Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Οι προφητείες για νομό Τρικάλων είναι ιδιαιτέρως δυσοίωνες


Οι προφητείες του Προφήτη Ηλία


Ο τοπικός τύπος στο σύνολο του επισημαίνει την οικτρή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο νομός Τρικάλων.


Το μεγάλο φαγοπότι των χρημάτων του ελληνικού λαού δεν έχει τελειωμό. Ένα φαγοπότι που βρήκε την χώρα η τελευταία οικονομική κρίση εντελώς ανυπεράσπιστη.

Δισεκατομμύρια σπαταλήθηκαν για να μη πούμε φαγώθηκαν σε πολλά άχρηστα και "πολυτελή" έργα τα οποία δεν είχαν καμιά ωφέλεια στην ανάπτυξη και στο βιοτικό επίπεδο των Τρικαλινών, εκτός ελάχιστων.

Και αυτοί οι ελάχιστοι ήταν ορισμένοι οι οποίοι επωφεληθήκαν από αυτά τα μεγάλα, άλλα πολύ περισσότερα από τα μικρά έργα τα οποία σχεδιάστηκαν για να αντληθούν τεράστιοι οικονομικοί πόροι από την Ε.Ε.Δισεκατομμύρια τα οποία κατέληξαν στα ταμεία ορισμένων μεγάλων εργοληπτικών εταιριών και πολλών άλλων εταιριών για έργα και υπηρεσίες, τα οποία κατασκευάστηκαν με ανασφάλιστα μεροκάματα τα οποία σε λίγο καιρό θα τινάξουν και το ασφαλιστικό σύστημα στον αέρα.

Έργα τα οποία όλοι πια γνωρίζουν με τι προϋπολογισμούς αρχίζουν και πού καταλήγουν. Έργα με αναθέσεις και διάφορα "μπουκλούκια όπως τα ονοματίζει ο ελληνικός λαός. Ένα μέρος του πολιτικού κόσμου είναι συμμέτοχο σ΄αυτό το μεγάλο φαγοπότι, διότι όλοι γνωρίζουν ότι για να πάρει κανείς ορισμένες φορές ένα μικρό ή μεγάλο έργο του δημοσίου στην Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε η Ζίεμενς.