Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Η επέτειος της 2 Φεβρουαρίου 1925


Το Φεβρουάριο ο εορτασμός της Επετείου για τη Λαϊκή Εξέγερση του 1925

Οι σχετικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν  φέτος(2012) προς τιμήν του εορτασμού της Επετείου για τη Λαϊκή Εξέγερση της 2 Φεβρουαρίου του 1925, ήταν το επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Τρικκαίων , μεταξύ του  δήμαρχου Χρήστου Λάππα και τα μέλη της επιτροπής Πρωτοβουλίας για την Επέτειο του 1925 Χρήστο Σταμόπουλο, Βάϊο Φασούλα και Γιάννη Ρίτσο.
 Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος από τον ερχόμενο Φλεβάρη για την Επέτειο της Εξέγερσης του 1925. Όπως επεσήμανε με χθεσινές του δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης το μέλος της Πρωτοβουλίας δικηγόρος Χρήστος Σταμόπουλος στόχος είναι και η ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται έτσι ώστε η 


Επέτειος να τύχει επίσημης αναγνώρισης και από το κράτος και αυτό θα γίνει «με τη δημοσίευση στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης», ανέφερε.
Ο φετινός εορτασμός θα λάβει χώρα την πρώτη Κυριακή 5 Αναθηματική Πλάκα
Ο  κ. Σταμόπουλο ανέφερε επίσης ότι πρόκειται άμεσα να ξεκινήσουν και οι εργασίες για το στήσιμο μιας Αναθηματικής Πλάκας «στην τριγωνική πλατεία που βρίσκεται επί της οδού Ασκληπιού (δίπλα από το Μικρό Καφέ) ώστε και αυτή η μικρή πλατεία να πάρει το όνομα, όπως εξάλλου έχει αποφασιστεί παλιότερα και από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, πλατεία Αγροτικής Λαϊκής Εξέγερσης του 1925, όπως είπε. Παράλληλα δήλωσε ότι τα έξοδα της κατασκευής θα καλυφθούν από το Δήμο Τρικκαίων.
Συνέδριο
Τέλος, μια ακόμη δράση που προγραμματίζεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Επετείου του 1925 είναι και η διοργάνωση μέχρι τέλους Φεβρουαρίου του 2012 ενός συνεδρίου – ημερίδας που θα γίνει στα Τρίκαλα από την Πρωτοβουλία για την Επέτειο του 1925. Η θεματολογία του θα αφορά την ιστορία του αγροτικού κινήματος, ενώ παράλληλα θα παρουσιάζει και την ιστορία της πόλης των Τρικάλων, όπως υπογράμμισε ο κ. Σταμόπουλος. Σημειωτέον ότι και το εν λόγω συνέδριο θα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων.
Πηγή: Πρωινός Λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου