Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

Κυβέρνηση των 4 κατεπειγόντων μνημονιακών Ν/Σ "Η Κυβέρνηση άνοιξε τη Βουλή αιφνιδιαστικά για να ψηφισθεί η άκυρη και αντισυνταγματική Μνημονιακή εξουσιοδότηση στις 13 Αυγούστου".

 Ζωή Κωνσταντοπούλου

Σφοδρή επίθεση από Ζωή: «Θλιβερό να μιλά η άρτι παραιτηθείσα Κυβέρνηση των 4 κατεπειγόντων μνημονιακών Ν/Σ»

Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση η οποία σηματοδοτεί την ουσιαστική της ρήξη με το Αλέξη Τσίπρα η πρόεδρος της Βουλής  Ζωή Κωνσταντοπούλου προαναγγέλλει πρακτικά το «διαζύγιο» με


 τον «νέο ΣΥΡΙΖΑ», όπως καθορίστηκε σήμερα μετά τη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματεία του κόμματος.

«Είναι θλιβερό και προκλητικό να μιλά για «γελοιοποίηση των θεσμών, περιφρόνηση για τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και τους θεσμικούς παράγοντες» αλλά και … για «απελθούσα Πρόεδρο της Βουλής» η άρτι παραιτηθείσα Κυβέρνηση των 4 κατεπειγόντων μνημονιακών νομοσχεδίων», αναφέρει η πρόεδρος της Βουλής σε μια ανακοίνωση ολομέτωπης επίθεσης στην άρτι παραιτηθείσα Κυβέρνηση όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και η Ζ.Κωνσταντοπούλου συνεχίζει λέγοντας:

»Η Κυβέρνηση που άνοιξε τη Βουλή αιφνιδιαστικά για να ψηφισθεί η άκυρη και αντισυνταγματική Μνημονιακή εξουσιοδότηση στις 13 Αυγούστου.»

Η Κυβέρνηση που εξίσου αιφνιδιαστικά στη συνέχεια δρομολόγησε διαδικασίες διερευνητικών εντολών με ορίζοντα τις εκλογές, για τις οποίες αποκαλύπτεται ότι, από κοινού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε ενημερώσει τους εκβιάζοντες δανειστές (και συμφωνήσει μαζί τους), σύμφωνα με τις απερίφραστες δηλώσεις των εκπροσώπων της Κομισιόν και της Καγκελαρίας της Γερμανίας, την ώρα που κρατούσε τους πάντες και τη Βουλή στο σκοτάδι.

»Για την πρωτοφανή δήλωση της Κυβερνητικής Εκπροσώπου ότι η Πρόεδρος της Βουλής «εμφανίζεται να συμπράττει με τον κ. Μειμαράκη στην επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά του Πρωθυπουργού και κατά της Δημοκρατικής τάξης», αν αξίζει μία απάντηση αυτή είναι ότι άλλο η θεσμική συνεννόηση της 3ης Πολιτειακής Παράγοντος με τον 4ο Πολιτειακό Παράγοντα και άλλο η σύμπραξη, για την οποία μπορεί ακέραια να υπερηφανεύεται η προσχωρήσασα στο Μνημονιακό μπλόκ Κυβέρνηση και οι βουλευτές που, συμπράττοντας με εκπροσώπους 3 Μνημονιακών Κομμάτων επιχείρησαν προ μίας εβδομάδας κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με παράκαμψη της Προέδρου της Βουλής.

»Ως προς την Δημοκρατική τάξη, υπενθυμίζεται ότι η Πρόεδρος της Βουλής εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά της μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Προέδρου.

Δεν υπάρχει «απελθούσα Πρόεδρος», αλλά απελθούσα Κυβέρνηση, η οποία έχει άλλωστε αποχωρήσει και από τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, επιτιθέμενη στην Πρόεδρο της Βουλής και αποχωρώντας συλλογικά και επιδεικτικά κατά την ομιλία της στη Βουλή- κάτι που δεν έκανε ποτέ για κανέναν και καμμία βουλευτή ή αρχηγό κόμματος.

"Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι κάποιοι όχι απλώς δεν είναι «κάθε λέξη του Συντάγματος», αλλά έχουν τόσο βαθιά περιφρόνηση για την Συνταγματική νομιμότητα που δεν ορρωδούν προ ουδενός. Γι’ αυτό και διαλύουν δια μιας Κυβέρνηση, Κόμμα και Βουλή»

Αύριο συνάντηsη της Ζ.Κωνσταντοπούλου με τον Π.Λαφαζάνη

Η δήλωση  αυτή της προέδρου της Βουλής έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της αυριανής συνάντησης, της πρώτης που θα έχει μετά την ίδρυση της «Λαϊκής Ενότητας» με τον επικεφαλής του νέου πολιτικού σχηματισμού Παναγιώτη Λαφαζάνη. Όπως διευκρινίζεται η συνάντηση  γίνεται κατόπιν πρωτοβουλία του Π.Λαφαζάνη και θα πραγματοποιηθεί αύριο

 Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου