Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Το «Τρίκαλα Πόλη» στη διαδικασία των εκλογών trikalapoli@gmail.com


“Φυσάει Κόντρα” και Κ.Υ.Μ.Α στηρίζει ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

  Λίγες μέρες απομένουν μέχρι τις εκλογές
της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίες θα γίνουν με το νέο καθεστώς του "Καλλικράτη". 
Για πρώτη φορά εκλέγουμε Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
 Ο ΣΥΝ από την ίδρυση του μιλάει για την ανάγκη της 


εκλεγμένης περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Σε καμία περίπτωση όμως δεν εννοούμε αυτό που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τελικά νομοθέτησε. Στην αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση έδωσε τις αρμοδιότητες , τους πόρους όμως τους δίνει στις διορισμένες διοικήσεις που θα λειτουργούν παράλληλα με τις αιρετές. Σ όλα τα παραπάνω προστέθηκαν και οι πολιτικές του μνημονίου που αποστερούν τεράστιους οικονομικούς πόρους από την αυτοδιοίκηση, περιφερειακή και πρώτου βαθμού. Μέσα σ αυτό το περιβάλλον έρχεται και ο πρωθυπουργός να εκβιάσει το εκλογικό σώμα.
 Στα Τρίκαλα όμως όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι πολίτες αντιστέκονται, αντιδρούν και θυμώνουν.  Στον Δήμο Τρικάλων ενεργοί πολίτες  συγκρότησαν το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο "Φυσάει Κόντρα" με υποψήφιο δήμαρχο το Δημήτρη Παπαθανασίου. Το "Φυσάει Κόντρα" με την διακήρυξη και τις θέσεις του,  κατά του "Καλλικράτη" κατά του μνημονίου, αλλά και με θέσεις  υπέρ των κινημάτων της πόλης, υπέρ των ελεύθερων δημόσιων χώρων και πολλά άλλα, συνιστά την πραγματική εναλλακτική πρόταση για τον Δήμο Τρικάλων.
 Στον δήμο Πύλης το ψηφοδέλτιο "Κ.Υ.Μ.Α, Κίνημα Υπεράσπισης Μεσοχώρας & Αχελώου", αποδεικνύει στην πράξη πως οι τοπικές κοινωνίες και τα κινήματα, μπορούν να αντισταθούν και να αμφισβητήσουν έμπρακτα τόσο τον "Καλλικράτη" όσο τις επιλογές του δικομματισμού στην αυτοδιοίκηση. Ο ΣΥΝ ήταν και είναι κατά της εκτροπής Αχελώου αλλά και του φαραωνικού φράγματος της Μεσοχώρας. Ο ΣΥΝασπισμός στηρίζει τα κινήματα για το περιβάλλον αλλά και για τα δικαιώματα των τοπικών κοινωνιών.
 Ο ΣΥΝ στηρίζει τους συνδυασμούς "Φυσάει Κόντρα" στα Τρίκαλα και το Κ.Υ.Μ.Α. Στον δήμο Πύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου