Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Τι Κρύβει Το Πουκάμισο του Βαρουφάκη



Εμφάνιση με μεγάλη σημειολογική αξία

Ο πρώην υπουργός οικονομικών της Ελλάδας ξαναχτύπησε πάλι με μια ιδιόρρυθμη εμφάνιση η οποία η πρώτη εντύπωση είναι ότι δεν ξέρει να ντυθεί.
«Φοράει κακόγουστα πουκάμισα» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πριν ένα μήνα τον απέπεμψε από την κυβέρνηση  και μόλις χθες θεώρησε αναγκαίο να υπερασπιστεί τον υπουργό του που ενεργούσε πάντα κατόπιν εντολών του και αφού εν τω μεταξύ έγινε βορά των 


πολιτικών σκυλιών, των ΜΜΕ, τον δικών του υπουργών και προεδρικών στελεχών και των αντιπολιτευομένων κομμάτων που τον στηρίζουν.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε την απάντηση του σε όλους με την εμφάνισή του.
Τούτη η Βουλή μοιάζει με ένα θηριοδαμαστήριο δεν έχει καμιά σχέση με τον Ναό της δημοκρατίας παρά μόνο με μια κανιβαλική αρένα όπου κατασπαράσσεται κάθε έννοια της δημοκρατίας.
Τα χρώματα του πουκάμισού του παραπέμπουν σε κάποιο κράτος της Αφρικής, της Χαβάης και της Λατινικής Αμερικής, εκεί που τα πράγματα είναι χαλαρά και χαρούμενα, αλλά ενίοτε γίνονται παθιασμένα, επαναστατικά και άγρια.
Είναι προφανής η αντίθεση του πουκαμίσου με τον περιβάλλον της αίθουσας, σε μια πρώτη ανάγνωση, αλλά σε μια δεύτερη ανάγνωση είναι ακριβής, διότι τι άλλο είναι  η βουλή εκτός από μια παραλία που οι περισσότεροι πάνε για να αράξουν και πολλοί  παίρνουν και τον υπνάκο τους.
Τι άλλο είναι η Βουλή των Ελλήνων από ένα αφρικανικό γήπεδο της λατινικής Αμερικής όπου οι φανατικοί φίλαθλοι ωρύονται κατά την διάρκεια του αγώνα και ενίοτε, ζητωκραυγάζουν και συμπλέκονται μεταξύ τους ;
Ήταν πολύ επιεικής ο Γιάννης Βαρουφάκης με την εμφάνισης του.
Θα μπορούσε να κρεμάσει και κουδούνια, και ένα κόκκαλο στη μύτη, ή ένα χαβανέζικο κολιέ και ότι εξωφρενικό μπορεί κανείς να φανταστεί.
Ταίριαζε πολύ περισσότερο η εμφάνισή του στο το πάλαι ποτέ ελληνικό κοινοβούλιο στο οποίο μόνο για χαβαλέ, για ξαπλώστρα, για φραπεδάκι,  για χαλάρωση και για SPA μπορεί κανείς να ξαναδεί αυτό το χώρο με κάποια  επιείκεια και κάποια ανοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου