Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Σάπισε η Πόλη και ο νομός Τρικάλων


Η μυρωδιά της σαπίλας είναι ορατή παντού στη περιοχή των Τρικάλων.


Αυτή είναι γνώμη των περισσοτέρων Τρικαλινών.

Όπως καταγράφτηκε στις ευρωεκλογές πριν δυο μήνες.

Το 28% του συνόλου του πληθυσμού μόνο ψήφισαν αυτή την κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι καταγγελίες που εκφράζονται συχνά διά του τοπικού τύπου είναι πολλές.

Το μόνο που έχουν εισπράξει σε μεγάλες δόσεις οι Τρικαλινοί πολίτες από την κυβερνητική πολιτική, αυτής της Νομαρχίας και ορισμένων Δήμων Τρικάλων αυτής της κυβέρνησης της ΝΔ μετά από 7 χρόνια διακυβέρνησης είναι μια γεύση πολιτιστικής και κοινωνικής υποκουλτούρας.

Η μυρωδιά αυτής της σαπίλας είναι ορατή παντού στη περιοχή των Τρικάλων.

Έντονη μυρωδιά από Γήπεδα και Φιέστες που επιδίδονται συχνά ορισμένοι κυβερνητικοί, νομαρχιακοί και δημοτικοί παράγοντες όλα αυτά τα χρόνια.

Ενώ αντίθετα υπάρχει διαρκής απουσία στα Γράμματα και στις Τέχνες.

Απογοήτευση και στους οπαδούς της ΝΔ οι οποίοι μετά από 20 χρόνια μακριά από την εξουσία είχαν πιστέψει ότι θα έρθει κάτι καινούργιο και φρέσκο στην πολιτική ζωή της χώρας από μια κυβέρνηση του κόμματος της ΝΔ.

Και το μόνο που είδαν από ορισμένους ήταν η πολιτική πτωμαΐνη από την επάρατη Χούντα των Συνταγματαρχών και ότι είχε σχέση με εκείνη την περίοδο.


Στην εποχή «Με το μυστρί και την κορδέλα».


Το σύνθημα «Κάθε χωριό και γήπεδο» και οι εθνικιστικές και άλλες λαϊκίστικες φιέστες σε ημερήσια διάταξη.

6 χρόνια τώρα βλέπουν μόνο « Άρτον και θεάματα».

Και επιστροφή 40 χρόνια πίσω !!!

Βλέπουν την εποχή «Με το μυστρί και την κορδέλα».

Καμιά νέα, ευρωπαϊκή, ούτε καν φιλελεύθερη ιδέα και πολιτική την οποία διατυμπάνιζαν οι εκπρόσωποι αυτής της κυβέρνησης της ΝΔ τόσο στους Δήμους όσο στην Νομαρχία.

Ανταυτού μόνο «Αγκαλιές, και ασπασμούς με ορισμένους εκπροσώπους του θεού, και επιστροφή στο σύνθημα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών».


Με απογοήτευση είδαν την Ελλάδα να γεμίζει από Βατοπέδια και ρασοφόρους μπίζνεμαν.

Ανταυτού νιώθουν μόνοι, εγκαταλελειμμένοι και ανυπεράσπιστοι από απανωτές οικονομικές κρίσεις.

Βλέπουν με λύπη ορισμένους κυβερνητικούς εκπροσώπους, του δήμου και της νομαρχίας αυτής της κυβέρνησης της ΝΔ να επιδίδονται χωρίς καμιά αιδώ στην τριφηλή και σπάταλη ζωή.

Βλέπουν πολλούς που είναι πέριξ της εξουσίας σε λίγα χρόνια να θέλουν να γίνουν μεγαλόσχημοι Κροίσοι.

Βλέπουν αντί του «σεμνά και ταπεινά» που τους σερβίρισαν προεκλογικά οι περισσότεροι πολιτικοί εκπρόσωποι τους αυτής της κυβέρνησης της ΝΔ «Επιρρεπείς στην επιδεικτική και σπάταλη ζωή με χρήματα από του δημοσίου την πηγή»!


Μπήκαν στην πολιτική φτωχοί και απέκτησαν επαύλεις, οικόπεδα διαμερίσματα και σπάταλη κομματική αυλή.


Βλέπουν ανταυτού ορισμένοι οι οποίοι ήρθαν αλεξιπτωτιστικά, άλλοι από το πουθενά, άλλοι αποτυχημένοι επαγγελματικά και μπήκαν στην πολιτική και σε 6 χρόνια απέκτησαν περιουσίες, επαύλεις, σπίτια, οικόπεδα, διαμερίσματα και καταθέσεις και σπάταλη κομματική αυλή.

Και το χειρότερο βλέπουν ότι όλες αυτές τις σπατάλες της καταχρέωσαν στις πλάτες τους με χρέη που θα πληρώνουν και τα δισεγγόνα τους.


Βλέπουν οι άνθρωποι του μόχθου της ΝΔ και άλλοι Τρικαλινοί τις σπατάλες και τη ρεμούλα ορισμένων κυβερνητικών νομαρχιακών και δημοτικών παραγόντων οι οποίοι με τη πολιτικής τους ρημάζουν τους μισθούς, τα ωράρια, την εργασία, τις συντάξεις και κάθε προοπτική για πρόοδο και ανάπτυξη.

Βλέπουν να διαλύονται και να κλείνουν οι επιχειρήσεις, βλέπουν τις στρατιές των ανέργων στους δρόμους, την διαλυμένη κτηνοτροφία, την διαλυμένη γεωργία και τα διαλυμένα ασφαλιστικά ταμεία να βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού.

Βλέπουν κάθε εβδομάδα να πηγαίνουν πάνω όλα τα προϊόντα και οι τιμές να ανεβαίνουν ακόμη πιο ψηλά.


Bλέπουν τις σπατάλες, τους μισθούς τους παχυλούς που παίρνουνε ορισμένοι εκπρόσωποι της νομαρχίας, του δήμου, του ναού, τα φακελάκια, τις τιμές στους ναούς, τους δίσκους, τις μίζες, τις φορολογικές ασυλίες και τα τυχερά και μόνο ορισμένοι όσοι έχουν κάποια εξουσία απολαμβάνουν πλουσιοπάροχα όλα τα αγαθά.

Βλέπουν ότι ακριβώς έκανε η χούντα των συνταγματαρχών.

Τότε που περνούσαν καλά όσοι είχαν δώσει γη και ύδωρ και είχαν κολλητούς τους Απριλιανούς.

Βλέπουν το ίδιο μίσος του δήμου και της νομαρχίας και την αδιαφορία για τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών.


Πολιτισμό αντιλαμβάνονται τις εθνικιστικές καρικατούρες.


Βλέπουν την αποστροφή τους για τα Γράμματα και τις Τέχνες !

Ένα μίσος που πηγάζει από την αυταρχική νοοτροπία ορισμένων κυβερνητικών και λοιπων παραγόντων η οποία δε συμβαδίζει με τα Γράμματα και τις Τέχνες.

Όλοι «του διατάσσομε και αποφασίζομε» αυταρχικοί δικτάτορες πολιτικοί και στρατιωτικοί απεχθάνονται πάντα τα Γράμματα-Βιβλία και την Τέχνη-Πολιτισμό.

Για αυτόν το λόγο ενίοτε τα καίνε!

Για αυτό ξοδεύονται σε αρχαιοελληνικές και λαϊκίστικες φιέστες.

Στα γήπεδα. με ακριβοπληρωμένες φίρμες με αρπαχτές με χορούς και νταβαντούρια»!!!

Πολιτισμό αντιλαμβάνονται τις αρχαιοελληνικές καρικατούρες.

Τέχνη τις δημοτικιστικές καρικατούρες.

Είναι ορατό πια ότι ορισμένοι σημερινοί κυβερνητικοί νομαρχιακοί και δημοτικοί παράγοντες αυτής της κυβέρνησης της ΝΔ έχουν γυρίσει τα Τρίκαλα 40 χρόνια πίσω.

Έχουν γεμίσει τη Πόλη με την πτωμαΐνη της κακοτεχνίας, του Κιτς, της διαφθοράς, του ρουσφετιού, της αυθαιρεσίας, της πολεοδομικής και κυκλοφοριακής αναρχίας Έχουν γεμίσει την Τρικαλινή κοινωνία με προϊόντα υποκουλτούρας.


Έπνιξαν την πόλη από δυσωδία και πτωμαΐνη την οποία κουβαλάνε ορισμένοι οι οποίοι η οικονομική τους άνοδο προήλθε από την ενασχόληση τους με την πολιτική.

Οικονομική άνοδος η οποία δε συμβαδίζει με το πολιτιστικό επίπεδο τους και το μόνο που αφήνουν στη πόλη και το νομό είναι ο πολιτισμός των Γηπέδων των Στρατοπέδων, του Τσιμέντου, του Μυστριού, της Κορδέλας, της Αμορφωσιάς, των Κακότεχνων έργων, το πολιτισμό του « Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών».


Αμήν και πότε ο Τρικαλινός λαός να δώσει τέλος σε αυτή τη κατάσταση για ν΄ ανασάνει και πάλι αυτός ο τόπος».