Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Έχουν σχεδιάσει τη διάλυση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος

Ο Μεντβέντεφ για τις διαπραγματεύσεις
Για σχεδιασμένη απόπειρα διάλυσης του κυπριακού τραπεζικού συστήματος κάνει λόγο ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του MEGA στη Μόσχα, Θανάση Αυγερινό.
Η δυσφορία της Μόσχας για τις εξελίξεις είναι εμφανής καθώς


πέρα από την απειλή σοβαρών οικονομικών απωλειών, αυτό που φαίνεται να ενόχλησε είναι η «πίσω από την πλάτη» της Ρωσίας, συνεννόηση της Κυπριακής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε αυτό το κλίμα αναμένεται να διεξαχθούν και οι αυριανές διαβουλεύσεις με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς, σύμφωνα με το MEGA, η Μόσχα μιλά ανοιχτά για ευρωπαϊκό παιχνίδι εις βάρος της.
Το θετικό στοιχείο είναι ότι οι Ρώσοι είπαν στον Υπουργό Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλη Σαρρή να παραμείνει και αύριο στη Μόσχα ώστε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις. Παράλληλα, το γραφείο της Ρωσικής προεδρίας ξεκαθαρίζει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν πρόκειται να δεχθεί τον κ. Σαρρή, καθώς η Ρωσική ηγεσία επιθυμεί να δείξει ότι δεν βιάζεται.
Μερίδα Ρώσων αξιωματούχων ευελπιστούν, σύμφωνα με το MEGA να μην αισθανθεί η Μόσχα ότι η Κυπριακή ηγεσία κινήθηκε πολύ γρήγορα, δείχνοντας έλλειψη σεβασμού προς τη Ρωσία, ενώ άλλοι αξιωματούχοι ζητούν να υποστηριχθεί πάση θυσία η κυπριακή οικονομία.ENIKOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου