Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Ποιοι πρόδωσαν το Κώστα Καραμανλή


Κανένα μήνυμα δεν ελήφθη μετά τη συντριβή

Καταρχήν οι φωνές που φωνάζουν τώρα - μετά τη συντριβή του - ότι τον Καραμανλή τον έφαγαν οι Αμερικανοί.


Του Βασίλη Πάνου

Δηλαδή, ότι ακριβώς λέει εν πολλοίς και το ΛΑΟΣ. Ότι οι κακοί Αμερικανοί φταίνε για όλα τα κακά στην Ελλάδα. Λένε για παράδειγμα ότι οι Αμερικανοί έριξαν τον Κώστα Καραμανλή για τις επιλογές του σε σχέση με τον Πούτιν και τη συνεργασία του σε διάφορα έργα με τους Ρώσους.
Από πότε το κόμμα της ΝΔ και οι Νεοδημοκράτες έγιναν Αντιαμερικανοί ; Να τα λέει αυτά το ΛΑΟΣ είναι φυσικό σαν ένα εθνικιστικό κόμμα το οποίο είναι. Αλλά να θεωρεί η ΝΔ και οι Νεοδημοκράτες την Αμερική Εχθρό της και ότι υπονομεύει τους πρωθυπουργούς της είναι ότι παράλογο μπορεί να ειπωθεί σήμερα για ένα κατεξοχήν παραδοσιακό φίλο της παράταξης της Δεξιάς που στήριξε και στηρίζει τη Δεξιά παράταξη εδώ και 60 χρόνια.
Εκείνο το οποίο δικαιολογεί αυτή τη στάση της ΝΔ, ως κόμμα και αρκετούς Νεοδημοκράτες είναι ότι ιδεολογικά και πολιτικά (μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ) βρίσκονται σε σύγχυση. Δηλαδή, είναι Νεοδημοκράτες με φιλελεύθερο προσωπείο και με ψυχή ΛΑΟΣ και δεν έχουν καμιά σχέση με τα ευρωπαϊκά κεντροδεξιά κόμματα.
Αυτά τα πέντε χρόνια η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή θύμισαν στους Έλληνες μία κυβέρνηση Φυλάρχων κάποιας Αφρικανικής χώρας και Νότιας Αμερικής–και πολύ φοβάμαι πως ούτε εκεί θα παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα σήμερα-Οι φύλαρχοι των χωρών αυτών στην αρχή τους υποστηρίζουν συνήθως κάποιες ισχυρές χώρες και μετά φοβούνται ότι κάποιοι τους υπονομεύουν συνεχώς και φυσικά στο τέλος υποπτεύονται και αυτόν που τους στηρίζει.
Φεουδάρχες τους αποκάλεσε τους υπουργούς του - εκ των υστέρων - ο νομάρχης Τρικάλων. Η πραγματικότητα ήταν πιο οδυνηρή. Η Ελλάδα γέμισε αυτά τα 5 χρόνια από φεουδάρχες – φύλαρχους της ΝΔ με Πρώτο το Μεγαλοφέουδο της Νομαρχίας Τρικάλων. Δεύτερο το Μεγαλοφέουδο της Δημαρχίας Τρικάλων και ακολουθούν τα φέουδα των υπουργών, βουλευτών, παραγόντων και άλλων ισχυρών της Φεουδαρχίας-κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή.
Οι Φύλαρχοι-φεουδάρχες συνήθως σκοτώνονται μεταξύ τους όταν πέφτει ο Φύλαρχος-αρχηγός της Φυλής –Κόμμα, όπως ακριβώς γίνεται σήμερα στη ΝΔ. Τέτοιο θέαμα και εικόνα που παρουσιάζει η ΝΔ μετεκλογικά, δεν παρατηρείται πουθενά και σε κανένα ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα.
Με αυτά τα χαρακτηριστικά πάει η ΝΔ να εκλέξει τον καινούργιο Αρχηγό. Είναι πασιφανές ότι θα εκλέξει τον επόμενο Φύλαρχο-αρχηγό με νοοτροπία Φυλάρχου. Διότι έτσι λειτούργησαν και λειτουργούν ακόμη οι περισσότεροι παράγοντες της ΝΔ. και δυστυχώς δεν έχουν λάβει κανένα μήνυμα από τον Ελληνικό λαό.
Για το έλλειμμα από 6% που διαβεβαίωνε ο υπουργός οικονομικών της ΝΔ λίγο πριν τις εκλογές και εκτοξεύτηκε ξαφνικά σαν πύραυλος στο12% φταίνε οι Αμερικανοί (η κυβέρνηση των Αμερικανών) ; Το 12% δε σημαίνει Πλιάτσικο ;
Για τα καμώματα του κ. Ζαχόπουλου φταίνε οι Αμερικανοί. Για τα Βατοπέδια ανά την Ελλάδα φταίνε οι Αμερικανοί ; Για τα Αναψυκτήρια και τις υπερατλαντικές εταιρίες που αποφεύγουν την φορολόγηση φταίνε οι Αμερικανοί ; Για τη Siemens και τόσα άλλα σκάνδαλα και άλλες περιβαλλοντολογικές καταστροφές φταίει η αμερικάνικη κυβέρνηση ;
Για το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων που λειτουργεί σαν Φεουδαρχία (οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης που έχει την πλειοψηφία) έχουν καταγγείλει ότι τα θέματα που συζήτιουνται ενίοτε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα μαθαίνουν λίγο πριν μπουν στην συνεδρίαση). Η Επικοινωνιακή φεουδαρχία της Νομαρχίας –ας δει κάποιος το site – ιστοσελίδα της Νομαρχίας όλα αυτά τα χρόνια, «ευλογεί τα γένια» του Νομάρχη (ούτε ο Τσαουσέσκου να ήταν) φταίνε για όλα αυτά οι Αμερικανοί και άλλα οικονομικά συμφέροντα ;
Η Αμερική ενδιαφέρεται για τα συμφέροντά της, όπως όλες οι χώρες του κόσμου. Φυσικό είναι να δυσαρεστείται όταν οι «σύμμαχοι» δεν συμφωνούν μαζί τους πάντοτε. Φυσικό είναι να δυσαρεστείται αν μια κυβέρνηση μιας «φίλης» χώρας προωθεί συμφέροντα μιας ανταγωνίστριας χώρας.
Αλλά τη δυσαρέσκεια αυτή να την αντιλαμβάνεται ως εχθρότητα η Δεξιά παράταξη στην Ελλάδα (όπως το ΛΑΟΣ) είναι ακόμη ένα ολέθριο λάθος - εξωτερικής πολιτικής - το οποίο έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ του Κ. Καραμανλή για αυτό έφτασε σ΄αυτή την πρωτόγνωρη συντριβή.
Ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι που έφυγαν από τη ΝΔ και την καταψήφισαν πήραν «φακελάκι» με δολάρια από τον Ομπάμα και τα αμερικάνικα οικονομικά συμφέροντα για να ρίξουν το Κ. Καραμανλή ;
Το δυστύχημα είναι για τους απλούς ψηφοφόρους Νεοδημοκράτες οι οποίοι μετά την εκλογική πανωλεθρία θα παρακολουθήσουν ένα συνέδριο-εκλογή Αρχηγού με τους ίδιους Φεουδάρχες, με τους ίδιους Φύλαρχους που άρχισαν ήδη να κινητοποιούν τις φεουδαρχίες τους και να μαζεύουν υπογραφές για τον επόμενο Φύλαρχο-Φεουδάρχη.
Ειδικά εκεί που τα φέουδα της ΝΔ ασκούν ακόμη εξουσία –σε δήμους και νομαρχίες-, το έχουν ήδη ανακηρύξει τον Πρώτο αρχηγό - φύλαρχο πριν απ΄ το Συνέδριο. Η ΝΔ οδεύει ολοταχώς για Τετραρχία Φυλάρχων.
Άντε να συνεννοηθούν τα 4 Μεγαλοφέουδα και οι 4 Φύλαρχοι και να ασκήσουν αντιπολίτευση. Είναι πασιφανές ότι και σαν αντιπολίτευση η σημερινή ΝΔ θα πάθει ακόμη μεγαλύτερη συντριβή και ακόμη μεγαλύτερη πανωλεθρία.