Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Η Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών σε ρόλο Κομματάρχη


Αυτή η δημοσιοϋπαλληλική εικόνα των εκπροσώπων της Μητρόπολης Τρικάλων δεν συνάγει καθόλου με το πνεύμα της Εκκλησίας του Χριστού.


Είναι ο επιεικέστερος χαρακτηρισμός ο οποίος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την επίσκεψη του Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών στο Νομαρχιακό μέγαρο για να ευχηθεί τα χρόνια πολλά στον Νομάρχη.
Και μάλιστα ο Μητροπολίτης δεν περιορίστηκε μόνο στα χρόνια πολλά, αλλά έπλεξε και το εγκώμιο του «καλού νομάρχη» που έχουν την τύχη να έχουν οι Τρικαλινοί.
Τον καλόν νομάρχη των 100.000 ευρώ περίπου για τα «Τσιτσάνεια» για να «γλεντήσει ο λαός» και καμιά δραχμή για τα ΑΜΕΑ και τον ουσιαστικό πολιτισμό των Γραμμάτων και των Τεχνών.
Και βέβαια δεν παρέλειψε Ο μητροπολίτης όπως θα έκανε κάθε κομματάρχης να ζητήσει να ικανοποιήσει και τα αιτήματα που έχουν σχέση με τις εκκλησίες της μητρόπολης Τρικάλων και φυσικά των ψηφοφόρων οι οποίοι θα πρέπει να λάβουν το μήνυμα, τι θα πρέπει να ψηφίσουν την επόμενη φορά.
Λυπούμαστε πολύ για αυτή τη κρατικοϋπαλληλική εικόνα της Μητρόπολης Τρικάλων η οποία δε συνάγει καθόλου με το πνεύμα της Εκκλησία του Χριστού.
Είναι εντελώς ξένη με τη Πατερική παράδοση και το Πνεύμα της Βασιλείας του Θεού.
Ψηλά γράμματα βέβαια όλα αυτά για ορισμένους «εκπροσώπους θεού», με νοοτροπία κρατικών υπαλλήλων και φερέφωνα πολιτικών προϊσταμένων, η Εκκλησία του Χριστού και η Βασιλεία του Θεού. Το έδειξαν στο παρελθόν με τον πιο περίτρανο τρόπο στηρίζοντας την Χούντα


Έρπουν ορισμένοι μπροστά σε δικτάτορες και πολιτικούς, χωρίς κανένα λόγο και Λόγο Δικαιοσύνης και αληθινής Μαρτυρίας Χριστού.
Χωρίς κανένα λόγο για τους χιλιάδες άστεγους, του άνεργους, τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους θύματα της κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής ορισμένων πολιτικών παραγόντων και εκπροσώπων.
Ταυτίζουν το Καίσαρα με τον Χριστό και δημιουργούν σύγχυση σε πιστούς και θρησκευόμενους.

Ο Λόγος της Δικαιοσύνης του Θεού έγινε προσποιητή και επιδεικτική φιλανθρωπία
.

Ουαί ορισμένοι Γραμματείς και Φαρισαίοι η τιμωρία θα είναι μεγαλύτερη σε σας τη ημέρα της Κρίσης.