Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Αποκρουστική η εικόνα της Γερμανίας εν έτει 2015Ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες

Θύμισε σε όλους τους Ευρωπαίους τα τελεσίγραφα του Γ΄Ράιχ  πριν την εισβολή τους σε κάθε χώρα της Ευρώπης το 1940-44
 

Στην Ελλάδα μαθημένοι να υπογράφουν οι υποτακτικοί τουs ότι τους σερβίριζαν
Και μάλιστα χωρίς να κάνουν ούτε τον κόπο να τα διαβάσουν τα μνημονια, για αυτό κατέληξαν στο


 τέλος τόσο απαξιωτικά να στέλνουν τις εντολές τους οι Γερμανοί με email!!!

Το διπαραγματευτικό στυλ των τελεσιγράφων το επέδειξαν πρόσφατα και στον Βαρουφάκη, τον υπουργό οικονομικών της Ελλάδα, ο οποίος χθες σε συντέντευξή του είπε: «Μας παρουσίασαν άλλο κείμενο πριν και άλλο κατά τη διάρκεια του Eurogroup»
 «Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία» τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά την διακοπή των εργασιών του Eurogroup. ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος ανέφερε ότι θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες έγιναν –όπως είπε- σε πνεύμα συναδελφικότητας, ενώ πρόσθεσε  ότι εδραιώνεται κοινό έδαφος για τους επόμενους 3 με 6 μήνες. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και ότι θα υπάρξει εντέλει μια συμφωνία θεραπευτική για την Ελλάδα και καλή για την Ευρώπη», τόνισε ο υπουργός των Οικονομικών, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τις επόμενες 48 ώρες θα αρθεί η εικόνα του αδιεξόδου και θα υπάρξει μία «έντιμη συμφωνία» με τους εταίρους.


Αναφερόμενος στην ατελέσφορη ολοκλήρωση της συνεδρίασης του αποψινού Eurogroup, ο κ. Βαρουφάκης είπε: «Ο πραγματικός λόγος είναι γιατί υπάρχει μια ουσιαστική διαφωνία για το έργο που υπάρχει μπροστά μας σε σχέση με το πρόγραμμα για το οποίο εξελέγη η κυβέρνηση και ένα πρόγραμμα που κατά τη δική μας εκτίμηση και όσων έχουν διαύγεια πνεύματος ότι απέτυχε. Μπλεχτήκαμε σε μια δίνη αποπληθωριστική στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και δεν υπήρξαν μεταρρυθμίσεις από αυτές που χρειάζεται η Ελλάδα».
Στη συνέχεια ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, είπε ότι πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup συναντήθηκε με τον επίτροπο Μοσκοβισί που του παρουσίασε «προσχέδιο ανακοίνωσης που αναγνώριζε την ανθρωπιστική κρίση και την ανάγκη να υπάρξει μια παράταση που θα οδηγούσε σε ένα 4μηνο ενδιάμεσο πρόγραμμα, ένα ενδιάμεσο συμβόλαιο για την Ελλάδα». Όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης, «σε αυτό το προσχέδιο αναφερόταν ότι η ΕΕ θα παρείχε τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα».
«Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι θα εκπληρώσουμε τους όρους προς τους εταίρους και ότι δεν κάνουμε καμία δράση που θα εκτροχίαζε το πρόγραμμα ή σε δράση που θα έθετε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα» συμπλήρωσε. 
Ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι το έγγραφο που παρουσιάστηκε στο Eurogroup «μας πηγαίνει πίσω όχι στην προηγούμενη Πέμπτη, αλλά στην προηγούμενη Τετάρτη» επικρίνοντας τους ομολόγους του υπουργούς Οικονομικών ότι υπαναχώρησαν. Όπως δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, «ο όρος που είχαμε θέσει ήταν να μην επιβληθούν μέτρα που θα μεγάλωναν την ύφεση, δηλαδή ούτε μειώσεις στις χαμηλές συντάξεις, ούτε αυξήσεις στο χαμηλό ΦΠΑ». 
Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας: «Δυστυχώς αυτό το θαυμάσιο κείμενο που θα υπέγραφα στη στιγμή απεσύρθη από τον πρόεδρο του Eurogroup που μας πήγε πίσω στην προηγούμενη Τετάρτη» και συμπλήρωσε: «Θα θέλαμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία σήμερα όμως οι νεφελώδεις διατυπώσεις μιας κάποιας ευελιξίας δεν είχαν διευκρινίσεις».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου