Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Γαλάζιος δήμαρχος τα βάζει με Γαλάζιο υφυπουργό

Η αριστερή του Ταμήλου


Τέσσερα χρόνια είχαμε ξηρασία


Στη γνωστή κόντρα δημάρχου και υφυπουργού ο κ. Ταμήλος ανέφερε πως «και το πρώτο τμήμα Ανακαίνισης και Συντήρησης Κτιρίων επί τέσσερα χρόνια λειτουργεί χωρίς μόνιμο προσωπικό και υπάρχει η επιφύλαξη για να μην πω η βεβαιότητα ότι το ίδιο θα γίνει και στο νέο τμήμα».

«Εμμένω στις δηλώσεις μου περί σοβαρότητας. Η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που έφερε τα δύο Τμήματα των ΤΕΙ στο Νομό μας, απάντησε ο υφυπουργός.

Καλά πως λειτουργεί η σχολή ;

Με αυτόματο πιλότο!!!

Ποιος είναι ο σοβαρότερος μέσα στη ΝΔ

«Ας φροντίσει ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Ν. Λέγκας, να γίνει το κράτος αξιόπιστο επί των ημερών του».

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων της ΝΔ Μ. Ταμήλος και ο υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Λέγκας ερίζουν ποιος είναι πιο σοβαρός
.

Πριν λίγες μέρες Ο δήμαρχος Τρικκαίων επισήμανε το κίνδυνο να μη λειτουργήσει από το νέο έτος η σχολή «Τεχνολόγων Μηχανικών Δομικών Έργων» στα Τρίκαλα από έλλειψη προσωπικού κα ο Δήμαρχος δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να προσφέρει το ανάλογο προσωπικό προκειμένου να λειτουργήσει η σχολή.
Ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Λέγκας την άλλη μέρα διαβεβαίωσε ότι
Το νέο ΤΕΙ Δομικών έργων θα είναι στα φετινά μηχανογραφικά αφού τα απαραίτητα κονδύλια θα δοθούνε κανονικά, και σχολιάζοντας τα περί δανεισμού προσωπικού στο ΤΕΙ από το Δήμο, είπε χαρακτηριστικά ότι «χρειάζεται και λίγη σοβαρότητα για το όλο θέμα.»
Ο Δήμαρχος Μ. Ταμήλος ανταπαντά «ότι δεν πείθεται από τις διαβεβαιώσεις του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Ν. Λέγκα ότι θα λειτουργήσει τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά το δεύτερο τμήμα ΤΕΙ στα Τρίκαλα.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι για να ξεκινήσει η λειτουργία του τμήματος «Τεχνολόγων Μηχανικών Δομικών Έργων» θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο μηχανογραφικό δελτίο, το οποίο θα ανακοινωθεί επίσημα την ερχόμενη Δευτέρα. Ωστόσο, η εισήγηση του ΤΕΙ Λάρισας είναι αρνητική για την ένταξη του νέου τμήματος στο μηχανογραφικό, γιατί καθυστερεί η έγκριση για την πρόσληψη διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού από το υπουργείο Παιδείας. Σε ανταπάντηση ο υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Λέγκας με νέα δήλωση ανέφερε «Εμμένω στις δηλώσεις μου περί σοβαρότητας».
Από Δευτέρα τα σοβαρότερα.