Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Ζωή Κωνσταντοπούλου η Επικρατέστερη



Να ηγηθεί ενός νέου αντιμνημονιακού μετώπου

 Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποτελεί τη μόνη φέρελπι δύναμη να ηγηθεί ενός νέου πολιτικού σχήματος της Αριστεράς και ενός νέου αντιμνημονιακού μετώπου με μεγαλύτερη αξιοπιστία

 Του Μάρκου Μασέτη

«Είμαστε αυτά που πράττουμε. Είμαστε υπερασπιστές της Δημοκρατίας», είπε στον τελευταίο λόγο της στην ομιλία της τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου 2015 και επιτέθηκε στην κυβέρνηση Τσίπρα λέγοντας ότι με άλλο πρόγραμμα ψηφίστηκε και άλλα έκανε. «Δεν αρκεί να λέτε ότι είστε ΣΥΡΙΖΑ και ότι το κόμμα έχει αρχές όταν χωρίς καμία απόφαση εμφανίζονται κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι που τοποθετούνται αντίθετα από τις συλλογικά διαμορφωμένες θέσεις», και πρόσθεσε:

 
«Δεν θα υπερασπιστώ άλλο τον πρωθυπουργό γιατί με έπεισε ότι είναι μάταιο να το κάνω», και τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Αυτό το έκανε όταν είπε ότι είναι σουρεαλισμός να στηρίζω την κυβέρνηση και να μην ψηφίζω. Λυπάμαι που έγινε και αυτός ένας μνημονιακός πρωθυπουργός».
Το γεγονός μάλιστα ότι συχνά πυκνά δέχεται αήθεις, αισχρές και σεξιστικές επιθέσεις από παλιά και νεότερα «υποκείμενα» ενός μέρους του διεφθαρμένου ελληνικού πολιτικού συστήματος και υποσυστήματος, αλλά και τα ελεγχόμενα ανθρωπάρια του τηλεοπτικού και δημοσιογραφικού κόσμου είναι από μόνο του απόδειξη για τη μοναδικότητα μιας  ισχυρής πολιτικής προσωπικότητας.
Και επιπλέον γιατί η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρίσκεται συνέχεια στο στόχαστρο του πολιτικού και τηλεοπτικού μίσους και μέσα σε ένα κυκλώνα συνεχών επιθέσεων που στοχεύουν ξεκάθαρα στην αποδόμηση της προσωπικότητάς της, μέσα από επιχειρήματα που άπτονται της ..ψυχικής της σταθερότητας, της προσωπικής της ζωής, του επαγγελματικού της παρελθόντος και της πολιτικής και οικογενειακής της ταυτότητας.
Πόσους παραπάνω λόγους χρειάζονται για να είναι η επικρατέστερη να ηγηθεί ενός νέου πολιτικού κόμματος της Αριστεράς και ενός νέου αντιμνημονιακού μετώπου από εκείνη που:
1)      Δημιούργησε τη επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους, εκπληρώνοντας έτσι την πολύ μεγάλη προσπάθεια και πρωτοβουλία που ξεκίνησε με την ηλεκτρονική συγκέντρωση υπογραφών και ικανοποιώντας μια θεσμική και δημοκρατική επιθυμία και ανάγκη του ελληνικού λαού. Η επιτροπή ελέγχου του δημοσίου χρέους, για πρώτη φορά στα ελληνικά πολιτικά δεδομένα (για ένα κυβερνητικό πολιτικό όργανο - συμβούλιο), κατέληξε σε πόρισμα σύμφωνα με το οποίο “ το χρέος είναι παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο , άρα δεν μπορεί να αποπληρωθεί”.
2)      Έθεσε εξαρχής ζήτημα δημοκρατίας σχετικά με την ψήφιση των μνημονίων από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτημα “εγκυρότητας όλων των μνημονιακών νόμων και ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν με ονομαστική ψηφοφορία και λιγότερους από 151 βουλευτές”. Έθεσε ζήτημα δημοκρατίας και πάλι λίγες εβδομάδες πριν, όταν ετοιμαζόταν η ψήφιση και του τρίτου μνημονίου όταν ουσιαστικά καγήγγειλε την ψήφιση 900 σελίδων μνημονίου χωρίς καν διαβούλευση, δημόσια και από το βήμα της προέδρου της βουλής. 
3)      Κατήγγειλε δημόσια πολιτικά πρόσωπα, όπως τον πρώην Υπουργό Οικονομικών και τωρινό διοικητή της ΤτΕ για έλλειψη συνεργασίας με τις επιτροπές Θεσμών και Διαφάνειας και Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.
4)      Πρωτοφανώς και πάλι για τα ελληνικά πολιτικά και κοινοβουλευτικά δεδομένα έθεσε ως ζήτημα αρχής το θέμα της διατήρησης γραφείων μέσα στο κοινοβούλιο παλιών υπουργών και βουλευτών, δημιουργώντας σοβαρό θέμα πολιτικής αρχής και διαφάνειας μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.
5)      Κατήγγειλε τις ρουσφετολογικές προσλήψεις μέσα στην ίδια τη βουλή, ύποπτες και παράνομες πρακτικές και αποφάσεις εντός της ίδια της βουλής και ξεκίνησε μια προσπάθεια δημιουργία μιας μη κομματικής βουλής, απαλλαγμένης από τα καθεστώτα και τις ανομίες του παρελθόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου