Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Πού είναι ο Πόντος ; Πού είναι η Μικρά Ασία ;

Πού είναι η Ελλάδα ;


19η Μαΐου ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


Ποιος έσπειρε τον Εθνικισμό από το τέλος του 19ου αιώνα σ΄ολους τους λαούς της οθωμανικής αυτοκρατορίας και δη και των ίδιων των Οθωμανών, οι οποίοι όταν άρχισαν να επικρατούν οι Νεότουρκοι γίνονται και οι πιο σκληροί θιασώτες εθνικιστικής πολιτικής και διώξεων;

Και ποιος τελικά τους ενίσχυε ; Εντολές για εκκαθαρίσεις, όπως των Αρμενίων, είχαν δοθεί νωρίτερα, από το ΣουλτάνοΑμπντουλ Χαμίτ (11894-96), ωστόσο η κύρια ευθύνη για τις πλέον εκτεταμένες σφαγές αποδίδεται στο κίνημα των "Νεότουρκων" (1908-18). Αρχής γινομένης από την έναρξη της Αρμενικής Γενοκτονίας που συμβολικά θεωρείται η 24η Απριλίου το 1915. Το τουρκικό καθεστώς ήδη υπό την γερμανική επιρροή και άλλων χωρών της κεντρικής Ευρώπης είχε αρχίσει να απεργάζεται σχέδια γενοκτονίας από πολύ ενωρίς, διότι όλο αυτό το μεγάλο «μωσαϊκό» των λαών της οθωμανικής αυτοκρατορίας χαλούσε τη «Σούπα» ενός Ενιαίου κράτους και μιας Ενιαίας Εθνικιστικής Ιδεολογίας για τη σύστασή του. Ορισμένες ευρωπαϊκές δυνάμεις δεν τις ενδιέφερε ποιος θα εφαρμόσει την Εθνικιστική Ιδέα στην Πράξη και την όποια «εκκαθάριση». Ο Σουλτάνος, άλλοι φιλόδοξοι στρατηγοί ή συνταγματάρχες, διάφοροι άλλοι εθνικιστές, «Επαναστάτες», όποιος προλάβαινε τελικά. Εθνικιστική Τουρκία θέλανε και ας ήταν και ξεσκούφωτη (χωρίς στρατιωτικό πηλήκιο).

Ο Κεμάλ εξοπλίστηκε με σύγχρονα ευρωπαϊκά όπλα, η Ελλάδα εγκαταλείφθηκε απ΄ όλους, προκειμένου να προσεταιριστούν όλοι τον επερχόμενο ισχυρό άνδρα της νέας Τουρκίας και η Ελλάδα να γνωρίσει την μεγαλύτερη καταστροφή από τη σύσταση του ελληνικού κράτους. Η Τουρκία μπορούσε τώρα να εφαρμόσει την οποιανδήποτε «Εκκαθαριστική» πολιτική, μετά τη στρατιωτική επιχείρηση της Ελλάδος, διότι είχε αποκτήσει και την «νομιμότητα» να υπερασπιστεί τους δικούς της μουσουλμανικούς πληθυσμούς από τις «γενοκτονίες» που επιχείρησαν οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ελλάδος κατά την προέλασή τους στα κεντρικά υψίπεδα της Τουρκίας (Σαγγάριος).

Το ίδιο σχέδιο εφαρμόστηκε μετά από 50 χρόνια και στην Κύπρο και προξένησε τη διχοτόμηση του νησιού. Το ίδιο σχέδιο δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί και πάλι, όλα είναι έτοιμα οι πρωταγωνιστές έχουν μάθει και μαθαίνουν από καιρό τους ρόλους τους. Το έργο έχει σχεδιαστεί λένε πολλοί. Θα το δούμε ίσως σύντομα να ανεβάζετε στη μεγάλη σκηνή του κόσμου. Την ημερομηνία δεν γνωρίζουμε ακόμη και την ώρα που θα σηκωθεί η Αυλαία.

Πού είναι η Ελλάδα ; Πού είναι ο Πόντος ;

Το εξοργιστικό είναι ότι έχει εξαγοραστεί η σιωπή των περισσοτέρων κρατών, αλλά κυρίως έχει εξαγοραστεί η σιωπή των ελληνικών κυβερνήσεων και πολλών κομματικών παρατάξεων, οι οποίοι αρνούνται την ιστορική μνήμη, ή την αλλοιώνουν μ΄ ένα «συνωστίζονται». Δεν αναγνωρίζουν και δεν αναγνωρίζεται ακόμη η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Γιατί άραγε ;

Γιατί ορισμένοι είναι οι ΕΦΙΑΛΤΕΣ και Νεκροθάφτες του Ελληνικού Πνεύματος. Είναι οι Νεκροθάφτες της Μικράς Ασίας, του Πόντου, της Κύπρου και άλλων πατρογονικών εστιών αυτής της Μεγάλης Οικουμενικής Ελλάδος που δεν έχει ΣΥΝΟΡΑ.

Μπορεί ποτέ ένα Πνεύμα – Ελλάδα, να έχει Σύνορα ;

Από σήμερα πρέπει να είμαστε όλοι οι Έλληνες Πόντιοι, τόσο στην Ψυχή όσο και στο Πνεύμα, γιατί μόνο σαν Πόντιοι (κάποιοι που έχουν χάσει την πατρίδα τους), πληγωμένοι, πικραμένοι, αγανακτισμένοι, οργισμένοι μπορούν να αισθάνονται την Ελλάδα. και να αισθάνονται ακόμη ότι είναι ΕΛΛΗΝΕΣ.