Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Σήμερα Θεατρική παράσταση «Ζητείται Ψεύτης»

Από το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τρικάλων


Η θεατρική ομάδα του 1ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Τρικάλων σας προσκαλεί να παρευρεθείτε την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011 και ώρα 20:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, για να παρακολουθήσετε την θεατρική παράσταση της κωμωδίας του Δημήτρη Ψαθά «ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ».

Λίγα λόγια για το έργο:
Η  κωμωδία ασχολείται με τις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους ψηφοφόρους τους,


διακωμωδώντας μία από τις πτυχές της ελληνικής πολιτικής ζωής. Ο Θεόδωρος Πάρλας ή Ψευτοθόδωρος δηλώνει επαγγελματίας ψεύτης και έρχεται από το χωριό του στην Αθήνα για δουλειά.
Μια τυχαία συμπλοκή στο λεωφορείο και ένα χαστούκι που θα δώσει σε έναν επιβάτη θα του ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο για μια λαμπρή καριέρα ως ιδιαίτερος του βουλευτή Θεόφιλου Φερέκη. Μια καριέρα που βασίζεται στα ασύστολα και κραυγαλέα ψέματα, τα οποία σκαρφίζεται, προκειμένου να δικαιολογεί τις απραγματοποίητες υποσχέσεις του βουλευτή προς τους ψηφοφόρους του.
Βουλευτές, ρουσφέτια , υποσχέσεις, ψέματα -  η ιστορία επαναλαμβάνεται. Από τη μια οι ψηφοφόροι που θεωρούν λογική την ανταλλαγή ψήφου με ρουσφέτι και από την άλλη ο βουλευτής που υπόσχεται χωρίς αντίκρισμα, για αν μη χάσει την ψήφο τους.
Ποιος θα σώσει τον βουλευτή από τους εξαγριωμένους  ψηφοφόρους;  Ένας επιτήδειος ψεύτης που θα τον προσλάβει για ιδιαίτερο. Είναι όμως αυτή η σωστή λύση στο πρόβλημά του; Μια ευχάριστη  πινελιά στην πολιτική και κοινωνική ζωή της Ελλάδας στη δεκαετία του 1960, που όμως αγγίζει και προβληματίζει  και τους νεότερους.
Η θεατρική ομάδα
του 1ου Σ.Δ.Ε. Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου