Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

Αρχαιολόγοι έφεραν στο φως την παλαιότερη εικόνα του Ιησού Από την πρώτη περίοδο των Κοπτών

Μια ομάδα αρχαιολόγων από την Καταλονία ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, βρήκε την αρχαιότερη εικόνα του Ιησού σε ένα βράχο θαμμένο βαθιά σε έναν αιγυπτιακό τάφο.
 Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Μπαρτσελόνα ανακάλυψαν μια υπόγεια κατασκευή στην αρχαία αιγυπτιακή πόλη του Οξύρρυγχου. Τα πρώτα ευρήματα δείχνουν ότι πιθανόν το μέρος να χρησιμοποιούνταν ως τόπος ταφής για ιερείς.
 Για να φτάσουν οι ανασκαφείς στο δωμάτιο που βρέθηκε η 

τοιχογραφία χρειάστηκε να μετακινήσουν βράχους άνω των 45 τόνων. Η τοιχογραφία βρισκόταν κάτω από 5-6 στρώματα χρωμάτων και ανάγεται στην πρώτη περίοδο των Κοπτών, της πρωτοχριστιανικής αυτής θρησκείας, σύμφωνα με τους The Local και The Independent.
 Ο επικεφαλής της μελέτης χαρακτηρίζει την ανακάλυψη "εξαιρετική". Η τοιχογραφία δείχνει τη μορφή "ενός νέου άνδρα με κατσαρά μαλλιά, ντυμένο με ένα κοντό χιτώνιο και τα χέρια του υψωμένα σαν να ευλογεί κάποιον" λέει ο επίτιμος καθηγητής και επικεφαλής Dr Josep Padró. "Είναι πολύ πιθανό να έχουμε να κάνουμε με μια πολύ πρώιμη εικόνα του Ιησού Χριστού" προσθέτει.

Διαβάστε ακόμη στο news.gr:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου