Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Από Κολοράντο ο νομός Τρικάλων μεταβλήθηκε σε Κακοράντζο


Μήνυμα δεν ελήφθη


Το Δημόσιο χρήμα στα Τρίκαλα διοχετεύεται μόνο σ΄ένα κλάδο


Κανείς δε φαίνεται να έχει πάρει το μήνυμα των ευρωεκλογών στα Τρίκαλα.


Το δημόσιο χρήμα το οποίο διαχειρίζεται η νομαρχία Τρικάλων και ορισμένοι Δήμοι της περιοχής Τρικάλων διοχετεύτηκε και διοχετεύεται μόνο σε ορισμένους κλάδους της οικονομίας.

Συγκεκριμένα διοχετεύτηκε και διοχετεύεται όλα αυτά τα χρόνια μόνο σ΄ένα κλάδο της οικονομίας.

Δηλαδή, μόνο στις εργοληπτικές Εταιρίες.

Εκεί όλα αυτά τα χρόνια το χρήμα ρέει άφθονο και ποτέ δε φθάνει, διότι οι εταιρίες που αναλαμβάνουν τα έργα στη συνέχεια ζητάνε και άλλα χρήματα για να τελειώσουν τα έργα, για αυτό το λόγω μένουν τα περισσότερα μισοτελειωμένα.

Το σκανδαλώδες είναι ότι πολλές φορές αυτές οι εργοληπτικές εταιρίες οι οποίες αναλαμβάνουν αυτά τα έργα στα Τρίκαλα χρησιμοποιούν ανασφάλιστους εργάτες. (πρόσφατα σκοτώθηκε Πακιστανός πάνω στα έργα της Εγνατίας οδού).

Όλοι οι άλλοι κλάδοι της οικονομίας έχουν εγκαταλειφθεί και ο νομός Τρικάλων μπήκε στη Λίστα των πιο φτωχών νομών της Ελλάδος.

Με λίγα λόγια το δημόσιο χρήμα του Ελληνικού λαού το οποίο διαχειρίστηκε και διαχειρίζεται η Νομαρχία Τρικάλων και οι διάφοροι δήμοι του νομού διοχετεύτηκε και διοχετεύεται μόνο σ΄αυτόν τον μοναδικό τομέα.

Και φυσικά πρόκειται για δισεκατομμύρια ρευστό και ζεστό χρήμα το οποίο εισρέει συνέχεια στις εργοληπτικές εταιρίες.

Κάποιες από αυτές δεν αποκλείεται να χρησιμοποιούν και το γνωστό δρόμο της Ζίεμενς.

Άλλωστε πριν λίγα χρόνια παράγοντας του Επιμελητηρίου Τρικάλων κατήγγειλε δημόσια, ότι τίποτα δεν γίνεται με το δημόσιο χωρίς να στάξεις τα ευρωλάκια.

Η Γεωργία, η κτηνοτροφία, ο αγροτουρισμός, οι επιχειρήσεις και άλλες υπηρεσίες τουρισμού, ο πολιτισμός, οι βιοτεχνίες, βιομηχανίες, και άλλα καταστήματα παροχής υπηρεσιών και διάθεσης αγαθών, οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι που σηκώνονται το πρωί για να αντιμετωπίσουν τα βιοτικά τους προβλήματα έχουν εγκαταλειφθεί εντελώς και είναι αυτές οι τάξεις οι οποίες καλούνται τώρα να πληρώσουν το μάρμαρο, από τις σπατάλες της νομαρχίας και πολλών δήμων στην περιοχή Τρικάλων.

Οι εργαζόμενοι των Τρικάλων απολύονται, οι μισθοί ψαλιδίζονται, τα αγαθά τραβούν την ανηφόρα, και όλοι περιμένουν τα χειρότερα.

Πού είναι αυτό το χρυσοφόρο Κολοράντο που διατυμπανίζει η Νομαρχία Τρικάλων όταν τα οικονομικά αποτελέσματα το διαψεύδουν περίτρανα (από επίσημους φορείς) ;

Ποια επιχείρηση θα κάνει επενδύσεις 6.000.000.000!!!!! δισεκατομμυρίων ευρώ(αστρονομικό ποσό) και η επιχείρηση αυτή θα βρεθεί στο πάτο ;

Δυστυχώς τα κατάφερε η Νομαρχία Τρικάλων και πολλοί δήμοι του νομού οι οποίοι (δε θέλουν να δουν τις πραγματικές οικονομικές προτεραιότητες των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο Νομό Τρικάλων) διαχειρίστηκαν προκλητικά σπάταλα αυτά τα χρόνια τα χρήματα του Τρικαλινού λαού.

Τέτοια ποσά που διαχειρίστηκε η Νομαρχία και άλλοι δήμοι στα Τρίκαλα θα έπρεπε σήμερα η περιοχή Τρικάλων να είναι Κολοράντο, αλλά δυστυχώς έγινε ένα μεγάλο Κακοράντζο.