Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

«Θα σας ξεκουφάνουμε όσο δεν μας ακούτε», λένε οι Ποδηλάτες της Πόλης


26 Φεβρουαρίου ώρα 5 μ.μ. στην Πλατεία Δεσποτικού


Με αυτό το σύνθημα οι Φίλοι του Ποδηλάτου και οι Ποδηλάτες της πόλης εγκαινιάζουν τη νέα ποδηλατική χρονιά και καλούν όλους τους ποδηλάτες της πόλης στην πρώτη τους Συνάντηση-Παρουσία

"Περιμέναμε από τη δημοτική αρχή να πάρει σοβαρά τα αιτήματα μας και να προβεί σ΄ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ποδηλατοδρόμων και ανταυτού η παρουσία της εξαντλείται μόνο σε γιορτές όπως : «Η μέρα χωρίς αυτοκίνητο» και σε μικρά έργα, χωρίς ωστόσο να έχει λύσει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα των Τρικαλινών ποδηλατιστών, με αποτέλεσμα μέσα σε τρία χρόνια να έχουμε τουλάχιστον 50 ατυχήματα ποδηλατιστών στην πόλη και ορισμένα σοβαρά και εκατοντάδες άλλα τα οποία δεν έχουν έρθει σε γνώση μας.

Όσοι ασχολούνται αθλητικά και αγωνιστικά με το ποδήλατο (Σύλλογοι-σωματεία), ή έχουν χόμπι το ποδήλατο (ποδηλατοπορείες μεγάλων αποστάσεων-του βουνού κ.ά) αλλά και πολίτες που μετακινούνται κάθε μέρα με το ποδήλατο, ενεργοί πολίτες που τους αρέσει το ποδήλατο και δεν αποφασίζουν να πάρουν ποδήλατο, γιατί βλέπουν τις δυσκολίες που υπάρχουν στους δρόμους, λάτρεις των Παλιών Ποδηλάτων Απλοί πολίτες που θέλουν μια διαφορετική και ανθρώπινη πόλη.

Ελάτε όλοι σε μια Συνάντηση-Παρουσία κ.α.: «Να τους ξεκουφάνουμε, όσο δε μας ακούνε». Κάθε τελευταία Πέμπτη έκαστου μήνα στην πλατεία Παλιού Δεσποτικού. Το πρώτο μας ραντεβού Πέμπτη 26-2-2009 ώρα 5 μ.μ. Τα νέα μας, φώτο, εκδηλώσεις.

http://filoipodilatou.blogspot.com/

Έχουν και οι Πεζοί ψυχή


Σαφάρι για τα παράνομα παρκαρίσματα στο κέντρο της Πόλης

Επιτέλους ο Δήμος Τρικάλων αποφάσισε να βάλει τάξη στη πόλη και να προστατέψει τα δικαιώματα των πεζών και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων πολιτών οι οποίοι τα τελευταία χρόνια ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα.
Δηλαδή το αυτονόητο, να ελεγχθεί κατά ποσό οι κανονισμοί και οι κείμενες κυκλοφοριακές διατάξεις εφαρμόζονται.
Η εντολή εδόθη από την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτα Βράντζα και δεν είναι πρώτη φορά, σημασία έχει αν η εντολή θα εφαρμοσθεί προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς τους υμετέρους.
Διότι αυτοί που αφήνουν σχεδόν όλη μέρα τα αυτοκίνητα τους πάνω στους πεζοδρόμους σίγουρα είναι οδηγοί που απολαμβάνουν κάποια ασυλία από κάπου.
Για να δούμε θα αλλάξει σε τίποτα αυτή η απαράδεκτη κατάσταση μετά τη νέα εντολή;