Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Λάκης Λαζόπουλος

Άκρα του Κυριάκου σιωπή

Νομίζω ότι η φράση που θα στοιχειώσει ακολουθώντας τον Σαμαρά θα είναι»μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου«.
Οι λογαριασμοί του Παπασταύρου που βρίσκονται ο ένας μετά τον άλλον σκορπισμένοι στα τέσσερα κρυφά σημεία του ορίζοντα, σύντομα θα φτάσουν τον αριθμό δέκα.  Θα βρεθούν δηλαδή οι δέκα Παπασταύρου οι οποίοι όμως θα είναι ο εξής ένας. Ο 


Παπασταύρου ο εκλεκτός του Σαμαρά και άντε να εξηγήσεις την τόση αγάπη σου γι' αυτόν, στο μέλλον.
Ο Κυριάκος;;
Όχι δεν μίλησε. Άκρα του Κυριάκου σιωπή.!
Τι να πει;;
Κρύβονται όλοι. Άλλωστε ο Κυριάκος διάλεξε να περπατήσει τον δρόμο του Σαμαρά με τα ίδια ακροδεξιά μπαστούνια. Τον Άδωνη και τον Βορίδη. Αυτοί ρίξαν τον Σαμαρά,  αυτοί θα περάσουν στην ανυποληψία και τον «αυτοδημιούργητο» Κυριάκο.
Βορίδης. Ο Υπουργός που ντύθηκε δικηγόρος για να υπερασπιστεί τους απατεώνες της Energa-Hellas Power που άρπαξαν απ'  το ταμείο μας 250.000.000 Ευρώ. Από τις μεγαλύτερες απάτες.
Θα πρεπε ήδη να απαγορεύεται σε δικηγόρους βουλευτές ακόμα κι όταν λήξει η θητεία τους να υπερασπίζονται αυτούς που κλέβουν τα λεφτά όλων μας, πόσο μάλλον στον Βορίδη που είχε αυτή τη θέση τον καιρό που ήταν συνήγορος των αρπαγέων!
Φαίνεται στη Νέα Δημοκρατία το να κλέβεις το δημόσιο χρήμα είναι σύνηθες, και οι υπερασπιστές τέτοιων πράξεων να ανεβαίνουν και ψηλά στα σκαλοπάτια της εξουσίας.
Με δυο ακροδεξιούς λάτρεις της χούντας ο Κυριάκος θα προσεγγίσει το κέντρο.
Ποιο κέντρο;; Το κέντρο της χούντας. Υπολογίζουν ακόμα να πάρουν τους ψήφους της χρυσής Αυγής. Ακολουθεί το ίδιο ξέπνοο σχέδιο του Σαμαρά.
Αλλά υπάρχει και ο κόσμος που τα ξεπερνάει αυτά, υπάρχουν και οι Πορτοσάλτε που λιβανίζουν όλη μέρα τους κανίβαλους του Δημοσίου χρήματος, κι ευτυχώς που κυβέρνησε κι ένα χρόνο η αριστερά για να βρουν στα πρόσωπα τους τους υπεύθυνους σαράντα χρόνων.
Η αριστερά πράττει τα δικά της λάθη και θα τα συναντήσει στον χρόνο.
Οσονούπω!
Στις εποχές αυτές αλλάζουν όλα γρήγορα. Συναισθήματα ,αγάπες ,αξίες.
Ένας άγριος καινούργιος κόσμος που διδάσκεται απ' την τηλεόραση πως να μισεί.
Αλλά στη χώρα αυτή η ατιμωρησία κόβει βόλτες αδιάφορη.
Δεν ξέρω αν στο μέλλον τιμωρούν μόνο τους αριστερούς, αλλά οι δεξιοί και οι Πασόκοι αρχικλέφτες μια χαρά την βγάζουν.
Είδα τον Τσοχατζόπουλο σ'  αυτή την φωτογραφία.
FullSizeRender
Διαβάζω και ενημερώνομαι από την Real news που αυτή πρωτοστάτησε στις αποκαλύψεις γύρω απ' το πρόσωπο του Άκη, διαβάζω λοιπόν ότι σ' ένα χρόνο το πολύ ο Άκης θα ναι έξω. Στο χειρότερο σενάριο. Μπορεί και νωρίτερα.
Τώρα καταλάβαμε γιατί δεν μιλάει. Κορόϊδο είναι; Λίγη υπομονή.
Για να ζήσει με την γυναίκα του και τα κλεμμένα μας λεφτά στα υπόλοιπα τους χρόνια.
Πρώτα έπαιξε η γυναίκα του την τρελαμένη . Φωτογραφίες, άρθρα, σκληρή δικαιοσύνη που δεν αφήνει τη μάνα να πάει στο παιδί της,δραπετεύει τελικά η μάνα για να δει το παιδί της αλλά δεν το βλέπει περιέργως. ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕ ΑΠ'  ΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΊΤΕΙΟ.
Τι είδε τελικά;
Είδε την έξοδο από τις φυλακές. Μετά από κείνη την «απόδραση»για το παιδί οι πόρτες των φυλακών άνοιξαν. Κάμφθηκε η σκληρή δικαιοσύνη .
Όχι,  ασφαλώς δεν έφυγε από τις φυλακές για να υπογράψει να της φέρουν μαύρα λεφτά να πληρώσει όλους αυτούς που συνέβαλλαν στο μακρύ show της τρέλλας της. Όχι,  δεν το πιστεύω αυτό. Ντροπή τέτοιες σκέψεις!!
Εμένα προσωπικά δεν με έπεισε λεπτό ότι αυτή η γυναίκα είχε τρελλαθεί. Πιο κακό παίξιμο κι απ' την Ντενίση, η οποία αφού έκανε αγώνα να φύγουν οι μετανάστες και πρόσφυγες απ'  το Πεδίον του Άρεως ,άρχισε να τους στηρίζει προκείμενου να βγαίνει φωτογραφίες δίπλα στην Βανέσσα Ρεντγκρέιβ. Λες και απευθύνεται σε λαό πάσχοντα από βαθύτατη αμνησία.
Πάμε πίσω πάλι στο ζεύγος Τσοχατζόπουλου.
Τα έχουν σχεδιάσει άριστα κι έχουν βουτήξει τόσα πολλά που να μπορούν να εξαγοράσουν πολλούς. Σε όλα τα επίπεδα.
Έξω κι αυτοί.!
Μέσα μόνο όσοι χρωστούν αυτούς τους παρανοϊκούς φόρους.
Απελπισία σε πιάνει. Ταξιδεύω προς Λονδίνο τα γράφω όλα αυτά εν πτήσει, ύστερα από την κουβέντα που είχα μ'  ένα ζευγάρι πριν επιβιβαστούμε.
 «Σε συναντήσαμε πριν τέσσερα χρόνια στην Πάρο» μου είπανε, «από τότε δεν ξαναπήγαμε,  η κρίση δεν μας το επέτρεψε, χάσαμε το σπίτι που κληρονομήσαμε απ' τους γονείς μας, λόγω που δεν είχαμε ούτε τον ΕΝΦΙΑ να πληρώσουμε … «και όση ώρα μίλαγαν σκεφτόμουνα όλα αυτά τα γαϊδούρια που κατακλέβουν το δημόσιο και απολαμβάνουν δόξες και τιμές και ατιμωρησία.
Αντί να σαπίζουν στις φυλακές.
Αλήθεια σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Αυτή η οργή θα μετασχηματιστεί και οι Διορισμένοι της Siemens και του Σόιμπλε θα γίνουν αντιληπτοί απ' την κοινωνία που φλερτάρει με τον νεοχουντισμό, το μίσος , και τους λιγδιασμένους δημοσιογράφους της νεοφιλελεύθερης τρομοκρατίας.
Το δράμα είναι όμως ότι η Αριστερά αδυνατεί ακόμα να χτυπήσει την διαπλοκή.
Την ξέρει ,την εντοπίζει αλλά το πάνω χέρι το έχουν ακόμα αυτοί. Αν δεν σταματήσουν τις ευγένειες και δεν αρπάξουν τον ταύρο απ' τα κέρατα,ο ταυρομαχος θα σκοτωθεί στην Αρένα.
Και το πλήθος ουρλιάζει πάντα υπέρ του νικητή!!
Ταύρος ή  Ταυρομάχος. Όποιος.
Κατά τ'  άλλα η ζωή κυλάει προς ένα απροσδιόριστο αύριο. Η απόγνωση κόβει βόλτες,τα αδιέξοδα καραδοκούν,οι δανειστές με τα μαχαίρια έτοιμα να μας καρφώσουν στην καρδιά.
Ο Τόμσεν πήγε στις Βρυξέλλες να μιλάει με τους εντεταλμένους οικονομικούς δολοφόνους της χώρας μας. Αν δεν είχε τίποτα να κρύψει δεν θα ξεκουνιόταν. Αλλά έχει.
Πότε η χώρα θα συνέλθει απ' την καταστροφή αυτού του αδίστακτου βλάκα Γιωργάκη Παπανδρέου, κανείς δεν ξέρει.
Και μέσα σ 'όλα έφυγε κι ο Φαμπρ αφού μας έστειλε σε επιστολή και τον εξάψαλμο.  Είχαν σε πολλά δίκαιο οι Ελληνες άλλα και ο Φαμπρ έχει δίκαιο σε πολλά επίσης.
Η επιστολή του,  ας το δεχτούμε.
Μας μίκρυνε λίγο.  Αλλά και αυτός όφειλε να είναι πιο προσεχτικός σε μια χώρα που δέχεται απαξίωση συνολική απ' τους ξένους.
Νιώσαμε σαν τίποτα και ο θυμός μας παρέσυρε σε κατινόδρομους.
Όλα περνάνε. Όλα διορθώνονται. Όλα χάνονται στο τέλος.
Πόσο ανάγκη έχουμε σαν λαός να ακολουθήσουμε μια φωτεινή γραμμή. Τώρα ακολουθούμε μια σβηστή γραμμή .Η Ελλάδα παρακμάζει. Γι'  αυτό και οι εθνικιστές, γι'  αυτό και οι Νεοχουντικοί, γι' αυτό και οι μουγγές τέχνες.
Το έχω ξαναπεί. Οι πλούσιοι αρέσκονται στις μουγγές τέχνες. Πίνακες ,γλυπτά, χορός.
Ότι δεν τους αντιμιλάει.
Κι όταν δίνουν λεφτά για πολιτισμό στηρίζουν παραστάσεις που δεν ξεσηκώνουν τον κόσμο. Δεν θα ξεκινήσει ποτέ καμμιά επανάσταση από το Μέγαρο Μουσικής ούτε από τα αντίστοιχα μέγαρα που έχουν σηκωθεί.
Αυτές οι τέχνες θα πριμοδοτούνται πλέον. Ο κόσμος θα μουγγαθεί  μέσα από μια νέα ποιότητα επιχορηγούμενη. Τα καινούργια life style περιοδικά έχουν στην πρόσοψη τις καινούργιες φάτσες των τατουάζ, αλλά στο βάθος ποταμίζουν και νεοφιλελεφέρνουν..
Ο κόσμος θα φάει πολύ ποιότητα με ωραία ήσυχα αποκοιμιστικά θεάματα με όλες τις σούπερ-ντούπερ προδιαγραφές.
Υπηρέτες του ανώδυνου.
Και όποιος αντιμιλάει θα εξορίζεται.
Από το Εμπρός της γης οι κολασμένοι, θα φτάσουμε στο εμπρός της γης οι επιχορηγημένοι.
Είναι η ώρα να ξυπνήσουν τα νέα μυαλά και να τα πάρουν όλα σβάρνα. Όλα.!
Θέαμα ωραίον και αποκοιμιστικό αρχή του τέλους.
Δεν μπορεί σε όλη αυτή την κρίση να μην υπήρξε καμμιά έμπνευση και η μόνη διαμαρτυρία να ήταν για τα όσα είπε ο Φαμπρ. Ας ξανακοιτάξουμε το καλλιτεχνικό θερμόμετρο. Κι ας αναρωτηθούμε ξανά και ξανά.Προς τι αυτή η μουγγαμάρα. Αυτή η άκρα της τέχνης σιωπή.
Αυτή η σιωπή των αριστερών,  για να μην μιλάμε μόνο για τον Κυριάκο που στο κάτω-κάτω αυτοδημιούργητος είναι μπορεί να κάνει και κάνα λάθος.
Ώρα να προσγειωθούμε.
Οι ηλεκτρονικές μας συσκευές πρέπει να απενεργοποιηθούν.
Επιστροφή Τετάρτη.
Κατ' ευθείαν στο θέατρο Γκλόρια.

Θεέ μου,  τι σου κάναμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου