Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Καθοδόν προς τις κάλπες



Του Σεπτέμβρη του 2015 (1ον)

Κάλπες της … αριστερής ελπίδας για τρίτη φορά
Ανάθεμα την… αριστερή ελπίδα που την πιστέψαμε και τη στηρίξαμε και αποτύχαμε


Γράφει ο αριστερός αντιμνημονιακός Θεσσαλός Πολίτης Βάιος Φασούλας

«Η λαϊκή εντολή που πήρα στις 25 Γενάρη εξήντλησε τα όριά της» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του προς τον λαό και πρόσθεσε: «Εσείς με την ψήφο σας θα αποφανθείτε εάν η συμφωνία που πετύχαμε παρέχει τα εχέγγυα για να βγούμε απ” τα μνημόνια»

Επιχειρηματολογία ε! Aχ! Bρε Τσίπρα, μεγάλε. Επιλεγμένος για την υποβάθμιση-καταράκωση της 


αριστεράς. Της αριστεράς των πολιτών του λαού και όχι της αριστεράς της...γερμανοευρωπαϊκής. Αυτό καταλάβαμε με τις δηλώσεις του και τις αποφάσεις του. Να μιλάμε ακόμα για «ΕΕ» και για ευρώ και να μη μιλούμε για τα λαμόγια, είναι κάτι παραπάνω από βλακεία. Και να πηγαίνουμε πάλι για εκλογές επειδή έτσι βολεύει τον «αριστερό» Σύριζα, αλλά και η διάθεση για αυτοδυναμία δεν κρύβεται τη στιγμή που τα προβλήματα στην Ελλάδα βρίσκονται σε εκρηκτικό σημείο, ε τι να πούμε άλλο από ένα ευχαριστώ, δε θα πάρουμε.

Ο Σύριζα όφειλε να κάνει ένα από δυο απλά πράγματα: να μείνει στο τιμόνι κι εκεί να τριφτεί και πολιτικά να συντριβεί αν δε πήγαινε καλά ή να πήγαινε σπίτι του. Δεν έχει δικαίωμα κανείς …αριστερός να ρεζιλεύει την Αριστερά, διότι απ’ όλα τα συμπαρομαρτούντα των τελευταίων μηνών αυτό βγαίνει. Άλλωστε όλα τα χρόνια, σαράντα τον αριθμό, καταγγέλλαμε τον δικομματισμό (80-90% τα δυο κόμματα εξουσίας) τώρα ο Σύριζα τα θέλει μόνος του;

Ο δεξιός «αντίπαλος» έχει να λέει -και με το δίκιο του- και να δείχνει με το δάχτυλο την αριστερά, η οποία μέσω της αριστεροδεξιάς συγκυβέρνησης ρεζιλεύτηκε. Παρντόν αλλά αν θέλαμε πασοκική πολιτική δε θα επιλέγαμε Σύριζα και ακόμα περισσότερο δε θα επιλέγαμε κομματικά πειράματα.

Ας είναι καλά η μνήμη του Α. Παπανδρέου όπου πολλές φορές θυμηθήκαμε εκείνα τα ωραία λόγια του περί ΕΟΚ και ΝΑΤΟ…, και παράλληλα ζήσαμε τους θριάμβους της… αριστερής ελπίδας…, που μόνο αριστερή δεν ήταν…, σκίζοντας και καταργώντας μνημόνια, σημεία και τέρατα και πολλά θα, θα, θα…!

Σε κάθε περίπτωση θα έχουμε πολλά να πούμε ή και τίποτα, αφού πλέον στην εξακολουθούμενη υπό την επήρεια των κομματικών συνδρόμων στην Ελλάδα όλα λειτουργούν όπως λειτουργούσαν. Εκείνο που έμεινε σταθερό είναι ο αφοπλισμός της νοημοσύνης των πολιτών και εδώ ο νεότατος κύριος Τσίπρας δεν αποτελεί εξαίρεση. Ανάθεμα την… αριστερή ελπίδα που πιστέψαμε και στηρίξαμε τα βερμπαλιστικά της παιχνίδια και αποτύχαμε επιλέγοντας την αναξιοπρεπή παρουσία μας στη διεθνή σκακιέρα…

Πρόσφατα διαβάζαμε για «ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ» και επαναλαμβάνουμε. Αυτά τα γνωρίζει ο μνημονιακός Σύριζανελ; Ο κύριος Τσίπρας τα γνωρίζει; Οι επαρχιακοί βουλευτές του, οι οποίοι, πολλοί εξ αυτών επί σειρά ετών, μέσα από κοινωνικούς αγώνες έχουν δημιουργήσει μια πάρα πολύ καλή εικόνα και χαίρουν την εκτίμηση των συμπολιτών τους, γνωρίζουν τι γίνετε με τους αερολιμένες ή είμαστε παραπληροφορημένοι;

Γνωρίζει ο αριστερός Σύριζα, ο πρωθυπουργός κύριος Τσίπρας, οι βουλευτές του για …., «ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ…,» ή όχι; Θέλουμε να πιστεύουμε πως πρόκειται για παραπληροφόρηση, διότι δημόσια περιουσία δεν έχει δικαίωμα ΚΑΝΕΝΑΣ να τη βάλει στο χέρι του και πολύ περισσότερο μια αριστερή κυβέρνηση. Έτσι αποφάνθηκε ο ελληνικός λαός να αναδείξει στις 25 του Γενάρη 2015 όσο και με το «όχι» του ενάντια στα νέα μέτρα, στα οποία, δυστυχώς συμπεριλαμβάνονται και οι αερολιμένες; Θα μας δώσει κάποιος μια εξήγηση και για το …. «Όχι» και για τα νέα μέτρα … (τύφλα να ’χει η ΝΔ και το ΠαΣΟΚ) και για τους αερολιμένες; Έτσι δηλαδή θα σωθεί η Ελλάδα ξεπουλώντας την?????????????

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Αύγουστος 21  2015  pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de

https://www.facebook.com/vaios.fasoulas   https://www.facebook.com/groups/103468549793207/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου