Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

To έγκλημα εναντίον των ποταμών συνεχίζεται στα Τρίκαλα


Κακοποιούν τα ποτάμια, τις πηγές ζωής, ατιμώρητα


Τα Τρίκαλα είναι μια πόλη που δικαίως χαρακτηρίζεται πόλη των τριών ποταμών, εντούτοις κάτοικοι της και αρχές της πόλης αδιαφορούν παντελώς για την προστασία των ποταμών τους.

Ακόμη και για το ιστορικό ποτάμι του Ασκληπιού, τον Ληθαίο ποταμό, η αδιαφορία είναι εγκληματική.

Χθες πάλι για πολλοστή φορά η επιφάνεια των νερών του ποταμού από το ύψος της γέφυρας Κιτριλάκη έως και το ύψος της γέφυρας του παλαιού ΚΤΕΛ, καλύφτηκε από μικρές άσπρες κηλίδες, αποτέλεσμα των αποβλήτων που ρίχνονται καθημερινά στον Ληθαίο.

Πρόκειται φυσικά για μια κανιβαλική συμπεριφορά, η οποία χρόνια τώρα συνεχίζεται κάτω από την αδιαφορία αρχών και αρμοδίων και έχουν μετατραπεί τα περισσότερα ποτάμια της περιοχής Τρικάλων σε υπονόμους, χωματερές και χώροι ρίψης παντός είδους αποβλήτων.

Δεν υπάρχει ελπίδα να σταματήσει αυτό το έγκλημα στα Τρίκαλα και γενικότερα στο νομό Τρικάλων, διότι στην Ελλάδα δεν λειτουργούν πια :1)δημοκρατικά κόμματα, 2) δεν υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες πουθενά, 3) δεν υπάρχουν θεσμοί και όσοι υπάρχουν δε λειτουργούν.

Αυτή η περιοχή των Βαλκανίων έχει πολλά πολιτιστικά χαρακτηριστικά μιας καθυστερημένης χώρας της Ε.Ε. και δεν αποκλείουν - αρκετοί - το γεγονός ότι κάποια στιγμή αυτή η χώρα θα μείνει εκτός της Ε.Ε. και επιπρόσθετα για το δημόσιο χρέος της το οποίο έχει εκτιναχτεί στα ύψη.

Κοινωνικοί φορείς, ενώσεις και σύλλογοι για τέτοια ζητήματα είναι ανύπαρκτοι. Η διαφθορά βρίσκεται σε ημερήσια διάταξη. Δε λειτουργεί τίποτα εκτός από τα "ρουσφέτια" τα οποία εξασφαλίζουν για 100 και πλέον χρόνια την παραμονή των ίδιων άνθρωπων στις ίδιες θέσεις .

Η μόνη αντίδραση και αντίσταση η οποία αναμένεται είναι της ίδιας της φύσης η οποία κάποια στιγμή θα ξεσπάσει απροειδοποίητα και θα τιμωρήσει τους υπεύθυνους αυτής της Ύβρης, κατά της ζωής των ποταμών, των νερών και εν γένει του φυσικού περιβάλλοντος.