Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Ειρήνη υμών ώ χριστιανοί

Σάλος με τη επίσημη εκπροσώπηση των αρχών στα Θεοφάνεια των Πιστών του Παλιού Ημερολογίου

Κίνδυνος για σχίσμα πολιτικό-θρησκευτικό στα Τρίκαλα και διασάλευση των θρησκευτικών αισθημάτων των πιστών

Συγκεκριμένα μετά την επίσημη παρουσία του νομάρχη στη τελετή των Θεοφανείων, αρκετοί πιστοί της Μητρόπολης Τρικάλων και Σταγών και Σταγών και Μετεώρων ζητούσαν χθες εν μέσω της οδού Ασκληπιού να επιτιμηθούν ως αποσυνάγωγοι, οι δε λιγότερο πιστοί ορθόδοξοι της επίσημης εκκλησίας έλεγαν χαρακτηριστικά, ότι όλα αυτά είναι υπερβολή και ότι η πόλη των Τρικάλων διαθέτει νομάρχη και άλλες επίσημες αρχές υπεράνω θρησκευτικών δογμάτων. Όλα τα κάνατε για τους ψήφους ανταπαντούσαν οι άλλοι πιστοί.
Πιο συγκεκριμένα να υπενθυμίσουμε ότι οι Μητροπόλεις Τρίκκης και Σταγών και Σταγών και Μετεώρων κατά την ορθόδοξη παράδοση θεωρούν τους πιστούς του παλαιού Ημερολογίου αιρετικούς, αντίθετα οι πιστοί του παλιού Ημερολογίου θεωρούν ότι μόνο αυτοί είναι Γ.Ο.Χ δηλαδή οι Γνήσιοι ορθόδοξοι χριστιανοί.

Το πρόβλημα για τον νομάρχη είναι εκτός από δογματικό και πρακτικό, διότι η νομαρχία στα εκάστοτε εγκαίνια και άλλες εκδηλώσεις καλεί ιερείς από τον Μητροπολίτη Αλέξιο και Σεραφείμ των μητροπόλεων Τρίκκης και Σταγών και Σταγών και Μετεώρων, οι οποίοι τρέχουν και δε φτάνουν με τόσες εκδηλώσεις που κάνει ο νομάρχης Τρικάλων, ενώ ο ίδιο ο νομάρχης τρέχει σε όλους.
Σε όσα θρησκευτικά δόγματα διαθέτουν τουλάχιστον ένα μεγάλο ποσοστό πιστών, δηλαδή ψηφοφόρων. Μετά απ΄όλα αυτά οι σχέσεις μεταξύ των τοπικών Μητροπόλεων και του νομάρχη και των άλλων επισήμων που παραβρέθηκαν ενδέχεται να διασαλευτεί ;

Υπάρχουν και άλλα Θεοφάνεια

Αρκετοί επίσημοι στον εορτασμό των Θεοφανείων


Των Πιστών του Παλιού Ημερολογίου

Νομάρχης, αντινομάρχες, αντιδήμαρχοι κ.α

Εν μέσω της Ασκληπιού από τον Ναό της Αγίας Σοφίας που βρίσκεται κοντά στον Σιδηροδρομικό σταθμό, ιερείς και πλήθος πιστών συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πεζογέφυρα των Τρικάλων, για τη ρίψη του Σταυρού.
Η κατάδυση του Σταυρού κατά την παράδοση των πιστών του Παλιού Ημερολογίου γίνεται πάντα από την ανατολική πλευρά του ποταμού. Δυο ντυμένοι πιστοί παρευρίσκοντο μέσα στο ποτάμι οι οποίοι λόγω της χαμηλής στάθμης των νερών ο εις εξ αυτών δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να πιάσει το Σταυρό.