Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ο Κομματικός, ο Υπερκομματικός και ο Ακομμάτιστος



Διαλέχτε!!!!!

Ο πρώτος, ο κομματικός, είναι  ο υποψήφιος ενός συγκεκριμένου κόμματος, οποίος διέπεται από τις αρχές και τις αξίες που έχει αποδεχτεί βάσει ενός καταστατικού χάρτη  που έχει διαμορφωθεί από τα μέλη μιας κίνησης ή μιας αρχηγικής και κυρίαρχης ομάδας. Διακρίνεται συνήθως από τον τρόπο λειτουργίας των οργάνων του, τις αρχές και αξίες που υπηρετεί και από την στρατηγική του, προς επίτευξη των σκοπών της κίνησης.
Ο κομματικός συνδυασμός με την αρνητική έννοια, είναι το κόμμα που καταργεί κάθε 


εσωκομματική λειτουργία, γίνεται κτήμα ενός αρχηγού, μιας κυρίαρχης διαπλεκόμενης ομάδας με πάσης φύσεως συμφέροντα. Σε ακόμη χειρότερη περίπτωση ταυτίζεται με το κράτος. Δηλαδή οι κρατικές υπηρεσίες και οι θεσμικοί παράγοντες που απαρτίζουν τη λειτουργία ενός κράτους τίθενται στην διατεταγμένη υπηρεσία του κόμματος.
Τότε προκύπτει και η χρεοκοπία αυτών των κομμάτων.
Ο Υπερκομματικός  σημαίνει υπεράνω των κομμάτων.
 Δηλαδή, δε διέπεται από καταστατικές αρχές και αξίες, αλλά από τις προσωπικές αξίες και τις αρχές ενός υποψηφίου, αρχηγού ή μιας ολιγαρχικής ομάδας.
Αρχές και αξίες τις οποίες επικαλείται από την ενασχόληση  του υποψήφιου προσώπου με τα κοινά, την επαγγελματική  καριέρα και κάθε άλλη κοινωνική ενασχόλησή του.
 Ο Ακομμάτιστος σημαίνει κάτι παρόμοιο. Σημαίνει και ακηδεμόνευτος από τα υπάρχοντα κόμματα(αν θέλουμε το πιστεύουμε, αφού οι διαδρομές με τα υπάρχοντα κόμματα μπορεί να γίνονται και υπόγειες)
Βασικά δυο είναι οι κυρίαρχες διαφορές μεταξύ τους και για τα τρία είδη υποψηφίων.
Από τη μια μεριά οι φανεροί συνδυασμοί που υποστηρίζονται από συγκεκριμένα κόμματα και οι μη φανεροί (υπερκομματικοί και ακομμάτιστοι) οι οποίοι και αυτοί υποστηρίζονται από κόμματα, πότε φανερά και πότε υπόγεια.
 Και οι τρεις συνδυασμοί (κομματικός, υπερκομματικός και ακομμάτιστος)διακηρύττουν συνήθως ότι είναι ακηδεμόνευτοι από τα κόμματά τους.

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένα μικρότερο κράτος.
Στην αρχαιότητα κάθε πόλη ήταν και διαφορετικό κράτος.
Κράτη τα οποία ενίοτε δημιουργούσαν συμμαχίες και γινόταν μεγαλύτερα κράτη, όπως και σήμερα.
Για τη πόλη-κράτος θα ψηφίσουμε  σε λίγες μέρες ανεξάρτητους κομματικούς, υπερκομματικούς και ακομμάτιστους συνδυασμούς, όπως φέρουν στην προμετωπίδα τους οι υποψήφιοι.
Χαρακτηρισμοί που θέλουν να δηλώσουν με αυτόν τον τρόπο ότι διαθέτουν περισσότερη αξιοπιστία έναντι των άλλων, προβάλλοντας ως παράγοντα εμπιστοσύνης οι μεν ανεξάρτητοι κομματικοί,  τις καταστατικές και ιδεολογικές αρχές του κόμματος, οι δε υπερκομματικοί και ακομμάτιστοι την προσωπική τους αξία, όποια και αν είναι αυτή.
Δυστυχώς, ο ψηφοφόρος, δίνοντας την ψήφο του σε οποιονδήποτε, δεν παίρνει κανένα συμβόλαιο στο χέρι του, με την υπογραφή του υποψηφίου ότι θα τηρήσει το λόγο του και το πρόγραμμά του και με το δικαίωμα αν δε το τηρήσει να τον πάει στα δικαστήρια και να ζητήσει αποζημίωση ή να τον απολύσει από τη θέση του.
Για αυτό στις αρχαίες δημοκρατικές πόλεις της Ελλάδος οι πολίτες δεν ψήφιζαν αντιπροσώπους εν λευκώ, όπως τώρα, αλλά ψήφιζαν έργα και μέτρα που έθεταν οι υποψήφιοι. Δεν γινότανε τίποτα χωρίς να έχει πλειοψηφικό ψήφο των πολιτών ένα έργο και ένα μέτρο. Ακόμη και για έναν στύλο αν θα μπει στο τάδε σημείο έπρεπε να ρωτηθεί η εκκλησία =άμεση δημοκρατική διαδικασία του Δήμου=πολιτών των Τρικκαίων.
Το σύστημα της δημοκρατικής αυτοδιοίκησης των αρχαίων ελληνικών πόλεων κρατών τον έχουν αντιγράψει πολλά σύγχρονα σημερινά  ευρωπαϊκά κράτη.
Πριν το 1821 και πριν προσαρτηθεί η Ελλάδα από την Φεουδαρχική Ευρώπη τα ελληνικά χωριά-πόλεις αυτοδιοικούνταν από τις δημογεροντίες.
 Ένα αυτοδιοικητικό σύστημα πολύ κοντά με το σύστημα της Άμεσης δημοκρατίας των Πολιτισμένων αρχαιοελληνικών πόλεων.
Σήμερα στην Ελλάδα επικρατεί σε ορισμένες περιοχές ακόμη το φεουδαρχικό σύστημα της Ευρώπης του 19ου αιώνα.
Στην Ελλάδα επιζούν ακόμη μερικά φεουδαρχικά κόμματα και μερικοί τοπικοί φεουδάρχες όπως και στα Τρίκαλα, οι οποίοι αλλάζουν ενίοτε ονόματα, συνδυασμούς και παρατάξεις.
Τρικκαίοι πολίτες, τουλάχιστον αναγνωρίστε τους και έπειτα ψηφίστε τους.
Υπάρχουν υποψήφιοι συνδυασμοί για όλα τα γούστα!
Ακόμη και για κείνους που θέλουν ακόμη κάποιον τσιφλικά στο κεφάλι τους.
Ακόμη και για τους ραγιάδες που θέλουν καμτσίκι για να πάνε στη δουλειά τους,
Ακόμη και κείνους που θέλουν Ελιά… Ελιά και Κώτσου βασιλιά!!
 Διαλέχτε!! Και ψηφίστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου