Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Αριστερά χωρίς κομμουνιστές, άνηθος δίχως μυρουδιά



Διασπασμένη η κομμουνιστική Αριστερά έχει παραδώσει τα Τρίκαλα στη συντηριτική Δεξιά

Του Μάρκου Μασέτη

Η  μυωπία τοπικών παραγόντων της κομμουνιστικής Αριστεράς δεν έχει όρια, έχει ξεπεράσει όλους τους βαθμούς

Τελευταία ενοχλούνται τοπικοί πολιτικοί παράγοντες κόμματος της κομμουνιστικής αριστεράς των Τρικάλων,  από την απόδοση τιμών σημαντικών πρόσωπων που έδρασαν για την  Κοινωνική 


Δικαιοσύνη, την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία της Ελλάδας και υπήρξαν κάποτε μέλη κόμματος της κομμουνιστικής αριστεράς, όπως ο Άρης Βελουχιώτης.
Ξεχνούν τοπικοί παράγοντες  κόμματος της κομμουνιστικής αριστεράς ότι τα μέλη των κομμάτων δρουν για την Πατρίδα και τον Άνθρωπο, για τη πραγμάτωση του Κομμουνισμού (Κοινωνισμού) στα πλαίσια μιας παγκόσμιας κοινωνίας με δικαιοσύνη, ελευθερία και δημοκρατία.
Επομένως, οποιοσδήποτε αισθάνεται Πατριώτης και αισθάνεται ότι διέπεται από τις ιδέες του Ανθρωπισμού, του Σοσιαλισμού και του Κομμουνισμού και για πάσα κοινωνική αξία και αρχή που σηματοδότησε την Αριστερά διαχρονικά, δικαιούται να τιμά τα πρόσωπα και τα γεγονότα που νομίζει ότι έδρασαν και θυσιάστηκαν υπέρ αυτών των αξιών. 
Σημερινοί τοπικοί παράγοντες  κόμματος της κομμουνιστικής αριστεράς ξεχνούν, τι έχει πει η τότε κομμουνιστική ηγεσία του  κόμματος του  Άρη Βελουχιώτη για τον ίδιο ;

Ξεχνούν  τοπικοί παράγοντες  κόμματος της κομμουνιστικής αριστεράς, ότι το κομμουνιστικό κόμμα του Άρη αποφάσισε να τον αποκαταστήσει πολιτικά, όχι όμως και κομματικά μετά από 65 χρόνια!!
Η τότε ηγεσία του κομμουνιστικού κόμματος του Άρη Βελουχιώτη τον καταδίκασε για την πολιτική του επιλογή.
Τον καταδίκασε πολιτικά και τον διέγραψε.
Την ίδια ημέρα του θανάτου του Άρη Βελουχιώτη, η εφημερίδα του κομμουνιστικού κόμματός του δημοσίευσε την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής τη διαγραφή του Βελουχιώτη από το κόμμα. Το κείμενο είχε ως εξής: «Το ΠΓ ενέκρινε τη δημοσίευση στο "Ριζοσπάστη", της απόφασης της 1ης Ολομέλειας της ΚΕ για τον Άρη Βελουχιώτη (Θανάση Κλάρα ή Μιζέρια*). Ο Κλάρας, αφού μια φορά πρόδωσε και αποκήρυξε το ΚΚΕ γιατί λύγισε μπροστά στην τρομοκρατία του Μανιαδάκη, ξαναζήτησε στον καιρό του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα να αγοράσει ξανά με το αίμα του την προδοσία του εκείνη που αναγνώρισε και καταδίκασε. Το ΚΚΕ τού 'δωσε τη δυνατότητα αυτή. Σήμερα όμως σε μια δύσκολη και κρίσιμη στιγμή, από δειλία και φόβο, παρά τις υποσχέσεις και τη συμφωνία που στα λόγια έδειξε, απειθαρχεί πάλι, ξαναπροδίδει το ΚΚΕ με την τυχοδιωκτική και ύποπτη δράση του που μονάχα τον εχθρό ευνοεί. Στο ΚΚΕ δεν έχει θέση κανένας οσοδήποτε ψηλά κι αν στέκει και οσοδήποτε μεγάλος κι αν είναι, όταν οι πράξεις του δεν συμβιβάζονται με το κοινό συμφέρον και όταν παραβιάζεται η δημοκρατική εσωκομματική πειθαρχία».
Ο Άρης Βελουχιώτης ήταν αντίθετος με την πολιτική της ηγεσίας του κόμματός του.
Και τότε η ηγεσία του τον κατηγόρησε ως προδότη και για τυχοδιωκτική και ύποπτη δράση.
Βγάζοντας απόφαση με το σύνθημα "ούτε φαϊ, ούτε νερό στον Άρη".

Ηγεσία του κομμουνιστικού κόμματός του, αποφάσισε να αποκαταστήσει πολιτικά τον Βελουχιώτη, κατά την πανελλαδική συνδιάσκεψη που έγινε στις 16 Ιουλίου 2011. Ενώ στην απόφαση τονίζεται ότι ο Βελουχιώτης "είχε δίκιο ως προς την εκτίμηση που έκανε για τη Συμφωνία της Βάρκιζας", ωστόσο δεν αποκαταστάθηκε η κομματική του ιδιότητα.
Η κομματική του ιδιότητα δεν αποκαταστάθηκε διότι, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ίδια Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, παραβίασε την κομματική πειθαρχία, καθώς και ότι αξιοποίησε τη φήμη και τον σεβασμό που είχε κατακτήσει την προηγούμενη περίοδο ως καπετάνιος του ΕΛΑΣ και στέλεχος του ΚΚΕ.
Η στάση του αυτή, που αποτέλεσε ρήξη με τη θεμελιώδη αρχή τουδημοκρατικού συγκεντρωτισμού, δεν καθιστά δυνατή τη μετά θάνατο αποκατάσταση και της κομματικής του ιδιότητας.
 Η επίσημη τελετή πραγματοποιήθηκε στη Λαμία, στις 9 Οκτωβρίου 2011.

Συμφωνούν όλοι οι κομμουνιστές των Τρικάλων με αυτή την απόφαση ;
Η οποία λέγει στον Άρη, μετά από 65 χρόνια από το θάνατο του: «κομματικά(σύμφωνα με τις διαδικαστικές αρχές) έκανες λάθος Άρη και  σε θεωρώ ακόμη διαγραμμένο (και δε σε συγχωράω). Για αυτό δεν μπορώ να σε εντάξω και πάλι στο κόμμα». 

Να θυμίσουμε ακόμη ότι και η Καθολική εκκλησία, ο πιστός που έκανε λάθος ( αμάρτησε) το συγχωράει και τον κάνει και πάλι μέλος της εκκλησίας.
Δε συγχωράει μόνο για προδοσία, όπως θεωρεί  τον Ιούδα προδότη του Ιησού.
Κατά τον Μεσαίωνα θεωρούσε πολλούς προδότες που δεν συμφωνούσαν με την Καθολική Εκκλησία, και όχι μόνο, και τους έκαιγαν.

Προς τι τα παράπονα  παραγόντων κομμουνιστικού κόμματος  που το κόμμα του τον έχει διαγράψει με διαγραφή αιώνια,  αν άλλα κομμουνιστικά κόμματα παρατάξεις  και ομάδες θέλουν να τον τιμήσουν;
Δεν πρόκειται να ειπωθεί καμιά λογική απάντηση από μια τόσο αντιφατική απόφαση και αντιφατικά παράπονα.
Το συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς  είναι ότι υπάρχουν ακόμη δυνάμεις και παράγοντες της κομμουνιστικής Αριστεράς στα Τρίκαλα, αλλά και σε ανώτερο επίπεδο που κάνουν τα πάντα  να είναι διασπασμένη η κομμουνιστική αριστερά  και να κυβερνά η συντηρητική Δεξιά.
Ιδιαίτερα στα Τρίκαλα  κομμουνιστικά κόμματα, παράγοντες  και παρατάξεις έχουν παραδώσει εδώ και πολλές δεκαετίες την πόλη και την ευρύτερη περιοχή  στη συντηριτική  έως και άκρα Δεξιά. 
*Παρατσούκλι που του είχε προσάψει ο Ν. Ζαχαριάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου