙΕΚ και ανοίγουν Περιβαλλοντολογικά Κέντρα


Και μη χειρότερα!
 Υπάρχουν λεφτά;;;;;

Ξεκινούν οι εργασίες βελτίωσης των χώρων στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Τρικάλων, στην "Ντάπια" (στον Προφήτη Ηλία). Όπου προβλέπονται εργασίες τοποθέτησης δαπέδων, όπως και διάφοροι ελαιοχρωματισμοί κ.α. Το σχέδιο προβλέπει:  Δύο αίθουσες διδασκαλίας. 


   Μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.   Δύο γραφεία διοίκησης(διότι οι διοικούντες θα είναι περισσότεροι) .  Μία αίθουσα βιβλιοθήκης-αναγνωστηρίου.  Μία αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ένα εργαστήριο φυσικών επιστημών (Φυσικής-Χημείας-Βιολογίας).Ένα χώρο έκθεσης υλικού. Βοηθητικούς χώρους (υγιεινής, αποθηκών, κυλικείο κι αύλειο χώρο).
 Υπάρχουν λεφτά αλλά για τα ΙΕΚ δεν υπάρχουν
Και μη χειρότερα!!
Και σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί το υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων αναλαμβάνει (του ΠΑΣΟΚ τώρα που δεν έχει λεφτά)την υποχρέωση να χρηματοδοτεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, να αποσπά κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό για την λειτουργία του και να επιμορφώνει και να μισθοδοτεί κανονικά το προσωπικό αυτό.
Από την πλευρά του ο Δήμος Τρικκαίων αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξοπλίσει τους χώρους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.), να αποκαταστήσει τις υποδομές για τη λειτουργία του, να τοποθετήσει προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης, καθαριότητας, συντήρησης και φύλαξης εξωτερικών χώρων, να προωθήσει τη συνεργασία του Κ.Π.Ε. με την ΚΕΔΚΕ, την ΤΕΔΚΝΑ και τους όμορους Δήμους για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων προβολής των προγραμμάτων του, να αναλάβει τη μετακίνηση ομάδων μαθητών ή εκπαιδευτικών σχολείων και να υποστηρίξει με οπτικοακουστικές τεχνικές τις παραπάνω εκδηλώσεις.
 Όρε Πάρτι περιβαλλοντολογικό που έχει να γίνει!!
ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ Ψηφιακό!
Και μη Χειρότερα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου