Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Εγώ δε θα γίνω Οιδίποδας

«Δε θα βγάλουμε τα μάτια μας»,
«Δεν μπορούμε να δώσουμε άλλα, αυτά έχουμε»


Ο Τρικαλινός υπουργός Σ. Χατζηγάκης και ο υφυπουργός Ν. Λέγκας συναγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα γίνει ο βασιλικότερος της σφιχτής πολιτικής της κυβερνήσεως.
Στην αρχή ο διευθυντής του ΕΛΓΑ και ο υπουργός έλεγαν άλλα και διαφορετικά πράγματα. Αλλά στη συνέχεια συντονίστηκαν και από κοινού προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις ανησυχίες των αγροτών που έβλεπαν ότι υποσχέσεις για τα πεντακό τα ακατέβατα είναι στο αέρα.
Τελικά τι θα πάρουν και πόσα θα πάρουν οι αγρότες κανείς δε έχει καταλάβει και όπως έλεγαν χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηγάκης δε θα βγάλει τα μάτια του σαν τον Οιδίποδα, αλλά Τύρανος σιγά-σιγά ενδέχεται να εξελιχθεί.
Μετά απ΄όλα αυτά αρκετοί από τους αγρότες που αποχώρησαν από τα Τέμπη, εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιστρέψουν και πάλι στα μπλόκα, στο πλευρό των άλλων αγροτών που εξακολουθούν να παραμένουν.

Ο δήμος ψάχνει οικόπεδο για νέα δωρεά.

Πλούσιοι ευεργέτες και νεόπτωχοι Έλληνες

Δωρεά με όρους

Η επιθυμία ενός δωρητή να δωρίσει στο δήμο το ποσό των 5.5 εκατομμυρίων ευρώ έβαλε τη δημοτική αρχή τα δυο πόδια σ΄ένα παπούτσι προκειμένου να βρει οικόπεδο και του πολίτες των 700 ευρώ να σχολιάζουν χαρακτηριστικά, «δυστυχώς το κράτος διαλύεται και επιστρέφουμε στην εποχή των πλουσίων ευεργετών, και των νεόπτωχων πολιτών».

Συγκεκριμένα η δωρεά έγινε από τον γιατρό-χειρούργο Γ. Παντελιδάκη ο οποίος πριν λίγο καιρό διατηρούσε μεγάλη ομώνυμη κλινική στη πόλη των Τρικάλων. Ο πλούσιος χειρούργος γνωστοποίησε στο δήμο Τρικκαίων πριν λίγες μέρες ότι επιθυμεί να δωρίσει το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ για να χρησιμοποιηθεί κατά την επιθυμία το ποσό αυτό προς τιμή του πατέρα του, για την ανέγερση ενός σύγχρονου εκπαιδευτηρίου και ενός συνεδριακού κέντρου τα οποία θα φέρουν το όνομα “Παντελιδάκειο Ίδρυμα” του ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗ.

Στη δωρεά αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ζητά από το δήμο «να τοποθετηθούν και προτομές ή πλάκες καλλιτεχνικές σε εμφανή χώρο. Ίδιες δαπάνες. Η ημερομηνία θανάτου του ιδρυτού 23.02 να είναι πάντοτε αργία για το εκπαιδευτήριο με τρισάγιο υπέρ του πατέρα μου και τρισάγιο στο συνεδριακό κέντρο για τον ίδιο και θα πρέπει η έναρξη και το τέλος να μην είναι χρονοβόρα για το τελείωμα τους και η απόφαση του δήμου να μη βραδύνει”. Η απόφαση και αποδοχή της δωρεάς πρόκειται να απασχολήσει το επόμενο δημοτικό συμβούλιο αύριο Πέμπτη 29/1/2009.

Άντε τώρα ο δήμος να βρει οικόπεδο για τόσα τρισάγια