Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ποιος φοβάται τις εκλογές;;;



Εκλογές για να Ξεκαθαρίσουν τα Πράγματα

Του Γιάννη Φορόλα

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ ξέρουν ότι οι εκλογές αυτές θα επιβεβαιώσουν τις επιλογές της αριστερής κυβέρνησης, η οποία απαλλαγμένη πια από τα ακροαριστερά βαρίδια θα μπορέσει να κάνει τις αναγκαίες αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα, γι αυτό δεν τις ήθελαν τις εκλογές από την αρχή.
Τα πρώτα δημοσκοπικά δείγματα έδειξαν ότι το ΛΑΕ συγκεντρώνει μόνο 4% του εκλογικού 


σώματος, κάτι που αποδεικνύει ότι από το 62% του ΟΧΙ που επικαλείται το ΛΑΕ (και το είχαμε επισημάνει)αποτελεί ένα αμελητέο μέγεθος για κείνους που ήθελαν να συνδέσουν το ΟΧΙ με τη επιλογή της Δραχμής.
Ωστόσο ο μόνος πολιτικός αντίπαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα είναι τα παλιά χρεοκοπημένα κόμματα, τα οποία δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα νέο στη χώρα, εκτός από την δυσωδία των σκανδάλων και της χρεοκοπίας της Ελλάδος που άφησαν πίσω τους.
Ο κουτσαβακισμός του αρχηγού της ΝΔ μόνο θλίψη αφήνει πίσω του.
Αυτό το ύφος ανήκει σε  πολιτικούς των αρχών του περασμένου αιώνα.
Η επιλογή του ήταν ένα εφεύρημα των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ, για να αποφύγουν κάποιοι το πολιτικό κόστος της ήττας που είναι πια σίγουρη.
Το ΠΑΣΟΚ παρόλα τα λίφτινγκ μοιάζει σαν ξεφτισμένη κουρελού.
Το ΠΟΤΑΜΙ προσδοκά να γίνει ο ρυθμιστής της νέας πολιτικής κατάστασης, αν η ΑΝΕΛ δεν συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό, συγκεντρώνοντας πολύ χαμηλότερα ποσοστά από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
Υπάρχει δημοσκοπικά, τουλάχιστον, και ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ που κανείς δεν ξέρει κατά που θα φυσήξει τα πανιά του, αν δεν είναι και αυτός ένα εφεύρημα των συστημικών ΜΜΕ.
Με αυτά τα δεδομένα ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την πιο αξιόπιστη πολιτική Λύση  σε αυτές τις εκλογές, διότι απόδειξε ότι σε κρίσιμες στιγμές δεν μένει προσκολλημένος δογματικά σε θέσεις που είχε διακηρύξει με το πρόγραμμά του, αλλά ξέρει να ελίσσεται για να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Ελληνικό λαό.
Κάτι που καταλογίζουν πολλοί στην Αριστερά που δεν έκανε ούτε το 1945, ούτε το 1965 και οδήγησε τον Ελληνικό λαό σε ανώμαλες πολιτικά καταστάσεις με μεγάλες καταστροφές για τη χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου