Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Τζάμπα η τηλεοπτική διαφήμιση των κομμάτων



παρά τα λεγόμενα των καναλαρχών

 Δωρεάν παρέχεται από τα κανάλια η προβολή των κομμάτων και όχι ως συμψηφισμός σε οποιαδήποτε οφειλή. Η παράγραφος 1β του άρθρου 45 του ΠΔ 351/2003 το αναφέρει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει συμψηφισμός αλλά «απαλλάσσεται από κάθε τέλος»

Την πρακτική του συμψηφισμού προσπαθούν να περάσουν διάφοροι καναλάρχες επικαλούμενοι μάλιστα νόμο του Σημίτη από το 2002.
Η αντίληψη ωστόσο περί συμψηφισμού για κάτι που εκ του νόμου παρέχεται δωρεάν καταδεικνύει 



επί της ουσίας την διαπλοκή που υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια και με αντάλλαγμα αυτή την «συνεννόηση» απολάμβαναν προνομιακή χρέωση για την χρήση των συχνοτήτων. Την οποία βεβαίως δεν εξόφλησαν!
Αυτή την νομοθεσία προσπαθούν να κάνουν ότι δεν βλέπουν οι ιδιοκτήτες καναλιών που την Πέμπτη έλαβαν την είδηση ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δια μέσω του υπουργού Επικρατείας Νίκος Παππάς κάνει απαιτητά 40 εκατ. ευρώ από τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας αλλά και τα συνδρομητικά κανάλια. Πρόκειται για το τέλος του 2% που έπρεπε να καταβάλουν με βάση το τζίρο τους από το 2011 (αφορά τον ισολογισμό του 2010) ως σήμερα τα κανάλια αλλά οι προηγούμενες κυβέρνήσεις δεν έκαναν απαιτητά. Από τα 40 εκατ. τα 24 θα καταβληθούν από κανάλια και τα υπόλοιπα 16 από τα συνδρομητικά (
OTE TV, Forthnet).
Ποιο συγκεκριμένα όμως στο Άρθρο 45 που συμπεριλαμβάνεται και στο Π.Δ. 96/2007 που ρυθμίζει την «Προβολή προεκλογικών μηνυμάτων των κομμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα», προβλέπονται τα εξής:
«
  1.α. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί ελεύθερης λήψης, καθώς και οι φορείς παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών, κάθε μορφής, υποχρεούνται να μεταδίδουν μηνύματα κομμάτων και συνασπισμών σε διάρκεια που καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και του αρμόδιου για την εποπτεία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Υπουργού, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και γνώμη της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Με όμοια απόφαση, ο κατά τα ανωτέρω οριζόμενος χρόνος κατανέμεται μεταξύ των κομμάτων και των συνασπισμών με βάση την αρχή της αναλογικής ισότητας και την εξασφάλιση της μετάδοσης των θέσεων και του προγράμματος των κομμάτων και των συνασπισμών.
 
β. Η ανωτέρω μετάδοση διενεργείται δωρεάν και απαλλάσσεται από κάθε τέλος.» http://www.koutipandoras.gr/

1 σχόλιο:

  1. Όσο τους αφήνει ακόμη ασύδοτους η κυβέρνηση τόσο εκείνοι θα αποθρασύνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή