Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Ο Παλιοκώστας στα Τρίκαλα


Εθεάθη πριν λίγα λεπτά σε απόσταση αναπνοής από την κεντρική πλατεία.


Σύμφωνα με πληροφορίες ένας άγνωστος με έντονα τα χαρακτηριστικά του Παλιοκώστα με ισχυρά συνοδεία μεταφέρεται τώρα στις φυλακές Τρικάλων, όμως οι πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα αναφέρουν ότι ο άγνωστος, ο φερόμενος ως Παλιοκώστας μεταφέρθηκε κατά αρχήν στον Αστυνομικό τμήμα Τρικάλων και εκεί διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για μεταμφιεσμένο ο οποίος είχε φορέσει μάσκα του Παλαιοκώστα λόγω των αποκριών.

Πιο συγκεκριμένα οι ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικές αρχές στην περιοχή Τρικάλων και των γύρω νομών προσάγουν και ύποπτους μασκαράδες, διότι πιστεύουν ότι ο Παλιοκώστας θα επιχειρήσει λόγω καρναβαλιού να ξεφύγει πιθανόν μεταμφιεσμένος.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό το όργιο των πληροφοριών γύρω από τη σύληψη και ότι εθεάθη στη γενέτειρά του στα Τρίκαλα και των μασκαράδων τις διοχετεύουν άνθρωποι που θέλουν να στρέψουν αλλού και να απροσανατολίσουν τις ερευνες των αρχών και δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

Η τρικαλινή κοινή γνώμη πάντως βρίσκεται διχασμένη. Οι περισσότεροι δεν κρύβουν τη χαρά τους και θριαμβολογούν για την απόδρασή του. Άλλωστε στη τοπική κοινωνία αρχίζει να γενιέται ένας καινούργιος θρύλος, οποίος όπως λένε χαρακτηριστικά ορισμένοι θα ξεπεράσει τον θρύλο του Σακαφλιά.