Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Νέες φυλακές αιχμαλώτων πολέμου


Καμιά αντίδραση ακόμη στα Τρίκαλα

Δυο πρώην στρατόπεδα των Τρικάλων στη Λίστα για να υποδεχτούν τα Θύματα των πολέμων 15 χωρών - με συμμετοχή και της Δύσης – πόλεμοι που βρίσκονται εν εξελίξει τόσο σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, Ασίας όσο και σε χώρες της Αφρικής.
Στα θύματα αυτά έρχονται να προστεθούν χιλιάδες άλλοι πολίτες που αυτοεξορίζονται από τις χώρες αυτές λόγω πολιτικών συνθηκών και άλλων βίαιων καταστάσεων (έλλειψη τροφής, στέγης, ιατρικής περίθαλψης και άλλων απειλών κατά ζωής.
Η Κυβέρνηση της Ελλάδος προσπάθησε να αποφύγει το πρόβλημα και το κόστος όταν άρχισαν όλες αυτές οι εισροές των θυμάτων με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις στο εσωτερικό της χώρας και να στρέψουν ένα μέρος των πολιτών σε ακραία κόμματα και σε ακραίες επιλογές και φωνές.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ προσανατολίζεται - πολύ καθυστερημένα και πάλι -αποφεύγοντας το πραγματικό πρόβλημα, και το αντιμετωπίζει με στρατιωτικούς όρους.
Για το σκοπό αυτό ανάμεσα στα προτεινόμενα εγκαταλελειμμένα στρατιωτικά στρατόπεδα που θα χρησιμοποιηθούν για της ανάγκες αυτών των στρατοπέδων-φυλακών είναι το στρατόπεδο “Πούλιου” που στεγάζονταν παλιά η ΤΑΞΥΠ στις παρυφές του Προφήτη Ηλία και “Σίσκου” που βρίσκεται στο Φλαμούλι, έκτασης 21 στρεμμάτων το καθένα.
Δυο στρατόπεδα που το ένα τουλάχιστον είχε επιλεγεί για το Διαχρονικό Μουσείο Τρικάλων.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά αντίδραση από κόμματα και πολιτικές κινήσεις των Τρικάλων για τις επιλογές αυτές της κυβέρνησης η οποία απ΄ότι φαίνεται προχωράει σε στρατιωτικές λύσεις τακτοποίησης αιχμαλώτων πολέμου.