Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

O φτελιάς είναι προστατευόμενος από την Ε.Ε.


O Ευρωπαίος Πολίτης των Τρικάλων είναι ;


Του Βάιου Φασούλα

Φθινόπωρο, λοιπόν, με τις περίσσιες ομορφιές, με βροχές, με αγέρηδες, με φουσκωμένα ποτάμια και πλημμύρες, με φύλλα που πέφτουν από τον αγέρα και με πολύ "ρομάντζο" για τους ερωτευμένους.

Όμως στο Δέλτα Καλαμπάκας και στον πανύψηλο φτελιά (τον προστατευόμενο από την ΕΕ και καλώς) που μαζί με τα δυο (2) τηλεγραφόξυλα της ΔΕΗ, υψηλής και χαμηλής τάσης μέσα στην αυλή μου ζει και βασιλεύει, αυτός ο φτελιάς δε ρίχνει μόνο τα φύλλα του, αλλά και ξερά κλωνάρια, μερικά εξ' αυτών αρκετά μεγάλα και από μεγάλο ύψος, που αν τύχει και περνά κάποιος από κάτω γίνεται σίγουρα, αν όχι μακαρίτης, αθεράπευτα ανάπηρος.

Ο λόγος που στέλνω αυτές τις φωτογραφίες με το μικρό κείμενο έχει σαν σκοπό την παρούσα επισήμανση και θα επιθυμούσα οι αρμόδιες υπηρεσίες της πόλης μας να τις κοιτάξουν. Και επειδή ο φτελιάς είναι προστατευόμενος από την Ε.Ε. θα ήθελε και ο γράφων να έχει κάποια προστασία, όταν τα προστατευόμενα δέντρα μαζί με τα ηλεκτροφόρα σύρματα μέσα σε αυλές σπιτιών, δημιουργούν κινδύνους.
Αυτά προ το παρόν και ευελπιστώ οι αρμόδιοι φορείς να κάνουν τον ευγενικό κόπο να κοιτάξουν με τα μάτια τους προστατευόμενα και απροστάτευτα φυσικά...
είδη.

Βάιος Φασούλας
ΤΡΙΚΑΛΑ 03-11-2009