Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009

Σπάταλος ο Νομάρχης Τρικάλων.


Γαλαντόμος στις φιέστες, αγνοεί όμως άτομα με ειδικές ανάγκες, ΑμΕΑ.

Συγκεκριμένα ο κ. Αναγνωστόπουλος πρόεδρος του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμΕΑ σε επιστολή του αναφέρει τα Εξής : «Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Τρικάλων, καταθέσαμε μια επιστολή διαμαρτυρίας η οποία κατά τον κ. Νομάρχη, χαρακτηρίστηκε ως προσβλητική για τον θεσμό της Ν.Α.. Ο κατά πολύ ΄΄δημοκρατικός΄΄ κ. Βλαχογιάννης, ή δεν κατάλαβε το νόημα της επιστολής ή το παρερμήνευσε σκόπιμα. Δεν αντέχει την κριτική ο Νομάρχης Τρικάλων ίσως θεωρεί τον ευατό του το κέντρο της γης για αυτό εκνευρίζεται και παραβιάζει τον Κανονισμό λειτουργίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου, αρνούμενος να μας δοθεί ο λόγος για τον αντίλογο. Τον ενόχλησε η διατύπωση μας ότι η Ν.Α. Τρικάλων, μέχρι τώρα δεν ασχολήθηκε καθόλου με τα προβλήματα των ΑμΕΑ του Νομού, αλλά ασκεί την κοινωνική πολιτική του ξεφορτώματος.

Ας μας απαντήσει τι έχει κάνει για τα ΑμΕΑ, ποιος ο ρόλος του ΕΚΑΜΕΑΤ και τι εξυπηρετεί. Που είναι οι δομές μέριμνας και φροντίδας για τα ΑμΕΑ στο Νομό Τρικάλων. Τι έχουν να απαντήσουν στο ερώτημα και στην αγωνία γονέων με παιδιά ΑμΕΑ δευτέρας και τρίτης ηλικίας και τι θα γίνουν αυτά τα άτομα μετά τον θάνατο των γονέων τους. Αλλά γνωρίζουν καλά ότι τα εγκαίνια δρόμων, οι κορδέλες έχουν λάμψη, τηλεόραση, χειροκροτήματα, τραπεζώματα και η ψήφους, ενώ η αναπηρία καίει. Για να ασχοληθεί κάποιος μαζί της, χρειάζεται να έχει όραμα, κοινωνική ευθύνη, ανθρωπιά και θέλει πολύ κόπο. Τι από όλα αυτά έχει ο κ. Νομάρχης;».

Μας κοροϊδεύει μέρα μεσημέρι η Κυβέρνηση της ΝΔ


2.200 ευρώ για πυροπροστασία χορήγησε φέτος η κυβέρνηση της ΝΔ στο Δήμο Πύλης !!!
Που πάνε τα λεφτά του ελληνικού λαού ;

Στο Δήμο Πύλης Τρικάλων κατανεμήθηκε 2.200 ευρώ, ένα ποσό που αφορά την πολιτική προστασία για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.Ο κ. Κουφογάζος δημάρχος Πύλης δήλωσε τα εξής : «θεωρώ κοροϊδία το ποσό των 2.200 ευρώ για τις ανάγκες πυροπροστασίας του Δήμου Πύλης και εκτιμώ ότι έγινε κάποιο λάθος και πρέπει να διορθωθεί. Το 80% του Δήμου μας είναι ορεινό και οι ανάγκες μεγάλες. Όταν πέρυσι δόθηκε το ποσό των 12.000 ευρώ περίπου φέτος δίνεται 10 φορές λιγότερο. Προφανώς, κάποιος υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών έκανε λάθος την κατανομή. Εκείνο που επισημαίνουμε είναι ότι και το κανονικό ποσό να δινόταν, σίγουρα δεν μπορούσαν να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες του Δήμου στην αντιμετώπιση δαπανών πυροπροστασίας σε όλο το γεωγραφικό χώρο του Δήμου μας».