Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Για τρία μουσεία τρέχει ο Δήμαρχος



Αγώνα δρόμου μετ΄εμποδίων για τα τρία μουσεία είχε ο Δήμαρχος Τρικκαίων με τον Γ.Γ. του Υπ. Πολιτισμού

Ο νέος ανασχηματισμός της κυβερνήσεως τον βρήκε στον δρόμο και ενώ έτρεχε κανονικά με το κοντέρ να γράφει 100 χλμ την ώρα ξαφνικά τα νέα του ανασχηματισμού του πάτησαν απότομα το πεντάλ και το αμάξι άρχισε να τρέχει με 200 για να προλάβει την προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού.
Σκοπός του ξαφνικού Ράλι, το Διαχρονικό μουσείο Τρικάλων που προγραμματίζεται εδώ και κάμποσα χρόνια να ιδρυθεί και πρόκειται να λειτουργήσει κάποτε διαχρονικά στο κτίριο της ΤΑΞΥΠ.
Την Προηγούμενη φορά ενώ ήταν όλα έτοιμα για τις υπογραφές. Είχε έρθει και ο ίδιος ο Γραμματέας τότε, αλλά η περίπτωση της υγείας στη συνέχεια του κ. Ζαχόπουλου τα ανέτρεψε όλα. Έτσι και τώρα ενώ ήταν όλα έτοιμα και είχε πει το ναι και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και όπως λέγεται και ο πρώην υπουργός κ. Λιάπης ήταν θετικός στο να το εντάξει για χρηματοδότηση στο ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Αυτό φοβάται τώρα ο Δήμαρχος διότι τόσο απότομες αλλαγές στο παρά πέντε δεν μπορεί κάποιος μπορεί να τον έχει ματιάσει και εντωμεταξύ είχε γίνει και η σχετική προεργασία με την εκπόνηση «ρυθμιστικής μελέτης και προκαταρκτικής αρχιτεκτονικής μελέτης για την αναδιαρρύθμιση και επέκταση του κτιρίου διοίκησης στο στρατόπεδο «Ταγματάρχη Πουλιού» έναντι του ποσού των 37.000 περίπου ευρώ.

Η εν λόγω μελέτη ήταν απαραίτητη όσον αφορά στην κατάθεση φακέλου στο Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να προχωρήσει το έργο. Το μελετητικό γραφείο έχει αναλάβει την απευθείας αποστολή της στη Διεύθυνση Αρχαιολογίας του ΥΠΠΟ για να ενισχύσει αυτή την πρόταση του Δήμου.

Λέγεται ότι στην συνάντηση που έφτασεο Δήμαρχος έστω και καταϊδρωμένος καθώς ήταν εντούτοις δεν παρέλειψε να θέσει και το θέμα της μετατροπής του Μύλου Ματσόπουλου σε βιομηχανικό μουσείο, μια πρόταση την οποία επίσης ο γ.γ. του ΥΠΠΟ είχε πει ναι, και θα.

Τελικά ο δρόμος μετ΄εμποδίων κατέληξε στο τέλος αγώνισμα σε τριπλούν διότι ο δήμαρχος δε παρέλειψε στην εν λόγω συνάντηση να θέσει και το αίτημα για το τρίτο μουσείο του Τσιτσάνη.

Για τ' άλλα δύο, για το ένα υπάρχει ήδη κτίριο, για το άλλο δεν βρήκαμε ακόμη κτίριο. Στο κάτω-κάτω να περιμένει και λίγο ο Τσιτσάνης. Μουσείο τόσο γρήγορα ποιος παίρνει ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου