Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Νεκρή η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων



 
 Βρίσκεται από καιρό σε πλήρη αδράνεια

 Σύμφωνα με πληροφορίες μελών του Σύριζα Τρικάλων μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και  των τριών βουλευτών που εξελέγησαν στα Τρίκαλα και τη διάθεσή τους να μη ανοίξουν βουλευτικά γραφεία, αλλά να λειτουργούν μέσα από τα γραφεία του κόμματος προέκυψε ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ 


προσώπων και ρόλων. Η έλευση των 15 συνεργατών των βουλευτών, οι οποίοι ένας θεός ξέρει, πώς θα λειτουργεί πλέον όλο αυτό το πολυάριθμο πολιτικό σχήμα του Σύριζα  Τρικάλων, χωρίς έναν διαχωρισμό ρόλων και αρμοδιοτήτων εκ των προτέρων, επιτείνει το πρόβλημα ακόμη περισσότερο.
Και αν ο χώρος είναι το ένα πρόβλημα το άλλο είναι ο τρόπος  και ο χρόνος που θα λειτουργούν τα επί μέρους  πολιτικά, κομματικά και επιστημονικά πρόσωπα και όργανα.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Τρικάλων, δεν ασχολείται σήμερα με τίποτα συγκεκριμένα, όπως λένε χαρακτηριστικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τελείως αδρανοποιημένη, δεν παράγει καθόλου πολιτική και δεν ασχολείται με κανένα ζήτημα και πρόβλημα, τόσο σε νομαρχιακό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.
Μία νομαρχιακή επιτροπή η οποία δεν έχει προχωρήσει εδώ και καιρό στο καθορισμό του ρόλο της και δεν έχει δώσει διακριτούς ρόλους στα 21 μέλη τους, έτσι ώστε να φαίνεται η δράση του καθενός και σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και σε γενικότερο συλλογικό επίπεδο.
Η παρουσία της Νομαρχιακής επιτροπής βρίσκεται σε κατάσταση αδράνειας από καιρό.
Η εικόνα που παρουσιάζει η Νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων είναι  η εικόνα ενός νεκρού σώματος.
Η μόνη κινητικότητα που παρουσιάζεται στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή των τριών βουλευτών που εκλέχτηκαν πρόσφατα, αλλά σε κινήσεις κοινωνικών και εθιμοτυπικών εκδηλώσεων έως τώρα και κάποιων ενημερωτικών που καταλήγουν σε σημειώσεις των προβλημάτων που κρατούν στα βουλευτικά κατάστιχά τους,  δίνοντας την εικόνα ότι  θα καταλήξουν στα συρτάρια των βουλευτικών και κομματικών γραφείων τους.
Αυτή η εικόνα του Μαυρογιαλούρου που σημειώνει τα προβλήματα, που εκπέμπουν οι Τρικαλινοί βουλευτές του Σύριζα, δείχνει ότι δεν έχουν κανένα επεξεργασμένο σχέδιο για την τοπική παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση του νομού.
Ελπίζουμε να υπάρξει η ανάλογη ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων το επόμενο καιρό σ΄ένα τοπικό πολιτικό όργανο το οποίο θα παράγει πολιτική σε όλα τα επίπεδα, περισσότερο δημοκρατικό τικό και περισσότερο ανοιχτό στην κοινωνία και στην ενημέρωση.

1 σχόλιο: