Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Θέλουμε Βιώσιμες Πόλεις

2η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία-Διαμαρτυρία

Κυριακή 12 μ.μ ξεκινάμε από Πλατεία Πολυτεχνείου (κεντρική) – Κονδύλη


Οι φίλοι Ποδηλάτου –φίλοι ποδηλάτες καλούν όλους του ποδηλάτες της πόλης και όχι μόνο. Όλους του Τρικαλινούς που χρησιμοποιούν το ποδήλατο για την μετακίνησή του σε μια ποδηλατοπορεία-διαμαρτυρία για την έλλειψη ποδηλατοδρόμων στα Τρίκαλα, μια πόλη που τα ποδήλατα είναι περισσότερα από οποιανδήποτε άλλη πόλη της Ελλάδος.

Οι δημοτικές αρχές και η σημερινή δημοτική αρχή έκαναν ελάχιστα πράγματα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ποδηλάτες. Η φετινή 2η ποδηλατοπορεία-διαμαρτυρία μας, όπως και η περσινή, τα προβλήματα της έλλειψης ποδηλατοδρόμων και άλλων ποδηλατικών αιτημάτων τα συνδέουμε συγχρόνως και με τους πολιτιστικούς θησαυρούς της πόλης που μένουν αναξιοποίητοι. Στην 1η Πρώτη ποδηλατοπορεία διασχίσαμε την Ασκληπιού - μια κεντρική λεωφόρο που δεν έχει κανένα ποδηλατόδρομο - και καταλήξαμε στο Μύλο του Ματσόπουλου σ΄ ένα αρχιτεκτονικό οικοδόμημα του 19ου αιώνα, το οποίο ακόμη δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως.

Φέτος θα διασχίσουμε τον ποδηλατοδρόμο της Κονδύλη για να καταδείξουμε την ασυνέπεια των Δημοτικών αρχών που όχι μόνο δεν παρέδωσαν αυτόν το ποδηλατοδρόμο (ασφαλή) στους ποδηλάτες και τους πεζούς, αλλά απεναντίας τον παραδίδουν βορά σε κάθε είδους καταπατήσεις (αυτοκίνητα-τραπεζοκαθίσματα-εμπορεύματα κ.α). Η ποδηλατοπορεία μας θα καταλήξει στον Ασκληπιείο της Πόλης σ΄ αυτό το εγκαταλειμμένο θησαυρό των Τρικάλων που και πάλι η εκάστοτε δημοτική αρχή τόσα χρόνια δεν τον έχει αξιοποιήσει ανάλογα.

Η Πανελλαδική ποδηλατοπορεία δεν έχει κανένα επικεφαλής. Τις αφίσες και ότι άλλο υλικό το έχει ετοιμάσει www.podilates. Ποδηλατική κίνηση των Αθηνών. Οι φίλοι Ποδηλάτου-φίλοι ποδηλάτες filoipodilatou.blogspot.com των Τρικάλων επέλεξαν της συγκεκριμένη διαδρομή η οποία διευκολύνει να λάβουν μέρος μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες για να στείλουν και τα Τρίκαλα το δικό τους ποδηλατικό μήνυμα τόσο προς τους τοπικούς αρμόδιους που αδιαφορούν για τη ζωή των ποδηλατιστών, των πεζών, των ευπαθών ομάδων: άτομα με ειδικές ανάγκες, παιδιά, ηλικιωμένοι, μητέρες με καροτσάκια, που βλέπουν την πόλη κάθε μέρα να γίνεται όλο και πιο εχθρική, όσο και σ΄όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Καβαλάμε τα ποδήλατά μας χωρίς αρχηγούς, κόμματα, παρατάξεις και φορείς για να δείξουμε την αντίθεσή μας στην αδιαφορία και τον εμπαιγμό των αρμοδίων έναντι των ποδηλατιστών συμμετέχοντας σ΄αυτή τη μεγάλη Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία-διαμαρτυρία που γίνεται συγχρόνως σε πάνω από 25 πόλεις σ΄όλη την Ελλάδα..


Φίλοι Ποδηλάτου-Φίλοι Ποδηλάτες

http://filoipodilatou.blogspot.com/