Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ο Μύλος των Ξωτικών …στα Τρίκαλα

Μαγικά Χριστούγεννα στα Τρίκαλα

Ένα φαντασμαγορικό θέαμα για μικρά και μεγάλα παιδιά

Tο μεγαλύτερο παραμυθένιο εργοστάσιο του Αι Βασίλη, στην Ελλάδα…

Φέτος η περίοδος των Χριστουγεννιάτικων εορτών, βρίσκει τον Αι Βασίλη και τα ξωτικά του στην πανέμορφη πόλη των Τρικάλων. Επέλεξαν ένα μαγικό σημείο… τον παλιό «Μύλο Ματσόπουλου» για να τον μεταμορφώσουν σε «Μύλο των Ξωτικών».
 Εδώ εγκατέστησαν το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών, χαράς, δημιουργίας, ελπίδας και γλυκών χριστουγεννιάτικων τοπικών γεύσεων. 

Οι πρωταγωνιστές του παραμυθιού εργάζονται σκληρά και προετοιμάζονται, για να πραγματοποιήσουν όσες περισσότερες ευχές μικρών και μεγάλων. Στόχος είναι να σκορπίσουν και  πάλι τα χαμόγελα, που τόσο μα τόσο μας έχουν λείψει.
Στις 9 Δεκεμβρίου, τα παλιά φουγάρα παίρνουν μπροστά και σκορπίζουν απίστευτες μυρωδιές. Τα γρανάζια λαδώνονται, οι μηχανές επισκευάζονται και διαμορφώνονται κατάλληλα για να φτιάξουν όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούν. Οι Μύλοι ξεκινούν να δουλεύουν και παράγουν το πολυπόθητο υλικό για όλες τις γευστικές Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες.
Ο Αι Βασίλης και τα ξωτικά για πρώτη φορά μοιράζονται μαζί μας, τα πολύ καλά κρυμμένα 

Προσεγγίσεις στην Ιστορία του Ευξείνου Πόντου


 Με ένα καλό Βιβλίο
Το e-Pontos.gr στα πλαίσια της καθημερινής του ενημέρωσης με νέα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις αλλά και θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό συνεχίζει την προσπάθεια στήριξης των βιβλίων με "ποντιακό" περιεχόμενο.

Έτσι λοιπόν παρουσιάζουμε τα πρακτικά του "2ου Διεθνούς Συνεδρίου Ποντιακών Σπουδών" που πραγματοποιήθηκε στη Δράμα στις 27-29 Σεπτεμβρίου 2008 και προσφέρουμε 5 βιβλία για όσους από τους αναγνώστες του e-Pontos.gr συμπληρώσουν από σήμερα και για όλο το μήνα Δεκέμβριο το email τους στη Mailing List του ιστολογίου μας.

Για περισσότερες πληροφορίες
δείτε εδώ.

Eκδήλωση με μεγάλη επιτυχία


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση αφιέρωμα στην ρωμιοσύνη. 

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον που έδειξε το τρικαλινό κοινό, όπως απέδειξε με την αθρόα συμμετοχή του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό  Κέντρο της Ι.Μ. Τ. Σ. «Άγιος Βησσαρίων». Η εκδήλωση αφορούσε ομιλία του Δρ Κοινωνικών Επιστημών κ. Θεοφάνη Μαλκίδη με θέμα «Τι είναι η Ρωμιοσύνη; Από το Μέγα Κωνσταντίνο και τον Ιωάννη Βατάτζη στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και το Μακρυγιάννη» και παρουσίαση του βιβλίου του Παντελή Αναστασιάδη «Μνήμες του Ποντιακού  Έπους 1913 – 1922».
Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση της «Ευξείνου Λέσχης Ποντίων & Μικρασιατών Ν.