Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Όχι στις παλαιοκομματικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ



Που τραυματίζουν τον ενιαίο και συντροφικό χαρακτήρα της πολιτικής μάχης

Μέλη τοπικής οργάνωσης του Σύριζα Τρικάλων με άρθρο τους επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση δεν θα έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα χωρίς τη συμμετοχή, την ολόψυχη εμπλοκή μεγάλου αριθμού ανθρώπων και ιδίως των μελών του κόμματος
 Ολόκληρο το άρθρο έχει ως εξής:

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΞΙΑΚΟ
ΦΟΡΤΙΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
 
Ζούμε μέρες ιστορικές. Ημέρες που οδήγησαν σε μια μεγάλη εκλογική νίκη και στη συγκρότηση 


μιας κυβέρνησης που με κορμό τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί από την πρώτη ημέρα να ανατρέψει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της μνημονιακής λιτότητας που ιδίως τα τελευταία πέντε χρόνια ισοπέδωσαν την κοινωνία και το σύνολο των εργαζόμενων.

Για την εκλογική επιτυχία του κόμματος μας όπως σε ολόκληρη τη χώρα έτσι και στα Τρίκαλα, δούλεψαν με πρόταγμα την ηθική ανιδιοτέλεια της αριστεράς, δεκάδες σύντροφοι και συντρόφισσες, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, έξω και πέρα από προσωποκεντρικές πρακτικές και μεθοδεύσεις που ομολογουμένως δεν έλειψαν και που μερικές φορές προσιδίαζαν με τις καταδικασμένες στη συνείδηση του κόσμου της αριστεράς, παλαιοκομματικές πρακτικές που δυστυχώς τραυμάτισαν τον ενιαίο και συντροφικό χαρακτήρα της πολιτικής μάχης .

Αναμφισβήτητα η μαζικότητα της συμμετοχής των μελών μας σε όλη αυτή την προσπάθεια έπρεπε να ήταν πολλαπλάσια, εξ αιτίας της κρισιμότητας του πολιτικού αγώνα, αλλά και επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα εγγράφηκαν στην οργάνωση μας δεκάδες νέα μέλη, γεγονός όμως που δεν αντιστοιχήθηκε σε περισσότερη και πιο αποτελεσματική προσπάθεια.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόλις το 40% των μελών της οργάνωσης μας, το οποίο και κατά κύριο λόγο συμμετέχει στις κομματικές διαδικασίες (συνελεύσεις, αγωνιστικές κινητοποιήσεις, κ.λ.π.) συμμετείχε ενεργά και στη λειτουργία του εκλογικού μας κέντρου, στην προπαγάνδιση του κομματικού υλικού, ακόμα και στην οργάνωση της κεντρικής προεκλογικής μας συγκέντρωσης με τον πρόεδρο του κόμματος, σ. Αλέξη Τσίπρα.

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους την επόμενη ημέρα των εκλογών, αυτό που είναι αναγκαίο να οικοδομήσουμε, είναι ένα νέο αξιακό φορτίο για τον ΣΥΡΙΖΑ, για τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και στα Τρίκαλα και μέσα στον ίδιο τον κομματικό μας οργανισμό.

Μακριά από την αποδοχή της ανάθεσης, συνειδητοποιούμε ότι χωρίς την μεγαλύτερη δυνατή εμπλοκή του λαϊκού παράγοντα οι προοπτικές της κυβέρνησης μας, αδυνατίζουν πολύ.
Τώρα λοιπόν απαιτείται η ενεργή συμμετοχή πρώτα από όλα των μελών μας για να δώσουμε την μάχη για την ισχυροποίηση του κόμματος, την αναβάθμιση των λειτουργιών του, την ενίσχυση του παιδευτικού και προγραμματικού του ρόλου.

Μάχη λοιπόν, ενάντια στην ανάθεση σημαίνει πρώτα από όλα ισχυρό και δημοκρατικό κόμμα, που θα σταθεί εμπόδιο στην κρατική αυθαιρεσία αλλά και στην αποδυνάμωση των συλλογικών λειτουργιών του σε όλα τα επίπεδα.
Πρέπει λοιπόν η κομματική μας ζωή να ενισχυθεί, τα όργανα να λειτουργήσουν, οι οργανώσεις μελών να συζητήσουν, να δράσουν, να σχεδιάσουν, με βάση νέα πρότυπα, όχι μόνο υποστηρικτικά, αλλά και πρωτοβουλιακά.

Γιατί η κυβέρνηση δεν θα έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα χωρίς τη συμμετοχή, την ολόψυχη εμπλοκή μεγάλου αριθμού ανθρώπων και ιδίως των μελών του κόμματος.

Προς αυτή την κατεύθυνση χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες υποστήριξης της κυβερνητικής προσπάθειας που αναπτύσσονται σε ολόκληρη την Ελλάδα, την οργάνωση μαζικών συγκεντρώσεων των πολιτών που σε δεκάδες πόλεις διαδηλώνουν «ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ» από την πρόσφατη ισχυρή λαϊκή εντολή, ενισχύοντας την Ελληνική κυβέρνηση στην διαπραγματευτική της προσπάθεια απέναντι στους δανειστές, παίρνοντας μια βαθειά ΑΝΑΣΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.

Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν υποκύπτουμε. Δεν φοβόμαστε. Δεν κάνουμε πίσω. Νικάμε.
Τρίκαλα 8 Φεβρουαρίου 2015
Η Συνέλευση της Οργάνωσης Μελών Τρικάλων (ανατολικού τομέα

2 σχόλια:

  1. Ποια είναι αυτή οργάνωση μελών του Ανατολικού τομέα ;
    Υπάρχουν και του Δυτικού, του Νότου και του Βορρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόκειται για Game of Thrones του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή