Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Mεγαλειώδης η 2η Ποδηλατοπορεία


Απών : Πολιτικοί παράγοντες, Δημοτικοί σύμβουλοι, Κομματικοί παράγοντες των Τρικάλων και άλλοι αρμόδιοι.

Είναι πια προφανές και το έδειξαν για μια ακόμη φορά Δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι πολιτικοί και κομματικοί παράγοντες των Τρικάλων ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα προβλήματα των πολιτών. Δεν τους ενδιαφέρει η ζωή των ποδηλατιστών που κάθε μέρα τίθεται σε κίνδυνο, δεν τους ενδιαφέρουν οι μικροί μαθητές με τα ποδήλατα οι οποίοι κάθε μέρα στους δρόμους των Τρικάλων αντιμετωπίζουν τόσους κινδύνους. Δεν τους ενδιαφέρουν οι μητέρες με τα καροτσάκια, οι ευπαθείς ομάδες πολιτών, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά. Δεν τους ενδιαφέρει που το αυτοκίνητο μέσα στη πόλη έχει πια γίνει δημόσιος κίνδυνος για τους ποδηλάτες και τους πεζούς.
Είναι προφανές πια ότι το Δημοτικό συμβούλιο των Τρικάλων λειτουργεί σαν μια δημόσια υπηρεσία και δημοτικοί σύμβουλοι ωσάν να είναι (διορισμένοι-και όχι ψηφισμένοι) δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι περιμένουν στα γραφεία τους τα αιτήματα των πολιτών για να τα ικανοποιήσουν με τη λογική του ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ.
Για αυτό το λόγο διαλύεται η ΠΟΛΗ, διαλύεται όλη η χώρα, διαλύεται η οικονομία, η δημοκρατία, η ΕΛΛΑΔΑ, διαλύονται τα πάντα. Δεν αφουγκράζονται πια τα αιτήματα των Πολιτών, δε βάζουν, δε συζητούν και δε λύνουν θέματα και προβλήματα που αφορούν το κοινωνικό συμφέρον της Πόλης. Τα έχουν εγκαταλείψει όλα στην ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ για να πηγαίνει ο πολίτης μετά να τους παρακαλεί και να τους ζητάει οτιδήποτε αυτονόητο ή παράλογο πολλές φορές αίτημα του, εν είδος ρουσφετιού. Για να αισθάνεται ο Πολίτης υποχρεωμένος ότι τον εξυπηρέτησαν (για να τους ξαναψηφίσει).
Εκεί κατάντησε η Ελλάδα, η Δημοκρατία και ο Έλληνας πολίτης. Μπροστά σ΄αυτή την απαράδεκτη κατάσταση ένα όπλο έχουμε, τη ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ με τα ΠΟΔΗΛΑΤΑ μας και τα ΑΙΤΗΜΑΤΑ μας τα οποία όλοι εμείς που χρησιμοποιούμε το ποδήλατο για οποιανδήποτε χρήση, τα ξαναφωνάξαμε χθες στη μεγάλη Πανελλαδική ποδηλατοπορεία : «θέλουμε ποδηλατοδρόμους», «θέλουμε βιώσιμες πόλεις», «θέλουμε τα Τρίκαλα να έχουν επίκεντρο το Άνθρωπο και όχι το αυτοκίνητο».

Αγαπώ την Πόλη
Φίλοι Ποδηλάτου-Φίλοι Ποδηλάτες
filoipodilatou.blogspot.com