Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ο λόγος του «πλανητάρχη» Κλίντον!



Στις 21-06-1999, γράφαμε τότε για τον Κλίντον και το επαναλαμβάνουμε σήμερα χωρίς καμία αλλαγή!

Παλιά και τώρα. Ευθυμογράφημα από το Βάιο Φασούλα

Λοιπόν, στο τρίτο δεκαήμερο του Ιούλη 2012, οι έλληνες είχαν τη χαρά να δεχτούν και πάλι επίσκεψη του πρώην αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον προκειμένου να συζητήσουν για τη κρίση στην Ελλάδα και τις προοπτικές εξόδου από αυτή. Δε θα αναφερθούμε για τη συζήτηση που έγινε στο μέγαρο Μαξίμου με την κομματική ελίτ της τρικομματικής κυβέρνησης και του πρώην… 


πλανητάρχη. Θα προτιμήσουμε να «ξύσουμε» παλιές θύμισες που… κληρονομήσαμε από τον «πλανητάρχη».
 Ο κος Κλίντον έχει αφήσει τη σφραγίδα του και στην Ελλάδα και στην πρώην Γιουγκοσλαβία και στην ΕΕ γενικότερα. Τον ξέρουν και οι πέτρες, ιδιαίτερα οι… σοσιαλιστικές. Μάλιστα εκείνο τον καιρό το σύνολο των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων αποτελούνταν από ηγέτες κομμουνιστές (Ιταλία) σοσιαλδημοκρατικές (Γερμανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, κ. ά) από Λαϊκές, τύπου Αγγλίας και λοιπές, οι οποίες από κοινού συνεργάστηκαν φασιστικά για τη διάλυση και καντονοποίηση των Βαλκανικών κρατών-λαών και αυτό, δυστυχώς, φαίνεται ιδιαίτερα στη Χώρα μας. Αλίμονο σε εκείνους που ακόμα συνεχίζουν να παίζουν το βιολί τους με σάπιες νότες τροϊκανής μουσικής. Ένα μόνο οφείλουν να ξέρουν: Αργά ή γρήγορα θα φάνε τα μούτρα τους και θα ξεκουμπιστούν.
             Ας γυρίσουμε για λίγο στις θύμισες παλιότερης εποχής αλλά προπαρασκευαστικής από κάθε άποψη για τα σημερινά δρώμενα. Λοιπόν στην καθημερινή Εφημερίδα των Τρικάλων «ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ» σε αποκλειστικό μας ευθυμογράφημα, στι2 21-06-1999, γράφαμε τότε για τον Κλίντον και το επαναλαμβάνουμε σήμερα χωρίς καμία αλλαγή! Τάχα μου τι Κλίντον τι Ομπάμα…
 ………………………………………………………………………………………………..
 Ο λόγος του «πλανητάρχη» Κλίντον!

Ησυχία! Η ησυχία απ’ την εφαρμογή της «ειρήνης» στην Γιουγκοσλαβία έχει έρθει και στην Ελλάδα. Οι «ανησυχίες» του «πολέμου» ορισμένων βερμπαλιστών ευρωπαίων, κατά τη διάρκειά του ακόμα, είχαν βγει παγανιά και κάπου συναντήθηκαν και διαπραγματεύθηκαν με την ειρήνη. Κι εκεί, με το ξεκίνημα του Ιούνη, αποφάσισαν να της δώσουν πολυποίκιλη μορφή και ύλη. Σταμάτησαν και επίσημα οι βομβαρδισμοί μέσω χαμογέλιων των χειλών του γ.γ. του ΝΑΤΟ. Το μανικοσκούμπωμα και το τρίψιμο των χεριών, τα οποία είχαν αρχίσει μέσα στη φωτιά ακόμη, άρχισαν να παίρνουν τη θέση τους για την… ανάπλαση της Γιουγκοσλαβίας και οι εταίροι, ρυθμιστές –γνωστοί πια σαν θηριοδαμαστές των ανθρωπίνων υπάρξεων, καθορίζουν ή ξεχωρίζουν τις «ευθύνες» ή τις «υποχρεώσεις» τους, ποια δουλειά θα πάρει ο ένας και ποια δουλειά θα πάρει ο άλλος. Λογικά και πολιτισμένα πράγματα! Ο παρανοϊκός και αξεπέραστος μετά το Χίτλερ σε ποιότητα δράσης και θηριωδίας αμερικανός πρόεδρος, είχε την «ευγένεια» και την «δημοκρατική» του «λεπτότητα» που του διέπει να πει εμάς τους ευρωπαίους στην… Ευρώπη ανάμεσα στο λόγο του και τούτα:
 -Κύριοι σύμμαχοι και φίλοι ευρωπαίοι, εμείς εκτελέσαμε το καθήκον μας και καταστρέψαμε μια χώρα σε 78 μέρες εκ του αέρος με θύματα μηδέν! Επιτυχία άριστη!. Δείξαμε στον κόσμο ότι ο κόσμος είναι η Αμερική, η δημοκρατία και η ελευθερία είναι η Αμερική, η ευημερία και η ειρήνη είναι η Αμερική, ο πολιτισμός και η τεχνολογία είναι η χώρα του κόσμου όλου, του κόσμου μας. Που μοχθούμε γι’ αυτόν, που αγωνιζόμαστε γι’ αυτόν, που στερούμαστε γι’ αυτόν και ξοδεύουμε γι’ αυτόν. Δηλαδή οι αμερικανοί πολίτες ξοδεύουν γιατί τους αρέσει η δόξα και το μεγαλείο. Μας αρέσουν κι άλλα πράγματα, όμορφα και πολιτισμένα και οι προτιμήσεις μας εστιάζονται στο σεξ και στη μαριχουάνα, στο πιοτό και στο γλέντι, στο πιστολίδι και στο πατροπαράδοτο αμερικάνικο λάσο, στον πόλεμο και στην ειρήνη, μαθαίνουμε και στα παιδιά μας να κρατούν όπλα και να σκοτώνουν… αφήστε που τα ξέρουν καλά απ’ τον εμφύλιό μας, που τότε είπαμε αμάν να καθαρίσουμε τη βρώμα των ινδιάνων…  ξέρεται έχουμε πολλούς εχθρούς, τι να κάνουμε. Κι άλλα, άλλα πολλά, μη σας κουράσω. Και δεν το δείξαμε τώρα με τους σέρβους και ορθόδοξους χριστιανούς του δικτάτορα Μιλόσεβιτς που κατάσφαξαν τους δύστυχους κοσοβάρους, αλλά το δείξαμε ποικιλοτρόπως και παντού και επιστρατεύσαμε τα Μ.Μ.Ε. και τον αμερικάνικο κινηματογράφο… βέβαια τόσα κατορθώματα, ιδιαιτέρως απ’ τους κομμουνιστές πού να τα προλαβαίναμε να σας τα δείξουμε όλα. Ασφαλώς δεν πάψαμε ποτέ να φροντίζουμε να σας μεταδώσουμε και τον τρόπο ζωής μας κι αυτό με ευχαριστεί ιδιαίτερα. Φυσικά στο πλευρό μας είχαμε κι εσάς, ω φίλοι ευρωπαίοι, μικροί και μεγάλοι, σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι και συντηρητικοί, κομμουνιστές και οικολόγοι, όπου με τις δεξιοτεχνίες σας και την πίστη σας στην μεγάλη Αμερική και την προσήλωσή σας στο ΝΑΤΟ, αγνοώντας τους λαούς σας, τα δώσατε όλα. Πώς μπορώ να μη σας ευχαριστήσω από καρδιά και πως μπορώ να μην προσεύχομαι στο Θεό για σας καθημερινά!
 -Ζήτωωω! Και ένα δυνατό και συρτό παλαμοχτύπημα που σείστηκε η Ευρώπη απ’ τους συμμάχους και άλλους μεγάλους του κόσμου και πιστούς εραστές, έκαναν τον Κλίντον να χαμογελάσει λεβισνκικά ως τ’ αφτιά και σηκώνοντας το χέρι του τους παρακάλεσε να κάνουν ησυχία για να τελειώσει.
 -Κύριοι, όπως ξέρεται όλα κοστίζουν. Και ο αμερικάνικος λαός μου μπορεί μεν να είναι αλλήθωρος, αλλά προς Θεού να μην το παρατραβήξω και με καταλάβει. Τα έξοδα του πολέμου είναι δικά μας, τα έξοδα της ειρήνης είναι δικά σας και τη δόξα θα τη μοιραστούμε νατοϊκά . Κι άλλωστε, εδώ που τα λέμε μεταξύ μας, δεν νομίζω ότι οι δικοί σας λαοί είναι λιγότερο βλάκες και αλλήθωροι απ’ το δικό μας. Ρωτείστε τους να σας πούνε για τους σέρβους. Θα ακούσετε, θάνατος. Κι αυτό είναι μια επιπλέον νίκη. Ξέρετε τι είναι να έχετε τους λαούς στα χέρια σας; Δύναμη. Βέβαια έχουμε τους έλληνες που μας το παίζουν λίγο. Αλλά και αυτοί με τον καιρό θα το χωνέψουν. Ο διπλωματικές μας ρεζέρβες είναι ανεξάντλητες και τη ρετσινιά που τους κολλήσαμε για τρομοκράτες τους πάει κουτί… και είναι λίγο εδώ που τα λέμε. Έχουμε το κυπριακό, έχουμε τώρα και το κοσοβάρικο, συν οι αλβανοί στην Ελλάδα, την πορεία τους στην Ο-Ν.Ε., ε θα τους χορεύουμε για πολύ ακόμα. Αφήστε που ο Σημίτης, καλή του ώρα, δεν μας δημιούργησε κανένα πρόβλημα. Τώρα αν έχουν φαγωμάρες μεταξύ τους, ε τι να κάνουμε πρέπει κι εμείς να κοιτούμε τη δουλειά μας. Λοιπόν, σύμμαχοι και πιστοί μου φίλοι σας ευχαριστώ για την προσοχή σας. Το μεγάλο βήμα το κάναμε και το πετύχαμε. Μας μένουν οι ρώσοι, ορθόδοξοι κι αυτοί, αλλά ποιος τους υπολογίζει. Έτσι για τα μάτια να κάνουμε και καμιά χάρη. Μετά ο κόσμος είναι δικός μας. Δηλαδή αμερικάνικος. Αλλά αυτό εσάς δεν πρέπει να σας απασχολεί. Αλίμονο! Εγώ προσωπικά έχω φροντίσει για όλους σας. Όλοι κάτι θα πάρετε, αφήστε που έχουμε τρομερή εμπειρία στα μοιράσματα. Σας ευχαριστώ θερμά και καλό αγώνα για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα  Γερμανία Ιούνης 22 1999.           
                                                                 
 Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Αύγουστος 12  2012  pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de
 Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Σεπτέμβριος 28 2015  pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου