Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Το Τέλος της Αριστεράς ;;



To τέλος της Αριστερής κυβέρνησης ;;

Του Μάρκου Μασέτη

 Το κλειδί της πόρτας που θα κλείσει ή θα ανοίξει το μέλλον της Αριστεράς και της Αριστερής κυβέρνησης άρχισε να γυρίζει

Το δράμα της Αριστεράς στην Ελλάδα συνεχίζεται, γράφοντας τις τελευταίες πινελιές, οι οποίες  ή θα γράψουν τον επικήδειο λόγο και αυτής της αριστερής κυβέρνησης, ή από τις στάχτες τη συντριβής η οποία υπέστη η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ+ΑΝΕΛ θα προκύψει κάτι πιο ριζοσπαστικό.
Όλα δείχνουν ότι οι λαϊκιστές κομματικοί του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν πόλεμο εναντίον των ιδεολόγων 


αριστερών. 

Με ναυαρχίδα τη kontra news, σε στυλ ΑΥΡΙΑΝΗΣ του  ΠΑΣΟΚ, πλέκει μέρες τώρα το φωτοστέφανο του νέου ΗΓΕΜΟΝΑ της Ελλάδος, του Αλέξη Τσίπρα και βάλει εναντίον των ιδεολόγων αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ.

Και όλα αυτά ενόψει της αναμέτρησης που αργά η γρήγορα αναμένουν πολλοί ότι θα ξεσπάσει μεταξύ των λαϊκιστών κομματικών και των ιδεολόγων αριστερών εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα μπορούσαμε να τους πούμε και «προεδρικούς»  τους λεβαντίνους πέριξ του Αλέξη Τσίπρα, οποίοι την χαμένη μάχη και τη συνθηκολόγηση του Αλέξη Τσίπρα θέλουν να την μετατρέψουν σε νίκη, όπως το ΟΧΙ το μετέτρεψαν σε ΝΑΙ σε όλα.

Τώρα δε, για να σκεπάσουν την ήττα τους, αναζητούν  εχθρούς εντός του ΣΥΡΙΖΑ και ξιφουλκούν εναντίον της Κωνσταντοπούλου, του Λαφαζάνη και άλλων  πολιτικών προσώπων που αντιστέκονται εναντίον του νέου Μνημονίου.

Δεν έχουν κανένα πια επιχείρημα έναντι της ήττας που υπέστη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ+ΑΝΕΛ και το μόνο που τους μένει είναι να ηρωοποιήσουν την ΗΤΤΑ ως ΝΙΚΗ και να στοχοποιήσουν στη συνέχεια κάποιους, ως προδότες, για να απαλλαγούν από τις δικές τους ευθύνες.

Το σενάριο αυτό είναι χιλιοπαιγμένο το βλέπουμε και τώρα να ξετυλίγεται μπροστά μας και μάλιστα στο παιχνίδι αυτό, της αναμέτρησης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνει και η ΕΡΤ (διακρίναμε κάποια δείγματα τις τελευταίες μέρες), η οποία με υποδόρια σχόλια των σχολιαστών της, αφήνουν υπονοούμενα εναντίον των ιδεολόγων αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ, δείγμα ότι αν και όταν το παιχνίδι της αναμέτρησης χοντρύνει η ΕΡΤ θα τεθεί στην υπηρεσία των «προεδρικών» του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κλειδί της πόρτας που θα κλείσει ή θα ανοίξει το μέλλον της Αριστεράς και της Αριστερής κυβέρνησης άρχισε να γυρίζει. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου