Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Τέλος τα μαλλιοτραβήγματα



Ο τρουβάς είχε για όλους

Τέλος τα μαλλιοτραβήγματα των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης του Δήμου από χθες

Τη λύση απ΄ότι φαίνεται την έδωσε ο ίδιος ο δήμαρχος, μοιράζοντας τα οφίτσια στους προέδρους και αντιπροέδρους, επιτροπές και υποεπιτροπές, συμβούλους, γραμματείς, τακτικά και αναπληρωματικά μέλη.
Σχεδόν όλοι, όσοι πήραν χαρτοφυλάκια για κάποιο συμβούλιο, επιτροπή, τομέα έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας και όπως σχολίαζαν ορισμένοι από τη τόση χαρά τους, χάρισαν και την αποζημίωσή της συνεδρίασης του Δημοτικό Συμβουλίου (15/1/2009) στον Παλαιστινιακό λαό.

Ψήφισμα του Δημοτικού συμβουλίου με ερωτηματικά.

Το Δημοτικό συμβούλιο καταγγέλλει τους Αμερικανούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση και πολιτικές δυνάμεις που ωστόσο δεν κατονομάζει.



Συγκεκριμένα καταδικάζει την εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, μια μέρα πριν το τέλος των εχθροπραξιών που συνεχίζονται εδώ και ένα μήνα περίπου.


Πιο συγκεκριμένα στο ψήφισμα που εξέδωσε και εστάλη στις αντίστοιχες πρεσβείες ανάμεσα στα άλλα αναφέρει χαρακτηριστικά : «Η εισβολή γίνεται με τις ευλογίες των Αμερικανών, την ανοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολιτικών δυνάμεων που κρατούν τη λογική των ίσων αποστάσεων μεταξύ του θύτη και του θύματος».

Ένα ψήφισμα καθυστερημένο όπως το χαρακτήρισαν κάποιοι και ανησυχητικό, διότι όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, «Τα Τρίκαλα που ανήκουν τελικά, δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σύμμαχος των Αμερικανών» ;

Εκείνο που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν : «των πολιτικών δυνάμεων που κρατούν την λογική των ίσων αποστάσεων μεταξύ του θύτη και του θύματος». Από χθες που εξεδόθη το σχετικό ψήφισμα δημιούργησε ιδιαίτερα ανησυχητικά ερωτηματικά για το ποιες είναι αυτές οι πολιτικές δυνάμεις που το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί ακόμη να τις κατονομάσει ;