Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Σωτήρη τα Θυμάσαι

Οι αγρότισσες των Τρικάλων

Οι αγρότισσες ρωτάει ο πιτσιρίκος που είναι ;

Στο τέλος παιδιά, μετά τις κινητοποιήσεις να πάρουμε πρώτα τα λεφτά (αν τα πάρουμε) και θα το ικανοποιήσουμε το βίτσιο σας. Μαζί θα κάνουμε το πάρτυ, θα πάρετε και λίγο μάτι.


Είναι ολοφάνερο πως οι αγροτικές κινητοποιήσεις ενόχλησαν κάποιους Αστούς, φαίνεται άλλωστε από την ειρωνεία που δείχνουν και από την αμηχανία που έχουν φανταζόμαστε να καταλάβουν ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα.
Μια Ελλάδα που δεν έχει σχέση με την μεσημεριανή παρλαπίπα που προβάλουν κάθε μέρα οι γνωστοί 50 ίδιοι τηλεαστέρες- των εκατομμυρίων, οι οποίοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτή η καθημερινή σαπουνόπερα των τηλεοπτικών καναλιών έχει σχέση με τη πραγματική και φυσική ζωή.
Την έχουν ξεχάσει άλλωστε και τους ενοχλεί η αγροτική βαρβατίλα με τους μύστακες, τα μούσια, τα κιλά και το κρασί. Θα προτιμούσαν ξελιγωμένους αγρότες για να αισθάνονται ανώτεροι.
Φαντάζομε αυτοί οι αστοί που αναρωτιούνται γιατί οι αγρότες δε βγάζουνε τις γυναίκες στις κοινητοποιήσεις, θα έχουνε μεταλλαχθεί τόσο πολύ, που δε ξέρουνε τίποτα από το ρόλο που παίζουνε οι γυναίκες στη ζωή των αγροτών, ούτε ακόμα, τι είναι να πηδάς μια αγρότισσα ακόμη και με μούσια και αν λάχει και τριχωτή.
Φαντάζομε ότι αυτοί ζηλεύουν τους αγρότες. Για αυτό θα ήθελαν κατά βάθος να δούνε τις αγρότισσες, τις στρουμπουλές, τις άφρατες, με τα γαλακτερά βυζιά, τις ροδοκόκκινες σαν την μικρή Ολλανδέζα, ελπίζοντας μπας και λίγο τους σηκωθεί.
Στο τέλος παιδιά, μετά τις κινητοποιήσεις να πάρουμε πρώτα τα λεφτά (αν τα πάρουμε) και θα το ικανοποιήσουμε το βίτσιο σας. Μαζί θα κάνουμε το πάρτυ και θα πάρετε και λίγο μάτι.

Οι δήμοι απαλλάσσονται και σπάνια τιμωρούνται για τις παρανομίες τους

Απαλλάχθηκε και για τις πέργκολες το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων
Μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε δημότης-πολίτης


Παρ΄ολες τις προσφυγές των πολιτών στις δικαστικές αρχές.
Όπως για παράδειγμα είναι η καταστρατήγηση των δημοσιών χώρων οι οποίες ορισμένες από αυτές βγάζουν μάτι, για τις χωματερές που ρυπαίνουν συνεχώς και πολλές άλλες παρατυπίες και παρανομίες που προβαίνουν συχνά οι δημοτικές αρχές, συνήθως απαλλάσσονται και σπάνια τιμωρούνται για τυχόν παρανομίες τους.
Απαλλακτικό ήταν τελικά και το βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών Τρικάλων για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος από την όποια κατηγορία σχετικά με τις πέργκολες, που κατασκευάστηκαν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του πεζοδρόμου της Ασκληπιού, αν και ο εισαγγελέας είχε διαφορετική άποψη. Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά οι πέργκολες στην οδό Ασκληπιού προσβάλλουν την αισθητική του πεζοδρόμου και παρακωλύουν τις λειτουργίες της πόλης, καθώς κατασκευάστηκαν πάνω από δίκτυα τηςΔΕΥΑΤ και της ΔΕΗ.
Μετά από αυτή τη απόφαση όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, ειναι δυνατόν ο πολίτης όχι μόνο να προστατευθεί, αλλά και να ενθαρυνθεί στο να καταγγελνει οποιανδήποτε εξόφθαλμη παρανομία των αρχών ;Περισσότερα : http://www.trikalacity.gr/news/view.article.php/7808/c1
Φωτο : http://www.trikkaionpoliteia.gr/