Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Έργα του δήμου με ΕΣΠΑ και πάλι δανεικά

Το βιολί-βιολάκι ο δήμος Τρικάλων
Τινάζει τη μπάνκα  στον αέρα
Ο Δήμος Τρικάλων παριστάνει τον επιχειρηματία με δανεικά!
Και τα χρεώνει στις πλάτες του Τρικαλινού Δημότη!!
Ο εθνικοσοσιαλιστής δήμαρχος μας ξαναγυρνάει στο κράτος Επιχειρηματίας που έχει χρεοκοπήσει σ΄όλες τις χώρες!

«Όσα έργα έχουν ενταχθεί από το δήμο Τρικκαίων στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) μέχρι σήμερα είναι μέσω του προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας».
Που σημαίνει ότι το 50% , ανάλογα κάθε φορά, το κόστος αυτών των έργων καλύπτεται με δανεικά από την τσέπη του τρικαλινού πολίτη!!!
Δηλαδή ο Δήμος παριστάνει τον επιχειρηματία και δημιουργεί δήθεν αναπτυξιακά έργα και εταιρίες με δανεικά, διότι το άλλο 40-50% που παίρνει σαν επιδότηση ξαναγυρνάει πίσω σε διάφορες προμηθευτές όλων αυτών των συστημάτων, σε εταιρίες που μοιάζουν όπως και των οπλικών συστημάτων, που καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνουν όλα αυτά και πόσο το κόστος μπορεί να υπερβεί κάθε φορά!!!
Στο τέλος απομένει μόνο το χρέος που δεν αποσβένει ποτέ!
Ας δώσει ο δήμος Τρικάλων στη δημοσιότητα τα μεγάλα επιχειρηματικά κέρδη και την κοινωνική ωφέλεια που ο εισέπραξε ο δήμος από τα τεράστια ποσά που διέθεσε για τα προγράμματα της κοινωνίας της πληροφορίας ;
Έργα τα οποία έχουν βουλιάξει την Ελλάδα στην Χρεοκοπία και δεν πρόκειται για πολλά χρόνια να σηκώσει το κεφάλι!!
Για αυτό η κυβέρνησή του έφτασε την Ελλάδα σ΄αυτό το επίπεδο που σε λίγο θα είναι χειρότερο και από την Αλαβανία του Χόντζα!
Έχει ξεφύγει εντελώς ο Δήμος τρικάλων από το ρόλο που πρέπει να παίζει ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης!
Και έχει καταντήσει την πόλη των Τρικάλων σε επίπεδο θεσσαλίας να βρίσκεται στην τελευταία θέση ανάπτυξης από πλευράς  υποδομών και την ποιότητα της καθημερινής ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου