Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Η Χωματερή του Πηνείου έσκασε από τα πολλά σκουπίδια

Πηνειός, η υδάτινη χωματερή των Τρικάλων, της Θεσσαλίας και πάσης Ελλάδος

Τους "στολίζει" όλους διαχρόνικα ο Ν. Σαλέπης

"Η στάθμη των νερών του Πηνειού ποταμού ανέβηκε, με αποτέλεσμα να σπάσει η χωματερή και να παρασύρει μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών, για να «στολιστούν» για ακόμη μια φορά τα δέντρα άχαρα. Τεράστια η οικολογική καταστροφή που έχει υποστεί το οικοσύστημα του Πηνειού ποταμού από αυτή την κατάσταση, μολύνοντας έτσι ολόκληρο το Θεσσαλικό κάμπο. Το έργο αυτό είναι διαχρονικό και επαναλήφθηκε έντονα, στις 6 Δεκεμβρίου του 2001, στις 25 Φεβρουαρίου 2006 και τώρα. Βέβαια δεν περιμέναμε να βγει ο Πηνειός για να επισημανθεί το πρόβλημα, το πρόβλημα υπήρχε τα τελευταία χρόνια, από τη στιγμή που 365 μέρες το χρόνο τα νερά του ποταμού έγλειφαν συνεχώς την ανοιχτή χωματερή. Τα στραγγίδια από τα σκουπίδια ποτίζουν συνεχώς τον υδροφόρο ορίζοντα του ποταμού και κατ’ επέκταση τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα του Θεσσαλικού κάμπου." Φωτο : Νίκος Σαλέπης. Περισσότερα για τον "στολισμό" :http://www.trikalacity.gr/news/view.article.php/7818/c1

Οι δρόμοι έχουν τη δική τους ιστορία

Σήμερα στις 12 π.μ. οι αγρότες κατέβασαν και πάλι τις ρόδες-τρακτέρ και έκλεισαν το δρόμο στο ύψος του κόμβου της Βασιλικής.

O Χατζηγάκης στο τρακτέρ, στα μπλόκα ο Νομάρχης Τρικάλων

Εμπρός στο δρόμο που χαραξε ο Σ. Χατζηγάκης
Ο Νομάρχης της ΝΔ των Τρικάλων στα μπλόκα με τους αγρότες!


Συγκεκριμένα ο νομάρχης Τρικάλων από προχθές τρέχει στα μπλόκα και δηλώνει απερίφραστα ότι βρίσκεται στο πλευρό του δίκαιου αγώνα των κινητοποιήσεων των αγροτών.
Πιο συγκεκριμένα ο νομάρχης Τρικάλων Η. Βλαχογιάννης περιοδεύοντας στα μπλόκα της εθνικής οδού εκεί που βρίσκονται οι Τρικαλινοί αγρότες με τα τρακτέρ δήλωσε την συμπαράσταση του καιότι η παρουσία έχει το νόημα ενίσχυσης τόσο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες των Τρικάλων, οι οποίοι κυριολεκτικά φέτος βρίσκονται σε απόγνωση με απούλητα τα περισσότερα προϊόντα της παραγωγής των, όσο και γιατί όπως έλεγαν χαρακτηριστικά οι αγρότες στα μπλόκα, ο νομάρχης μπορεί να ακολουθεί τα ίδια βήματα του υπουργού.
Όπως έτρεχε ο Χατζηγάκης όταν ήταν στην αντιπολίτευση Σημίτη, τώρα επειδή φιλοδοξεί να γίνει και αυτός βουλευτής και μετά ποιος ξέρει τι, μπορεί και υπουργός, άλλωστε όπως ανέφεραν οι αγρότες υπάρχει και το προηγούμενο με τον Χατζηγάκη ο οποίος έγινε πρώτα διαδηλωτής, και μετά υπουργός αγροτιστής.
Μπάχαλο πραγματικό!.
Αχ αυτές οι Εκλογές !!!