Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

«Τα Χνάρια των Αργοναυτών».

Ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ για τον Πόντο

Συγκεκριμένα το Ερευνητικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο πλαίσιο των επιστημονικών δραστηριοτήτων του, προγραμμάτισε και δημιούργησε ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ για τον Πόντο με τον τίτλο «Τα Χνάρια των Αργοναυτών». Με τη βοήθεια του αγαπητού ηθοποιού Κώστα Αρζόγλου και 


καταξιωμένων καθηγητών πανεπιστημίου εξιστορήθηκε ο πολιτισμός του Πόντου κατά τα αρχαία, τα βυζαντινά, τα οθωμανικά και τα νεότερα χρόνια. Το ντοκιμαντέρ ταξίδεψε στην κυριολεξία στα πέρατα της Οικουμένης από Αμερική μέχρι Αυστραλία και σ’ όλη σχεδόν την Ευρώπη και ενθουσίασε το κοινό για την αμεσότητα, την σοβαρότητα και την μεστότητα του περιεχομένου. Υπάρχει τώρα η δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να προμηθευτεί το ιστορικό αυτό ντοκιμαντέρ που αποτελεί μια παρακαταθήκη για το μέλλον. Παράλληλα η αγορά του ντοκιμαντέρ βοηθάει το Ερευνητικό Κέντρο να εξοφλήσει την πολυδάπανη παραγωγή του. Αν αισθανόμαστε περήφανοι για τέτοιου είδους δουλειές και θέλουμε να συνεχιστούν και στο μέλλον έχουμε χρέος να στηρίξουμε τις προσπάθειες του Ερευνητικού Κέντρου για να μπορέσει να συνεχίσει το έργο του.
Το ντοκιμαντέρ διατίθεται σε ελληνική έκδοση καθώς και με αγγλικούς και γερμανικούς υπότιτλους. Το κόστος ανέρχεται στα 15 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των ταχυδρομικών εξόδων.
Δείτε εδώ το τρέϊλερ του ντοκιμαντέρ.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το info@e-pontos.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου