Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Ίσως μας στείλουν σε μια δεύτερη ετυμηγορία!!



Ευρωπαϊκοί αντίλαλοι των πραιτόρων ευρωπαίων ηγετών, τα υποχείρια τους και οι ...φιλικές τους διαθέσεις

Αφιερώνεται στους διώκτες του πολιτισμού, της δημοκρατίας και στους «αρχιτέκτονες» που σχεδιάζουν την αποδόμηση της μη ολοκληρωμένης «Ε.Ε».

  Γράφει ο αντιμνημονιακός Θεσσαλός Πολίτης Βάιος Φασούλας 

Χτες λέγαμε: Ο « ό χ λ ο ς » και τα κάστρα …!

«Μεσαιωνικά κάστρα θυμίζει η Ευρώπη., Ε.Ε. και μη, καθώς και ολόκληρος ο κόσμος. Ως κάστρα σιδερόφραχτα και απόρθητα που να μη μπορεί να περνάει κανείς μέσα, εκτός από τους οικοδεσπότες 


δούκες ή πρίγκιπες ή λόρδους. Ωστόσο για τις προμήθειές τους και όλα τα αγαθά, έξω απ’ τα κάστρα υπάρχει ο «όχλος», ο οποίος φροντίζει να εφοδιάζει τους άρχοντες με όλα τα απαραίτητα. Εξοπλισμένοι λοιπόν με όλα τα σχετικά και καλοφραγμένοι, που μόνο ο ήλιος μπορεί να περάσει μέσα. Και όπως ο ήλιος ρίχνει τη βαριά και σκούρα σκιά των κάστρων πάνω στον «όχλο» και στις ξέφραγες πολιτείες, δείχνει την επικράτεια των κάστρων που βασίζεται σε έναν εκρηκτικό και ανατρεπτικό από κάθε άποψη «όχλο»…. «Όπως μας λέτε, σε έναν Κόσμο χωρίς σύνορα, που θα πρυτανεύει η δημοκρατία, η ειρήνη και η ευημερία, ποιος ο λόγος ύπαρξης των όπλων; Δώστε στους ανθρώπους δουλειά και ψωμί, Π Α Ψ Τ Ε  να αφαιρείτε τις θέσεις εργασίας και δείξτε στην πράξη ότι αποστρέφεστε το ρατσισμό, που εσκεμμένα προκαλείτε στις κοινωνίες του σήμερα μετατρέποντας τους λαούς σε  Ό χ λ ο και επιτέλους καταλάβετε ότι τις εκρήξεις που οι ίδιοι κατασκευάσατε δε θα τις αποφύγετε. Όσο κι αν προσπαθείτε να ατσαλώσετε τα κάστρα σας, τα ίδια «επιτεύγματά» σας θα τα γκρεμίσουν και θα τα τσακίσουν. Κατασκευαστές των ρατσιστικών κοινωνιών σταματήστε!» (Αποσπάσματα από το «Ο « ό χ λ ο ς » και τα κάστρα …!» Ε.Ε.-Γερμανία 2001)

 Σήμερα λέμε:   Α  π  ο  κ  ά  λ  υ  ψ  η    τ  ώ  ρ  α

Μεταξύ σφύρας και άκμονος έχει φέρει την «ΕΕ» το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 με το 62%. Ναι, καλά το λέμε. Η δεδομένη αποτυχία της που την έκρηξή της θα την επικυρώσει σε κάποιο από τα βάθη του ο αφέντης χρόνος, αφορά όλους τους λαούς της Ευρώπης, άσχετα αν μείνει ανυποχώρητη ή υποχωρήσει στις κραυγές της Ελλάδας. Άσχετα αν επιβάλλει έναν στυγνό και μισητό μνημόνιο ή αναγκάσει την ελληνική συγκυβέρνηση να τα βροντήξει όλα και να καλέσει πάλι το λαό να αποφανθεί. Τα μνημόνια που έχει επιβάλει στο λαό μας, με αριθμητική ακρίβεια, αποτελούν το σάβανό της, το οποίο με τις πολιτικές της η ίδια έχει δημιουργήσει και βρίσκεται πάνω από ανοιγμένο τάφο.

Γελιούνται οικτρά οι ευρωπαίοι τάρανδοι αν νομίζουν ότι με την τρομοκρατία που επιβάλλουν στην Ελλάδα των Καραμανλήδων, Παπανδρέηδων, Μητσοτάκηδων, Σημίτηδων, Βενιζέληδων, Σαμαράδων και λοιπών εξευρωπαϊσμένων κομματικών μιασμάτων, θα επιβιώσουν. Πίσω και πάνω από αυτές τις εξευρωπαϊσμένες σκιές υπάρχει ένας συμπαγές τοίχος φτιαγμένος με τη μαγιά του Λεωνίδα, του Μακρυγιάννη, του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Έπος της Εθνικής Αντίστασης…, εδώ το κρατάνε οι γερμανοί…, του Πολυτεχνείου και ασφαλώς στο προχτεσινό ΟΧΙ που τους έχει τσαλακώσει κυριολεκτικά.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της επιβολής της συντεταγμένης τρομοκρατίας τους. Όμως δεν μπορούν να εμπαίζουν με μια χώρα που τους έδωσε το φως. Δεν μπορούν πλέον με τίποτα να κρυφτούν πίσω από τις παράλογες διαθέσεις τους. Μήνες τώρα έχουν φανερώσει τα προσωπεία τους και έχουν επιστρατεύσει όλους τους συνεργάτες τους του νότιου καντονιού της «ΕΕ» που το ΟΧΙ τους συγκινεί και διεγείρει(ξεσηκώνει) τους φίλους-λαούς και ενοχλεί τους εχθρούς, «ηγέτες» κρατών -υποχείριά τους.

Είτε μείνει ανυποχώρητη είτε υποχωρήσει σε «ισότιμους» συμβιβασμούς, η εκβιαστική αθλιότητά της την έχει φέρει σε αδιέξοδο: Μεταξύ σφύρας και άκμονος…, δεν υπάρχει περίπτωση να τη βγάλει καθαρή. Είναι η μόνη που μπορεί να επανορθώσει τον ξεπεσμό της απέναντι στην ελληνική κοινωνία σε συνεργασία με τη ΝΔ, με όλα τα απομεινάδια του ΠαΣΟΚ και άλλων κομματικών ελληνικών εταιριών. Βεβαίως δεν μπορεί να απουσιάζει και η συμπαθέστατη εκλεκτή του Σαμαρά κυρία Μαρία Σπυράκη με την ελεεινή συμπεριφορά της προς την πατρίδα της.

Είναι η μόνη, η «ΕΕ», που μπορεί να επανορθώσει σε συνεργασία με τον ξεπεσμό της χαλιναγωγημένης ελληνικής κοινωνίας. Μιας κοινωνίας βολεμένης που συντήρησε τα κομματικά κοπρόσκυλα και επέτρεψε την έξαρση της λαμογιάς και βεβαίως με τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης, αποπροσανατολισμού και παραπληροφόρησης. Να καλέσει για επανάκτηση του ευρωπαϊκού επιπέδου, διότι έχει προσβάλει την Ελλάδα και τους Έλληνες, την ξανθιά μυγιάγγιχτη γεροντοκόρη…, λεγόμενη και "σιδηρά κυρία" της Βαλτικής  πρωθυπουργός της Λιθουανίας, Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε. Τον βούλγαρο πρωθυπουργό και άλλα φασιστόμουτρα για τα οποία, μετά την διάλυση των χωρών της πρώην ΣΕ...,( ο καπιταλισμός κι εκεί είχε εισχωρήσει...,) το ΠαΣΟΚ του Σημίτη έτρεχε σε αυτές τις χώρες παροτρύνοντάς τες να ενταχτούν στην «ΕΕ» και στο ΝΑΤΟ και σήμερα μας βγάζουν άχτι. Βέβαια να καλέσει και τον Ισπανό πρωθυπουργό που η καρέκλα του τρίζει, αλλά μπροστάρηδες να είναι οι έλληνες του «ΝΑΙ» ας βάλει και το Σαμαρά που ο καημένος έχει αρρωστήσει από το κακό του και στον ύπνο του βλέπει μόνο σύριζα…

Από κει και μετά οι διαπραγματεύσεις καλά κρατούν. Μας έχουν πρήξει οι πραίτορες ευρωπαίοι με τα υποχείρια τους και οι ...φιλικές τους διαθέσεις ίσως μας στείλουν σε μια δεύτερη ετυμηγορία!! εκτός και αν αποδεχτούμε τα καταπιεστικά μνημόνια τους. Ας ελπίσουμε πως θα βρουν την άκρη... δηλαδή η άκρη είναι εδώ˙ σε εμάς. Εμείς ήμασταν και είμαστε το πρόβλημα για την πατρίδα μας και το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος αποτέλεσε ένα νέο εφαλτήριο εξόδου από την κρίση και προκοπή του τόπου. Ας μαζέψουν τις σκιές τους…

«Περισσότερο φως, ηλεκτρολόγε, στη σκηνή! Πως θες, δραματουργοί κι ηθοποιοί, να δείξουμε τ’ αντικαθρέφτισμα του κόσμου, μέσα στο μισοσκόταδο; Τούτο το σύθαμπο καλεί σε ύπνο. Ενώ εμείς θέλουμε ξύπνιους θεατές-κι ακόμα πιο πολύ: ξυπνούς! Κάν’ τους να ονειρευτούν στο πλέριο φως!…» (Μπ. Μπρεχτ).

«Ε.Ε.» Ελλάδα, Τρίκαλα, Ιούνιος 30  2015  pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de https://www.facebook.com/vaios.fasoulas  *  https://www.facebook.com/groups

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου