Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Η Δεξιά της Αριστεράς



  Αριστερά με τα πολλά ονόματα, τάσεις και φάσεις

 Με μεγαλύτερο όγκο και αριθμό υπάρχει μια κουμουνιστική Αριστερά, η οποία ένας μέρος της είναι βαθειά θρησκόληπτο και εκκλησιάζεται τακτικά, μέχρι να έρθει η μέρα, στο απώτατο μέλλον, το όνειρο της κουμμουνιστικής επικράτησης.
Και αν δεν έρθει,  όσο θα ζει, είναι μεγάλη παρηγοριά να εκκλησιάζεται σε τακτικά διαστήματα και να τιμά τις εορτές των ηρώων=αγίων της.
Αυτή η προσήλωση βοηθά μέσα σ΄ αυτό τον αμαρτωλό καπιταλιστικό κόσμο που αναγκάζει, τον 


κομμουνιστή  και με δελτίο μέλος  του κόμματος,  να ζει όμως καπιταλιστικά.
Αυτή η αντίφαση κάνει την Αριστερά πολλών κομμουνιστών τάσεων και φάσεων να κρατά όλα τα θρησκευτικά έθιμα με σχολαστικότητα, μονολιθικότητα και να προσέρχεται στις μεγάλες γιορτές με πλήθος κόσμου, ιδίως μ΄ένα μεγάλο μέρος της νεολαίας, το οποίο έχει ανάγκη να πιστεύει το άπιαστο όνειρο ή κάποιο υψηλό ιδανικό.
Αυτή η κομμουνιστική αριστερά τον έχει ανάγκη τον αμαρτωλό καπιταλιστικό κόσμο και κάνει τα πάντα πολλές φορές να τον διατηρήσει, γιατί αν φύγει, θα χάσει αμέσως τους πιστούς  του ονείρου της.
Έχει μάλιστα περιχαρακώσει αυτό το άπιαστο κουμουνιστικό όνειρο με ένα σωρό δόγματα, τα οποία είναι σαν τα φίλτρα που εμποδίζουν να περνούν τα βρώμικα νερά η τα δηλητηριώδη αέρια.
 Τα φίλτρα=δόγματα φιλτράρουν την οποιανδήποτε ιδέα που μπορεί να χαλάσει, και να δηλητηριάσει το άπιαστο όνειρο.
Το κομμουνιστικό όνειρο είναι άπιαστο, όσο καιρό όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο δε θα έχουν γίνει και θα αρνούνται να γίνουν κομμουνιστές .
Και πώς να γίνουν άλλωστε, αν όχι όλοι, η πλειοψηφία τουλάχιστον, σ΄ένα καπιταλιστικό κόσμο που ζούνε;
Με την πίστη και τον αγώνα απαντούν οι θρησκόληπτοι κομμουνιστές.
Και αγώνα εννοούν να τελούν τα θρησκευτικά καθήκοντα τους οι κομμουνιστές με γνήσιο και ορθόδοξο τρόπο (να πηγαίνουν στις πορείες, στις εκδηλώσεις μνήμης και άλλες ετήσιες γιορτές να ψάλουν και να τραγουδούν εμβατήρια και ύμνους, να καταθέτουν στεφάνια και να μοιράζουν κόλυβα=σουφλάκια).
Αυτή είναι η δεξιά της Αριστεράς

Υπάρχει και η άλλη κομμουνιστική αριστερά που λειτουργεί χωρίς ιδεολογικά φίλτρα=δόγματα, η οποία διαμορφώνεται ιδεολογικά μέσα από το φίλτρο=δόγμα των δημοκρατικών διαδικασιών.
Αυτή η κομμουνιστική αριστερά την κομμουνιστική πραγμάτωση, το όνειρο, θέλει να το ζήσει εδώ και τώρα.
 Πώς όμως ;
Επιβεβαιώνοντας την κομμουνιστική ιδεολογία με δημοκρατικές διαδικασίες (χωρίς φίλτρα=δόγματα) και καταλαμβάνοντας την εξουσία και πάλι μέσα από το φίλτρο-δόγμα των δημοκρατικών διαδικασιών.
 Όμως αυτή η κομμουνιστική αριστερά όταν καταλάβει την εξουσία πολλές φορές ελαττώνει τις δημοκρατικές λειτουργίες και είτε ρέπει προς την θρησκευόμενη και δογματική αριστερά είτε ρέπει προς τη χρήση βίαιων μέτρων και μεθόδων.
Αυτή είναι το κέντρο της Αριστεράς.
Στο αντίποδα αυτής της τάσης υπάρχει και η κομουνιστική αριστερά που θέλει να ζήσει το κουμουνιστικό όνειρο εδώ και τώρα, καταλαμβάνοντας την εξουσία και την κατοχή της,  με τη χρήση βίαιων μέσων. Μαζί της και μια άλλη κομμουνιστική αριστερά που δεν ισχύουν ούτε τα φίλτρα-δόγματα ούτε τα φίλτρα=των δημοκρατικών διαδικασιών και τότε επικρατεί και καιροφυλακτεί το  χάος.
Αυτή είναι η Αριστερά της Δεξιάς.

 Μάρκος Μασέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου