Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Θα παρατηθούν οι Τρικαλινοί δήμαρχοι του ΝΑΙ ;



Τι θα κάνουν τώρα οι δήμαρχοι του νομού Τρικάλων που συντάχτηκαν με το ΝΑΙ;

Θα παρατηθούν;

 Του Γιάννη Φορόλα
  
Φανταστείτε τους λαούς όλου του κόσμου και ιδιαίτερα τον Ελληνικό λαό σε ολόκληρη την ιστορία του αν κάθε φορά που απειλούνταν η ύπαρξή του να επικρατούσε η λογική του ΜΗ ΡΙΣΚΟΥ

Για το μικροκομματικό τους συμφέρον έπαιξαν στα ζάρια τον θεσμικό τους ρόλο που είναι: μετά την εκλογή ενός εκάστου δημάρχου, ο δήμαρχος είναι δήμαρχος όλων των πολιτών της πόλης.
Τάχθηκαν δήμαρχοι και συνδικαλιστικοί φορείς των Τρικάλων σε μια διαδικασία, η οποία ο θεσμικός 


 τους ρόλος δεν τους επέτρεπε να πάρουν θέση, ως θεσμικοί παράγοντες.
Ως πολίτες ναι, και να ψηφίσουν ότι θέλουν.
Δεν μπορώ να μην εξάρω την περίπτωση του Βασίλη Κ. Παπαστεργίου μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, οποίος έδωσε πραγματική μάχη για να μην εμπλακεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών σ΄αυτή τη διαδικασία του δημοψηφίσματος και τον απεχθή και αντιδεοντολογικό τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισε το διαπλεκόμενο μιντιακό κατεστημένο(ΣΚΑΙ).
Τι θα κάνουν τώρα οι δήμαρχοι του νομού Τρικάλων που συντάχτηκαν με το ΝΑΙ;
Την ώρα που το 62% του ελληνικού λαού συντάχθηκε με το ΟΧΙ που σημαίνει όχι στην Λιτότητα και συμφωνία για μια βιώσιμη λύση για το χρέος;
Είναι πρόδηλο ότι συντάχθηκαν με τους δανειστές και με το τελεσίγραφό τους. 
Ήταν καθαρό το ερώτημα του δημοψηφίσματος. 
Περισσότερο καθαρό δεν γινόταν.
Κρύφτηκαν όμως πολλοί πίσω από το ΝΑΙ, λέγοντας ότι ψηφίζουν ναι στην Ευρώπη.
 Ο παραλογισμός στο τετράγωνο.
Η Αλήθεια είναι ότι πολλοί που ψήφισαν ΝΑΙ, είναι ότι φοβήθηκαν να πάρουν το ΡΙΣΚΟ του ΟΧΙ
Διότι το ΟΧΙ ενέχει Ρίσκο, είναι αλήθεια αυτό.
Για αυτό άλλωστε ήταν ηρωικό το ΟΧΙ.
Έχει το ΡΙΣΚΟ ότι οι Δανειστές και εν προκειμένω η Γερμανία με τους δορυφόρους της μπορεί να τιμωρήσει ακόμη περισσότερο τους «απείθαρχους» έλληνες.
 Ακόμη περισσότερο ότι με τα μέσα που διαθέτει μπορεί να την εξοντώσει την Ελλάδα και να την καταστρέψει, όπως έκανε και το 1940.
Στην προκειμένη περίπτωση με τους δορυφόρους της να την Βγάλει ή να την εξαναγκάσει να βγει από την Ε.Ε και να την καταστρέψει οικονομικά.

Όμως, φανταστείτε τους λαούς όλου του κόσμου και ιδιαίτερα τον Ελληνικό λαό σε ολόκληρη την ιστορία του αν κάθε φορά που απειλούνταν η ύπαρξή του να επικρατούσε η λογική του ΜΗ ΡΙΣΚΟΥ

Δεν θα είχαμε Θερμοπύλες, δε θα είχαμε Μαραθώνα, δε θα είχαμε 1821, δε θα είχαμε 1940, δεν θα είχαμε Αντίσταση και δε θα είχαμε και Πολυτεχνείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου