Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Ειρήνη υμών ώ χριστιανοί

Σάλος με τη επίσημη εκπροσώπηση των αρχών στα Θεοφάνεια των Πιστών του Παλιού Ημερολογίου

Κίνδυνος για σχίσμα πολιτικό-θρησκευτικό στα Τρίκαλα και διασάλευση των θρησκευτικών αισθημάτων των πιστών

Συγκεκριμένα μετά την επίσημη παρουσία του νομάρχη στη τελετή των Θεοφανείων, αρκετοί πιστοί της Μητρόπολης Τρικάλων και Σταγών και Σταγών και Μετεώρων ζητούσαν χθες εν μέσω της οδού Ασκληπιού να επιτιμηθούν ως αποσυνάγωγοι, οι δε λιγότερο πιστοί ορθόδοξοι της επίσημης εκκλησίας έλεγαν χαρακτηριστικά, ότι όλα αυτά είναι υπερβολή και ότι η πόλη των Τρικάλων διαθέτει νομάρχη και άλλες επίσημες αρχές υπεράνω θρησκευτικών δογμάτων. Όλα τα κάνατε για τους ψήφους ανταπαντούσαν οι άλλοι πιστοί.
Πιο συγκεκριμένα να υπενθυμίσουμε ότι οι Μητροπόλεις Τρίκκης και Σταγών και Σταγών και Μετεώρων κατά την ορθόδοξη παράδοση θεωρούν τους πιστούς του παλαιού Ημερολογίου αιρετικούς, αντίθετα οι πιστοί του παλιού Ημερολογίου θεωρούν ότι μόνο αυτοί είναι Γ.Ο.Χ δηλαδή οι Γνήσιοι ορθόδοξοι χριστιανοί.

Το πρόβλημα για τον νομάρχη είναι εκτός από δογματικό και πρακτικό, διότι η νομαρχία στα εκάστοτε εγκαίνια και άλλες εκδηλώσεις καλεί ιερείς από τον Μητροπολίτη Αλέξιο και Σεραφείμ των μητροπόλεων Τρίκκης και Σταγών και Σταγών και Μετεώρων, οι οποίοι τρέχουν και δε φτάνουν με τόσες εκδηλώσεις που κάνει ο νομάρχης Τρικάλων, ενώ ο ίδιο ο νομάρχης τρέχει σε όλους.
Σε όσα θρησκευτικά δόγματα διαθέτουν τουλάχιστον ένα μεγάλο ποσοστό πιστών, δηλαδή ψηφοφόρων. Μετά απ΄όλα αυτά οι σχέσεις μεταξύ των τοπικών Μητροπόλεων και του νομάρχη και των άλλων επισήμων που παραβρέθηκαν ενδέχεται να διασαλευτεί ;

4 σχόλια:

  1. ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ! Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑ Η ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΠΩΣ ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ!
    ΤΙ ΓΕΛΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΧΙΣΜΑ!! ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ..
    ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ (Γ.Ο.Χ.); ΕΠΕΙΔΗ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ) ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ!
    ΩΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΚΛΠ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΛΠ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΣΥΜΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΤΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΝΩΣΗ.
    ΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ.
    ΠΟΛΥ ΑΓΩΝΙΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΙΟΥΣ "ΠΟΙΜΕΝΕΣ" ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΣΤΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ!
    ΤΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΗΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΑΣ;
    ekklisiagoc.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Πιο συγκεκριμένα να υπενθυμίσουμε ότι οι Μητροπόλεις Τρίκκης και Σταγών και Σταγών και Μετεώρων κατά την ορθόδοξη παράδοση θεωρούν τους πιστούς του παλαιού Ημερολογίου αιρετικούς, αντίθετα οι πιστοί του παλιού Ημερολογίου θεωρούν ότι μόνο αυτοί είναι Γ.Ο.Χ δηλαδή οι Γνήσιοι ορθόδοξοι χριστιανοί."
    Αυτά γράφουμε εμείς τίποτα περισσότερο.Δεν σας κατηγορούμε. Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει αυτή την άποψη για την Εκκλησία των πιστών των Παλαιού ημερολογίου ; Κάνουμε λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν κάνουμε Λάθος. Άλλωστε το επιβεβαιώνετε με την απάντηση σας. Ότι υπάρχει αντίθεση μεταξύ σας. Τους αποκαλείτε ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ «ΠΟΙΜΕΝΕΣ» τους σέρνετε τα εξ αμάξης, «είναι αναθεματισμένοι τρεις φορές του Νέου Ημερολογίου» κ.λ.π. Διακρίνω έναν φανατισμό στο σχόλιό σας. Προσωπικά, είστε υβριστικός και φανατισμένος. Και όλο αυτό το φανατισμένο ποιόν σας πηγάζει από την «καθαρότητα και τη «γνησιότητα» που θεωρείτε ότι υπηρετείτε και θεωρείτε όλους τους άλλους χριστιανούς μη γνήσιους. Το δημοσίευμα μας επιβεβαιώνεται με το σχόλιο σας, σε περίπτωση που σας απαντήσουν για όλα αυτά που τους καταμαρτυρείτε, οι πιστοί του Νέου Ημερολογίου με το δικό σας ύφος, θα έχουμε όντως μια ακόμη διασάλευση μεταξύ αντιθέτων πιστών τώρα. Αυτό δε θα το επιτρέψουμε Διαλέξτε άλλο γήπεδο να λύστε τις θρησκευτικές σας διαφορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή