Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Οι δήμοι απαλλάσσονται και σπάνια τιμωρούνται για τις παρανομίες τους

Απαλλάχθηκε και για τις πέργκολες το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων
Μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε δημότης-πολίτης


Παρ΄ολες τις προσφυγές των πολιτών στις δικαστικές αρχές.
Όπως για παράδειγμα είναι η καταστρατήγηση των δημοσιών χώρων οι οποίες ορισμένες από αυτές βγάζουν μάτι, για τις χωματερές που ρυπαίνουν συνεχώς και πολλές άλλες παρατυπίες και παρανομίες που προβαίνουν συχνά οι δημοτικές αρχές, συνήθως απαλλάσσονται και σπάνια τιμωρούνται για τυχόν παρανομίες τους.
Απαλλακτικό ήταν τελικά και το βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών Τρικάλων για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος από την όποια κατηγορία σχετικά με τις πέργκολες, που κατασκευάστηκαν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του πεζοδρόμου της Ασκληπιού, αν και ο εισαγγελέας είχε διαφορετική άποψη. Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά οι πέργκολες στην οδό Ασκληπιού προσβάλλουν την αισθητική του πεζοδρόμου και παρακωλύουν τις λειτουργίες της πόλης, καθώς κατασκευάστηκαν πάνω από δίκτυα τηςΔΕΥΑΤ και της ΔΕΗ.
Μετά από αυτή τη απόφαση όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, ειναι δυνατόν ο πολίτης όχι μόνο να προστατευθεί, αλλά και να ενθαρυνθεί στο να καταγγελνει οποιανδήποτε εξόφθαλμη παρανομία των αρχών ;Περισσότερα : http://www.trikalacity.gr/news/view.article.php/7808/c1
Φωτο : http://www.trikkaionpoliteia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου