Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Στα τσακίδια ο ΕΝΦΙΑ



Να ανασάνει και ο φτωχός

θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία.



 Ο ΕΝΦΙΑ του 2015 δεν πρόκειται να εισπραχθεί" διαβεβαίωσε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Α. Τσίπρα . Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5, ο κ. Παππάς τόνισε: "Για το 2015, έχει κατατεθεί ένας 


προϋπολογισμός. Είναι σαφής. Θα αναθεωρηθεί, αλλά δεν μπορούμε αναδρομικά να δώσουμε πίσω τα λεφτά". Ακολούθως, υποστήριξε: "Έχουμε πει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία. Έχουμε αποτιμήσει το ύψος και τον όγκο του φόρου αυτού στα 2 δις λιγότερα από τα 3,4 δις που ισχύουν σήμερα για τον ΕΝΦΙΑ. Έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμά μας. Αυτό θα γίνει αμέσως, προφανώς (σ.σ.: δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2015). Είναι σαφές αυτό, είναι στα πρώτα μέτρα μας και ισχύει. Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ. Δεν μπορώ να προσθέσω τίποτε άλλο".
Αναφερόμενος στο εκλογικό διακύβευμα όπως το αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς, είπε, μεταξύ άλλων: "Το δίλημμα που έχει αυτή τη στιγμή ο αναποφάσιστος ψηφοφόρος είναι αν η χώρα την 26η Ιανουαρίου θα έχει μια σταθερή κυβέρνηση και εάν διεθνώς θα σταλεί ένα μήνυμα κλεισίματος της περιόδου πολιτικής αστάθειας. Εάν βάλουμε σε εφαρμογή το πρόγραμμά μας, με συνέπεια, σταθερότητα και αποφασιστικότητα, θα υπάρξουν όροι ευρύτερης στήριξης της κοινωνίας στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που θα ξεκινήσει μετά και ελπίζουμε ότι θα είναι επιτυχής".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου